امیر مهدویانی در گفتوگو با خبرنگار «محیط زیست» خبرگزاری دانشجویان ایران (ایسنا)، افزود: این کارخانه بدون کسب هیچگونه مجوز استقرار و بهرهبرداری از محیط زیست در سال 71 احداث شده است.
به گفته وی در سال 86 به دلیل حساسیت شهر زنجان، شورای برنامهریزی استان مصوبهای را برای انتقال کارخانهها به خارج از شعاع 30 کیلومتری شهر در دستورکار خود قرار داد که بر اساس آن این کارخانه که در شعاع هفت کیلومتری شهر قرار دارد نیز باید به مسافت دورتری منتقل میشد.
مدیرکل محیط زیست استان زنجان اضافه کرد: از سال 87 از طریق مراجع قضایی موضوع انتقال این کارخانه را پیگیری کردیم که در سال 88 استانداری با توجه به نظرات سازمان محیط زیست، تصمیم بر انتقال آن به فاصله 70 کیلومتری شهر زنجان گرفت که تا کنون عملی نشده است.
مهدویانی تصریح کرد: این کارخانه دلایلی از جمله کمبود اعتبار را برای عدم انجام وظایف خود عنوان کرده است که هیچ کدام از آنها منطقی نیست چرا که اگر کارخانهای پول ندارد باید تعطیل شود.
وی تاکید کرد: البته سازمان محیط زیست نیز در این مدت بیکار ننشسته و این کارخانه را ملزم به انجام یک سری اقدامات زیستمحیطی کرده است. به عنوان مثال در سال 89 این کارخانه سیستم پایش لحظهای را بر روی خروجی هوای خود نصب کرد.
مدیر کل محیط زیست استان زنجان به ایسنا گفت: علاوه بر آن برای جلوگیری از آلودگی بیشتر محیط اطراف کارخانه، آن را ملزم به رادار کشی در اطراف منطقه کرد تا بر اثر بارش برف و باران، جریان آب آلوده جمعآوری شود. همچنین انتهای کانالی که بارشها به آن منتقل میشد و در گذشته باز بود، بسته شد و از سال 90 که این کار صورت گرفته، تا کنون تخلیه آب به رودخانه زنجانرود نداشتهایم و آب مکش شده مجددا در فرایند تولید استفاده میشود.
به گفته وی این کارخانه به راهاندازی سیستم کنترل آبهای زیرزمینی با حفر چاههای مانیتورینگ ملزم شده است که توسط بخشهای مختلف کنترل و پایش میشود.
مدیر کل محیط زیست استان زنجان با بیان اینکه کارخانه سرب و روی زنجان به بخشی از تعهدات زیستمحیطی خود عمل نکرده است افزود: به همین منظور در جلسهای که روز 21 مرداد ماه برگزار شد این کارخانه را ملزم کردیم تا به فوریت مشکلات به وجود آمده را حل کند.
هوای زنجان آلوده به سرب نیست
مهدویانی در خصوص بررسی آلودگی هوای زنجان به سرب و روی اظهار کرد: اداره کل محیط زیست استان زنجان در سالهای 89 تا 92 با نمونهبرداریهای مختلف هوای منطقه را مورد پایش قرار داده است که نتایج این مطالعات نشان میدهد هوای آزاد زنجان آلوده به سرب و روی نیست.
وی ادامه داد: همچنین اساتید دانشگاه علوم پزشکی استان آمادگی خود را اعلام کردهاند تا سرطانزا بودن این مواد را نیز بررسی کنند.
مدیر کل محیط زیست استان زنجان با اشاره به اعتراضات مردمی در خصوص آلودگی هوای زنجان بر اثر فعالیت کارخانه سرب و روی اظهار کرد: اگر کسی حرفی دارد میتواند در حضور مسوولان آن را مطرح کند.
منبع : خبرگزاری دانشجویان ایران (ایسنا)