عزم دولت برای پایان دادن به بحران دریاچه‌ ارومیه

به گزارش خبرنگار «محیط زیست» خبرگزاری دانشجویان ایران (ایسنا) در ارومیه، دکتر معصومه ابتکار در اولین جلسه کارگروه نجات دریاچه ارومیه افزود: تشکیل کارگروه نجات پارک ملی دریاچه ارومیه توسط دولت تدبیر و امید، در راستای تحقق اهداف بلند زیست محیطی برای منطقه و کشور می‌باشد.

معصومه ابتکار

وی تصریح کرد: از سال 79 در سازمان محیط زیست در مورد این مساله هشدار داده بودیم اما فکر می‌کردیم کندتر اتفاق بیافتد، ولی متاسفانه زودتر از آن چیزی که فکر می‌کردیم با بحران مواجه شدیم. اکنون مطلع هستیم که خشک شدن دریاچه ارومیه چه عواقبی بر روی کشاورزی و مردم منطقه دارد.

رییس سازمان محیط زیست ادامه داد: در اواخر دهه هفتاد نیز مطالعاتی انجام شد و طرح‌های جامع و تفصیلی تقدیم گشت و در همان سال‌ها تمام نگرانی‌ها از جانب ما اعلام شده بود.

وی در رابطه با اقدامات صورت گرفته ادامه داد: اکنون بحث و برنامه‌ریزی انجام گرفته، اراده سیاسی بین دستگاه‌ها به وجود آمده و با مشارکت وسیع مردم و عزم جدی جوامع محلی، این مشکل حل خواهد شد. اگر با همکاری مردم همراه نشود یا به نتیجه نخواهیم رسید یا با دشواری‌های بسیار زیادی مواجه خواهیم شد.

ابتکار خاطرنشان کرد: اکنون باید بیش از هرچیزی به اجرایی کردن این طرح‌ها بیاندیشیم و این مساله باید به طور مستمر پایش شود تا دیگر شاهد تکرار آن نباشیم.

وزیر نیرو

عزم دولت برای پایان دادن به بحران دریاچه‌ ارومیه

چیت‌چیان وزیر نیرو نیز با اشاره به جزئیات اولین جلسه کارگروه نجات دریاچه ارومیه ، هدف از برگزاری این جلسه را آشنایی با نظرات مدیران استان و بازدید از دریاچه ارومیه عنوان کرد و افزود: در جلسه اول کارگروه گزارش‌های تهیه شده را بررسی کردیم که همه اعضا در مورد اطلاعات پایه اتفاق نظر داشتند و تصمیمات ستادی که قبلا اخذ شده بود، مورد تایید قرار گرفت؛ البته تصمیمات مربوط به آنها نخواهد بود اما نیازی به بررسی مجدد 24 راهکار اتخاذ شده نداریم و از آن عبور کرده‌ایم.

وی تصریح کرد: تصمیم به تشکیل کمیته تخصصی گرفته‌ایم تا از ظرفیت‌های مراکز تحقیقاتی، دانشگاهی و سازمان‌های مردم‌نهاد در این زمینه استفاده کنیم. همچنین در هفته اول مهر همایشی برگزار خواهد شد تا متخصصین نظرات خود را پیرامون مساله دریاچه ارومیه مطرح کنند.

به گزارش ایسنا، وزیر نیرو ادامه داد: دولت عزم خود را برای پایان دادن به این مشکل و متوقف ساختن روند خشک شدن دریاچه‌ارومیه جزم کرده است. اما همانطور که آقای جلال‌زاده گفته‌اند، حل نهایی نیازمند زمان و همکاری مردم سه استان آذربایجان غربی، شرقی و کردستان خواهد بود. آنچه که مسلم است، دریاچه یکسری ورودی و خروجی دارد. ورودی‌ها عبارتند از بارش، آب‌های زیرزمینی و آب‌های سطحی و خروجی‌ها آبی که تبخیر می‌شوند.

وزیر نیرو تاکید کرد: مهم‌ترین عامل خشک شدن دریاچه ارومیه کاهش بارش، برداشت بی‌رویه آب‌های زیرزمینی و کاهش آب‌های سطحی است که باید این مشکلات برطرف شود.

وی خاطرنشان کرد: تصمیمات دولت از سوی مردم پشتیبانی خواهد شد، مطمئنیم با عزم ملی، این وضعیت نگران‌کننده تمام خواهد شد و شاهد حیات پرنشاط دریاچه ارومیه خواهیم بود.

همچنین جواد جهانگیرزاده نماینده مردم ارومیه در خانه ملت در این کارگروه گفت: تعطیلی کشاورزی راه مناسبی برای حل بحران دریاچه ارومیه نیست.

وی اظهار کرد: ما چند صدهزار اراضی کشاورزی در استان داریم. برای حل مشکل نمی‌توان زندگی مردم را گرفت. سال 1374 آب دریاچه در بالاترین سطح خود در چند دهه اخیر قرار داشت. مشکل از وقتی آغاز شد که آب زرینه‌رود را به آذربایجان‌شرقی منتقل کردند و اکنون صحبت از انتقال آب ارس به شمال شرق دریاچه ارومیه می‌شود. شمال شرق دریاچه ارومیه یعنی دشت‌های آذربایجان شرقی.

وی تصریح کرد: آقای وزیر شما یک میلیون نفر را چگونه می‌خواهید منتقل کنید. برای این جمعیت چگونه مسکن تهیه خواهید کرد. هزینه تهیه مسکن برای این مردم میزانی بالغ بر 300 هزار میلیارد ریال خواهد بود. کار دریاچه از بحران گذشته است. دریاچه مرد. اکنون باید مشکی بپوشیم و در کنار آن به عزاداری مشغول باشیم.

نماینده مردم ارومیه در مجلس ادامه داد: اکنون یک قطره از آب تلخه‌رود به دریاچه ارومیه نمی‌رسد. از طرفی جلوی آب ارس از پل‌دشت گرفته شد. دوستان ما در آذربایجان شرقی توجه داشته باشند این بادها قبل از هرکسی در چشم خود تبریزی‌ها خواهد رفت.

وی افزود: گفته می‌شود از روش یونیزاسیون برای بارورسازی ابرها استفاده می‌شود. این اقدام سرطان را در منطقه افزایش خواهد داد. اخیرا نیز شنیدم که خشک شدن دریاچه ارومیه موجب افزایش 1.8 درجه‌ای دمای استان شده است. می‌گوییم اعتبار کافی وجود ندارد اما یک هزار و 800 میلیارد ریال صرف سدسازی شده است.

جهانگیرزاده گفت: مشکل مبنایی دریاچه ارومیه نبود ساختار دقیق است. امیدواریم جلسات بعدی با حضور شخص رییس جمهور برگزار شود. مسائلی که در این جلسه مطرح شد، برای ما تکراری بود. ما نیازمند انجام اقدامات فوری و در راس آنها توقف طرح‌های موازی هستیم.

نماینده مردم میاندوآب در مجلس: آب آشامیدنی در میاندوآب لیتری 200 تومان است!

به گزارش ایسنا، در ادامه عیسی‌زاده، نماینده مردم میاندوآب در مجلس گفت: آب آشامیدنی در میاندوآب لیتری 200 تومان است. حتی امکان حفر چاه در این منطقه وجود ندارد، چراکه آب‌های زیرزمینی شور شده‌اند.

وی ادامه داد: زمانی که بچه بودم پدرم می‌گفت که مواظب باش در این کانال‌ها غرق نشوی. اکنون که 52 سال سن دارم، کانال‌های میاندوآب هنوز به اتمام نرسیده‌اند. آقای وزیر این مسائل قابل قبول نیست. لطفا اقدامات لازم را جهت حل مشکلات این منطقه انجام دهید.

عیسی‌زاده اظهار کرد: مردم این منطقه از کشاورزی و دامپروری امرار معاش می‌کنند. اگر جایگزین مناسبی برای اینها نباشد، ضربه دیگر به مردم وارد می‌شود و در این صورت باید به فکر مهاجرت دسته‌جمعی به اطراف بهشت‌زهرا باشیم.

وی با اشاره به جلسه رای اعتماد به وزیر نیرو گفت: پیامکی در این جلسه به بنده رسید که در آن ذکر شده بود با آقای وزیر مخالفت نکنید در عوض مجوز 10 حلقه چاه بگیرید که هنوز این پیامک را نگه داشته‌ام.

استاندار آذربایجان‌غربی: بدون همراهی مردم کاری از دست دولتی‌ها برنمی‌آید

به گزارش ایسنا، جلال‌زاده، استاندار آذربایجان غربی گفت: چند دهه غفلت در مدیریت حوضه آبخیز، توسعه بی‌رویه کشاورزی، افزایش سدسازی و تغییرات اقلیمی مولفه‌های اصلی به وجودن بحران دریاچه ارومیه هستند.

وی اظهار کرد: روز چهارشنبه در جلسه سازمان آب منطقه‌ای آذربایجان غربی رقم ناراحت‌کننده‌ای از چاه‌های غیرمجاز آذربایجان‌غربی، شرقی و کردستان مطرح شد. همچنین توسعه کشاورزی در این سه استان رقم نگران‌کننده‌ای را به ما نشان می‌دهد.

جلال‌زاده افزود: سطح اراضی کشاورزی از 350 هزار به 900 هزار افزایش یافته است که از این میزان کل زمین‌هایی که در آنها از کشاورزی مدرن استفاده می‌شود، به 55 هزار هکتار نمی‌رسد. در سال‌های گذشت اقدامات کارشناسی مناسبی انجام و 24 راهکار اتخاذ شده است.

وی ادامه داد: پروژه انتقال آب نیز از سال‌ها قبل آغاز گشته است. اگر بتوانیم اعتبارات لازم را به این پروژه تزریق کنیم، می‌توانیم تا پایان سال 1394 اولین گام بزرگ در جهت حل مشکل دریاچه ارومیه را برداشته باشیم و این طرح را به اتمام برسانیم.

استاندار آذربایجان‌غربی در پایان گفت: البته مردم نیز باید توجه داشته باشند که این بحران بدون همراهی آنان رفع نخواهد شد و اگر کمک مردم نباشد کاری از دست ما و دولتی‌ها برنمی‌آید.

 

منبع : خبرگزاری دانشجویان ایران (ایسنا)



اخبارسلامت ایمنی و محیط زیستhseمحیط زیستبحران دریاچه ارومیهمیاندوآب


نام *

دیدگاه شما *

  برای ارسال دیدگاه بدون نیاز به تایید، ابتدا وارد شوید یا ثبت نام کنید.

  دیدگاه‌ها

هیچ نظری ثبت نشده است. اولین نظر را شما بدهید.

9006

تعداد اعضا

20004

بازدید امروز

5946

بازدید دیروز

7

متخصصین آنلاین

7840

میهمان آنلاین

25364963

کل بازدیدها

تماس با ما

نام *

ایمیل *

متن پیام *

ارسال

نرم افزار اندروید سایت

مجوزها

logo-samandehi
مرجع متخصصان سلامت ایمنی و محیط زیست HSEEXPERT Copyright © 2011- "HSEEXPERT.com" . All rights reserved. Designed by TAMDATA