توجیه وزارت بهداشت برای عبور از وبا ، نگرانی از شیوع بیماری و تذکر به وزیر

به گزارش خبرنگار مهر، آمار بیماران مبتلا به وبا همچنان در حال افزایش است و بیشتر مبتلایان نیز افراد تبعه خارجی هستند که به صورت قاچاق و غیرمجاز از کشورهای همسایه شرقی وارد ایران شده اند. همین موضوع باعث شده تا دکتر ایرج خسرونیا رئیس جامعه پزشکان متخصص داخلی ایران نسبت به ورود افراد مبتلا به وبا به مرکز کشور هشدار دهد و خواستار نظارت بیشتر مسئولان بهداشتی بر ورود افراد خارجی از مرزهای شرقی به کشور شود و حتی موضوع قرنطینه مبتلایان در مبادی ورودی مرزهای شرقی کشور را مورد اشاره قرار می دهد اما دکتر محمدمهدی گویا رئیس مرکز مدیریت بیماریهای واگیر وزارت بهداشت گفته است که براساس مقررات بین المللی بهداشتی، قرنطینه سازی برای وبا از نظر علمی برنامه ای کاملا منسوخ شده است و به هیچ عنوان در برنامه های وزارت بهداشت قرار ندارد.

وی، آموزش و اطلاع رسانی را مهمترین برنامه وزارت بهداشت برای پیشگیری از بیماری وبا عنوان می کند و می گوید: این برنامه منطبق با توصیه های سازمان جهانی بهداشت بوده و بسیار پاسخگو است .

در همین حال دکتر ایرج ضاربان سرپرست دانشکده علوم پزشکی ایرانشهر از بستری شدن 13 نفر از افاغنه به علت ابتلا به بیماری التور در بیمارستان خاتم الانبیاء این شهر خبر داده و از مسئولان بهداشتی و امنیتی برای کنترل این بیماری درخواست مساعدت کرد.ه است

وی گفت: بیماری التور نوع خفیف بیماری وبا است که در 13 نفر از افاغنه ای که بصورت غیر قانونی از مرزهای شرقی کشور وارد شده اند، مثبت تشخیص داده شده و همه این بیماران در بیمارستان خاتم الانبیا (ص) ایرانشهر بستری و تحت درمان هستند.

سرپرست دانشکده علوم پزشکی ایرانشهر افزود: متاسفانه اخیرا افاغنه بصورت قاچاق از مرزهای شرقی وارد کشور و در ایرانشهر بارانداز (انسان انداز) شده و از این شهرستان به اقصی نقاط کشور اعزام می شوند و فقط درصد کمی توسط ماموران دستگیر شده و در اردوگاه افاغنه نگهداری می شوند و درصد زیادی در روستاها و اماکن مختلف توسط باندهای قاچاق نگهداری و سازماندهی می شوند.

وی اضافه کرد: اگر تدابیری اندیشیده نشود و همین روند ادامه داشته باشد و آبهای مصرفی در ایرانشهر و روستاها آلوده شوند یک همه گیری بزرگ اتفاق خواهد افتاد و فاجعه انسانی خواهیم داشت. لذا، از مسئولان وزارت بهداشت تقاضا داریم در خصوص تامین اعتبارات، تجهیزات، مواد گندزدا و دارو به این دانشکده اقدام عاجل مبذول فرمایند تا بتوانیم خدمات بهتری به شهروندان این خطه از میهن اسلامی ارائه کنیم.

نگرانی از شیوع وبا/ تذکر به وزیر بهداشت

مراد هاشم‌زهی نایب رئیس کمیسیون بهداشت و درمان مجلس و نماینده مردم نهبندان و سربیشه، با اظهار نگرانی از شیوع وبا در کشور و ورود و خروج اتباع بیگانه،‌ گفت: به طور حتم وزارت کشور و نیروی انتظامی باید نسبت به ورود این افراد به کشور نظارت کافی را داشته باشند زیرا اگر این بیماری به صورت کلی در کشور شیوع یابد کنترل آن بسیار سخت خواهد بود.

وی افزود: بر اساس اخباری که تاکنون به دست ما رسیده است برخی از مهاجران افغانی و پاکستانی که ناقل ویروس وبا بودند به سربیشه و نهبندان در خراسان جنوبی آمده‌اند. ورود مهاجران افغانی و پاکستانی ناقل بیماری وبا به نهبندان و سربیشه، به اطلاع بنده و فرماندار استان خراسان جنوبی رسید و بدین ترتیب درخواست دادیم تا این افراد قرنطینه و اقدامات لازم جهت جلوگیری از شیوع بیماری وبا در این استان به سرعت انجام گیرد.

هاشم زهی با بیان اینکه تذکر لازم جهت جلوگیری از شیوع وبا در کشور به وزیر بهداشت داده شده است، ‌تصریح کرد: در جلسه‌ای که با حضور اعضای کمیسیون بهداشت و درمان مجلس و وزیر بهدشت برگزار شد، نمایندگان نگرانی خود را به اطلاع وزیر رساندند و از وی خواستار اقدامات لازم جهت جلوگیری از شیوع وبا در کشور شدند.

هاشم‌زهی با تاکید بر ضرورت جلوگیری از راههای انتقال شیوع وبا درکشور، افزود: مردم باید هوشیار باشند تا با این بیماران در تماس نباشند زیرا اگر این بیماری به صورت کلی در کشور شیوع یابد کنترل آن بسیار سخت خواهد بود.

این در حالی است که روز گذشته دکتر حسن هاشمی وزیر بهداشت عنوان داشته بود که هیچ بودجه ای برای کنترل بیماری وبا در وزارت بهداشت وجود ندارد و باید از سهم مردم هزینه کنیم.

وبا یکی از بیماریهای واگیر عفونی است که فقط در انسان ایجاد بیماری می‌کند. عامل بیماری زایی وبا یک باکتری به نام "ویبریو کلرا" است و سمي كه اين ميكروب در روده باريك انسان ترشح مي كند، باعث ايجاد بيماری در انسان مي‌شود. عامل بیماری مدت زیادی در آب زنده می‌ماند و در مناطقی که سطح آبهای زیر زمینی آن بالاست، بیشتر شایع است و بیشتر عامل بیماری زا از طریق مدفوع و فاضلاب قابل انتقال است.

علائم بيماري

شخص مبتلا به وبا، اسهال خفيف بدون درد و بدون تب دارد كه كم كم شديد مي‌شود، اسهال شخص مبتلا به وبا آبكي و به شكل لعاب برنج است. بيماري وبا گاهي همراه استفراغ و گاهي بدون استفراغ است كه به سرعت و در ظرف سه الي چهار ساعت موجب كم آبي شديد بدن شده و در صورتي كه سريعا آب و املاح بدن جبران نشود، سبب مرگ فرد مبتلا مي‌شود.

دوره پنهان بيماري وبا از لحظه ورود ميكروب به بدن تا بروز بيماري از چند ساعت تا پنج روز مي‌باشد ولي به طور معمول در يكي دو روز بيماري آشكار مي‌شود. به محض شروع اسهال شديد بايستي مايعات فراوان و ORSمورد استفاده قرار گيرد و سريعا به نزديكترين مركز بهداشتي درماني يا خانه بهداشت مراجعه شود.

راههاي انتقال

انتقال ‌اين بيماري به دو روش تماس مستقيم و غيرمستقيم است. وبا مي‌تواند از طريق تماس با چيزهايي آلوده به ميكروب وبا مانند دست دادن با دست‌هاي آلوده بيمار، تماس با استفراغ يا مواد دفعي بيمار، ملحفه و لوازم آلوده او مثل ليوان، ظروف و حوله و... منتقل شود كه همه اين موارد، روش مستقيم انتقال بيماري است.

در روش تماس غيرمستقيم بيماري وبا مي‌تواند از طريق خوردن آب آلوده به مدفوع مانند استفاده از چاهها، استخرها، جويبارها و درياچه‌هاي آلوده منتقل شود.

خوردن سبزيجات و ميوه‌هاي خام آلوده، استفاده از غذاهاي پخته آلوده كه توسط دست آلوده و يا حشرات آلوده شده باشد، تغذيه كودكان با بطري به جاي شير مادر،استفاده از شيرو بستني آلوده كه از منابع غير مطمئن تهيه شده باشد، از ديگر راههاي انتقال وبا است.

 

 

منبع : خبرگزاری مهر

 



اخبارسلامت ایمنی و محیط زیستhseسلامتشیوع وبااسهالکم آب شدیدانتقالدست های آلوده


نام *

دیدگاه شما *

  برای ارسال دیدگاه بدون نیاز به تایید، ابتدا وارد شوید یا ثبت نام کنید.

  دیدگاه‌ها

هیچ نظری ثبت نشده است. اولین نظر را شما بدهید.

9149

تعداد اعضا

4884

بازدید امروز

11377

بازدید دیروز

18

متخصصین آنلاین

50

میهمان آنلاین

25830599

کل بازدیدها

تماس با ما

نام *

ایمیل *

متن پیام *

ارسال

نرم افزار اندروید سایت

مجوزها

logo-samandehi
مرجع متخصصان سلامت ایمنی و محیط زیست HSEEXPERT Copyright © 2011- "HSEEXPERT.com" . All rights reserved. Designed by TAMDATA