به گزارش خبرنگار مهر، دکتر پرویز اولیا در حاشیه چهاردهمین همایش بینالمللی میکروبشناسی، افزود: طرح ملی تولید واکسنهای عفونی که شامل 15 واکسن مرتبط با بیماریهای انسانی و بیش از 20 واکسن عفونتهای حیاتی است به تصویب شورای عالی علوم تحقیقات رسید.
وی ادامه داد: فاز صفر این پروژه به تصویب شورا رسیده است و برای فاز بعدی آن که عملیاتی است مجوز صادر شده و در دست اجراست.
اولیا از تولید واکسن آنفلوانزا و بهرهبرداری از آن خبر داد و گفت: طی دو هفته اخیر این واکسن رونمایی شده و به تولید انبوه رسیده و به بازار عرضه شده است.
وی تصریح کرد: 15 واکسن شامل 5 واکسن عمومی و 10 واکسن دیگر تا 3 سال آینده به بهرهبرداری میرسد که برخی از آن در سطح آزمایشگاهی تولید میشود، برخی دیگر نیمه صنعتی و 7 قلم به تولید انبوه رسیده است.
رئیس مرکز توسعه و هماهنگی تحقیقات فناوری وزارت بهداشت افزود: تولید واکسن سهگانه در دست انجام است که اقدامات بهینهسازی آن نیز انجام میشود و گواهینامههای بینالمللی برای آن اخذ میکنیم تا در صادرات مشکلی نداشته باشیم.
وی در رابطه با توجیه اقتصادی و ارزآوری این طرح، گفت: بحث واکسنها در شرایط تحریم به مسئله امنیت سلامت بازمیگردد و توجیه اقتصادی برای آن معنا ندارد چرا که با وجود نرخ پایین، واردات به لحاظ اقتصادی معقولتر است، اما علاوه بر تامین امنیت سلامت، کسب دانش فنی و قدرت علمی در شرایط کنونی تحریم اهمیت زیادی دارد.
اولیا، واکسنهای در دست تولید را برای بیماریهایی مثل سرخک، اوریون، سرخجه، واکسنهای 5 گانه، واکسن 4 گانه، مالاریا و هپاتیت E عنوان کرد.
منبع : خبرگزاری مهر