رشد نگران کننده توتیای دریایی در خلیج فارس ، نابودی مرجانها با افزایش بی رویه توتیای دریایی

عبدالرضا کرباسی، معاون محیط زیست دریایی سازمان حفاظت محیط زیست در گفتگو با خبرنگار مهر اظهار داشت: از حدود 10 سال پیش رشد بی رویه توتیای دریایی در خلیج فارس آغاز شده و همچنان این وضعیت نگران کننده ادامه دارد.

وی ادامه داد: هنوز برای ما روشن نشده است که دلیل این رشد بی رویه چیست آیا به دلیل جهش اکولوژیک خود این گونه است یا به دلیل فعالیتهای انسانی این رشد بی رویه ایجاد شده است.

وی تاکید کرد: تا زمانی که این موضوع مشخص نشود نمی توانیم هیچگونه اقدامی در راستای جلوگیری از رشد توتیای دریایی داشته باشیم.

کرباسی با اشاره به اینکه حجم زیاد توتیای دریایی در اطراف جزیره خارک در مقایسه با سایر قسمتهای خلیح فارس دیده می شود، گفت: بنابراین یک احتمال وجود دارد که این رشد بی رویه ناشی از عدم توازنی باشد که توسط کشتیهای نفتکش در آبهای اطراف جزیره خارک ایجاد می شود.

این مقام مسئول در سازمان حفاظت محیط زیست، تصریح کرد: در هر صورت ما به دنبال این نیستیم که به صورت فیزیکی جمعیت توتیای دریایی را در خلیج فارس کنترل کنیم چرا که کشتن آنها به هیچ وجه مورد تایید مجامع بین المللی محیط زیست نخواهد بود.

وی ادامه داد: همچنین نمی توانیم موجوداتی که خوراکشان توتیای دریایی است را وارد آبهای خلیج فارس کنیم تا به این ترتیب موفق به کنترل جمعیت آنها شویم چرا که ممکن است وارد کردن این موجودات پس از کنترل جمعیت توتیای دریایی، عواقب بدتری برای محیط زیست خلیج فارس به همراه داشته باشد.

معاون محیط زیست دریایی سازمان حفاظت محیط زیست، یادآور شد: کنترل جمعیت توتیای دریایی در خلیج فارس در دستور کار سازمان محیط زیست قرار گرفته و در این راستا ادارات کل حفاظت محیط زیست استانهای ساحلی موظف به انجام تحقیقات برای کشف علت افزایش بی رویه این موجودات دریایی شده اند.

به گفته معاون محیط دریایی سازمان حفاظت محیط زیست، رشد بی رویه تویتای دریایی بسیاری از زیستگاههای مرجانی را نابود خواهد کرد.

به گزارش مهر،  پیش از این مطهری، مدیر کل اداره حفاظت محیط زیست استان بوشهر نیز در خصوص رشد بی رویه توتیای دریایی در زیستگاه های مرجانی اطراف جزیره خارک گفته بود: یک گروه کارشناسی پس از غواصی در اطراف جزایر خارک و خارکو و انجام پایش ،از تعداد توتیای دریایی در آبهای این مناطق سرشماری به عمل آورده و گزارش مفصلي در اين خصوص تهيه كردند که نتیجه اين بررسي ها براي ارائه راهكار مناسب به منظور كنترل جمعيت توتيای دريايي و جلوگيري از ازدياد آن به سازمان حفاظت محيط زيست ارسال شده است.

وی همچنین گفته بود برای جلوگیری از آسیب هر چه بیشتر به مرجانهای منطقه ، قصد داریم قبل از هر اقدامی به روش فیزیکی و با استفاده نیروی انسانی تعداد زیادی از توتیا را از محل جمع آوری کنیم.

 

منبع : خبرگزاری مهر



اخبارسلامت ایمنی و محیط زیستHSEمحیط زیستخلیج فارستوتیای دریاییرشد بی رویهنابودی مرجان هااستان بوشهر


نام *

دیدگاه شما *

  برای ارسال دیدگاه بدون نیاز به تایید، ابتدا وارد شوید یا ثبت نام کنید.

  دیدگاه‌ها

هیچ نظری ثبت نشده است. اولین نظر را شما بدهید.

9031

تعداد اعضا

3456

بازدید امروز

8313

بازدید دیروز

7

متخصصین آنلاین

114

میهمان آنلاین

25392517

کل بازدیدها

تماس با ما

نام *

ایمیل *

متن پیام *

ارسال

نرم افزار اندروید سایت

مجوزها

logo-samandehi
مرجع متخصصان سلامت ایمنی و محیط زیست HSEEXPERT Copyright © 2011- "HSEEXPERT.com" . All rights reserved. Designed by TAMDATA