دکتر علیرضا زالی در گفتگو با خبرنگار مهر به ویژگیهای گزینه پیشنهادی وزارت بهداشت دولت یازدهم اشاره کرد و افزود: دکتر هاشمی از پزشکان خوشنام و اساتید برتر در رشته خودشان است و همچنین جزو افراد پیشتاز در عرصه چشم پزشکی است و در اجرای بسیاری از روشهای نوین این رشته مشارکت فعال داشته است.
وی با اشاره به سوابق حضور گزینه پیشنهادی وزارت بهداشت دولت یازدهم در بخشهای مختلف این وزارتخانه، گفت: سوابق هاشمی حاکی از ایجاد یک فرایند جدید در بحث آموزشهای پزشکی و تخصصی است.
زالی با تاکید بر ویژگی مشورت پذیری ایشان در انجام کارها و برنامه های حوزه سلامت، تصریح کرد: هاشمی، توجه ویژه ای به مشورت با کارشناسان نظام سلامت دارد و شخصیت آرام، متین و بدون حاشیه او، می تواند در شرایط کنونی که حوزه سلامت نیازمند آرامش و دور شدن از حاشیه ها است، شخصیت دکتر هاشمی می تواند کمک زیادی به پیشبرد برنامه ها و اجرای کارها در وزارت بهداشت بکند.
رئیس منتخب سازمان نظام پزشکی ایران با عنوان این مطلب ساز و کار ما باید مبتنی بر متانت اجرایی در عرصه سلامت باشد، گفت: آقای هاشمی نشان داده اند با توجه به ویژگیهای اخلاقی که دارند، می توانند در این شرایط برای نظام سلامت مفید باشند.
زالی، اعتقاد به کار کارشناسی را مورد اشاره قرار داد و به وجود وجود اسناد بالادستی حوزه سلامت در برنامه پنجم توسعه کشور اشاره کرد و افزود: سند تحول نظام سلامت، نقشه جامع علمی کشور و... اسناد ارزنده ای هستند که می توانند در تبیین راه آینده وزارت بهداشت کمک حال باشند.
وی ادامه داد: به نظر می رسد در اجرای برنامه های حوزه سلامت، نیازمند بهره وری از خرد جمعی و اجتناب از سلایق شخصی هستیم تا بتوانیم به پیشبرد امور در این عرصه کمک کنیم و این مسئله در وجود گزینه پیشنهادی وزارت بهداشت، موج می زند.
زالی با بیان این مطلب که وزیر بهداشت آینده با چالشهای بسیار عظیم و جدی در عرصه سلامت روبروست، افزود: بر همین اساس، سطح انتظارات از وزیر بهداشت و کابینه آینده باید به شکل منطقی تبیین شود.
رئیس منتخب سازمان نظام پزشکی ایران با تاکید بر پرهیز از ایجاد مطالبات جدید در حوزه سلامت، تصریح کرد: این مطالبات تا زمانی که تضمین لازم برای اجرای آنها وجود نداشته باشد، نباید شکل بگیرد. ضمن اینکه مجلس شورای اسلامی نیز باید مراقب باشد که با ایجاد هیچ مطالبه ای بدون پشتوانه اجرایی، موافقت نکند.
زالی در ادامه به شرایط بحرانی نظام سلامت کشور اشاره کرد و افزود: یکی از مصادیق رسیدن به افق های روشن در عرصه سلامت، تحقق عدالت در سلامت است که متاسفانه فاصله عمیقی دارد.
وی با تاکید بر ایجاد عدالت در سلامت به عنوان اولویت جدی وزیر بهداشت آینده، گفت: به رغم اینکه در حوزه سلامت شاهد پیشرفتهای گوناگونی بوده ایم اما وقتی به نقاط مختلف کشور نگاه می کنیم، شاهد یک ناهمگونی در عرصه عدالت در سلامت هستیم. به طوریکه وضعیت بهداشت و درمان در استان سیستان و بلوچستان فاصله عمیقی با متوسط کشوری دارد. ضمن اینکه این نابرابری در دهک های پایین جامعه بیشتر مشهود است و نیاز دارد برای ایجاد عدالت در سلامت به گونه ای برنامه ریزی کنیم که محور اساسی برای برنامه های درمانی، آموزشی و خدماتی قرار گیرد.
زالی با اشاره به عوامل موثر اجتماعی بر سلامت، تاکید کرد: 75 درصد عواملی که در شکل گیری سلامت موثرند، در بیرون از وزارت بهداشت هستند. از همین رو، تحقق رویکرد سلامت در عدالت، نیازمند همکاری فرابخشی و ملی است که می طلبد سایر دولت و دستگاههای اجرایی کشور نیز با وزارت بهداشت همکاری و همراهی داشته باشند.
رئیس منتخب سازمان نظام پزشکی ایران ادامه دادک لازم است بیش از گذشته از مشارکت مردم در تحقق برنامه های بهداشتی و درمانی کشور استفاده کنیم. همچنین برای جلوگیری از ایجاد هزینه های غیرضرور در حوزه سلامت، لازم است از همه ظرفیتهای دستگاهها و نهادهای کشور استفاده کنیم.
وی همچنین بر تولیت وزارت بهداشت در نظام سلامت تاکید کرد و خواستار بازمهندسی این تولیت شد.
زالی با اعلام اینکه در حال حاضر ظرفیتهای خوبی در انجمن های علمی و سازمان نظام پزشکی برای همکاری و تعامل با وزارت بهداشت وجود دارد، افزود: خوشبختانه امروز در سازمان نظام پزشکی کشور، شرایط خوبی برای تعامل با وزارت بهداشت وجود دارد تا بتوانیم از بحرانهای نظام سلامت عبور کنیم.
وی با تاکید بر اعلام آمادگی کامل سازمان نظام پزشکی برای همکاری با وزارت بهداشت و وزیر آینده، تصریح کرد: ما این آمادگی را داریم تا همه ظرفیتهای این سازمان و جامعه پزشکی کشور در اختیار وزارت بهداشت قرار گیرد.
زالی در ادامه با تشکر ویژه از اعضای کمیسیون بهداشت و درمان مجلس که همواره از برنامه های نظام سلامت حمایت کرده اند، گفت: انتظار می رود با توجه به حساس بودن و شرایط خاص نظام سلامت کشور، نمایندگان با رای بالایی که به وزیر پیشنهادی می دهند، زمینه ساز تسریع در اجرای امور مربوط به این حوزه باشند. زیرا، نظام سلامت بیش از هر زمان دیگری نیازمند آرامش است.
وی با اشاره به کمبود اعتبارات حوزه سلامت، مشکلات دارویی و...، خواستار همراهی بیش از پیش مجلس با دولت شد و افزود: انتظار می رود با تعامل مجلس و دولت و حرکت جهادی، این زخم عمیق حوزه سلامت را بتوانند مرتفع کنند.
رئیس منتخب سازمان نظام پزشکی ایران، خواستار بازبینی بودجه سنواتی در حوزه بهداشت و درمان شد و گفت: در حال حاضر نگرانی که وجود دارد این است که وزارت بهداشت با چنین بودجه ای نمی تواند برنامه های جدیدی را کلید بزند. لذا، لازم است یک بازنگری در بودجه وزارت بهداشت اعمال شود.
زالی، در پایان وضعیت بیمارستانهای دولتی را نگران کننده دانست و افزود: مشکلاتی که در حال حاضر در حوزه سلامت وجود دارد، موجی از نگرانی را در بین مردم و احاد جامعه پزشکی به وجود آورده است.
منبع : خبرگزاري مهر