دکتر ایرج خسرونیا در گفتگو با خبرنگار مهر اظهارداشت: متاسفانه در این ایام که دمای هوا به شدت بالا رفته است، تعداد کسانی که به علت گرمازدگی به درمانگاهها و مراکز اورژانس مراجعه می کنند، رو به افزایش است.
وی، همزمانی روزهای گرم و ماه مبارک رمضان را مورد اشاره قرار داد و افزود: بیشترین مراجعات به درمانگاهها شامل کسانی است که مجبورند زیر آفتاب کار کنند.
خسرونیا از کارگران ساختمانی، ماموران پلیس، کارگران خدماتی شهرداری و... به عنوان افرادی نام برد که بیشتر در معرض گرمازدگی قرار دارند.
رئیس جامعه پزشکان متخصص داخلی ایران به علائم گرمازدگی اشاره کرد و افزود: سرگیجه، تهوع، اسهال، افت فشارخون و ضعف و بی حالی، از علائم گرمازدگی است.
وی با توصیه به سالمندان، کودکان و بیماران برای خارج نشدن از منزل در ساعات 12 تا 16 بعدازظهر، اظهارداشت: کسانی که مجبورند در معرض آفتاب کار کنند و یا اینکه تردد کنند، بهتر است از لباسهای سفید رنگ و روشن و همچنین کلاه استفاده کنند.
خسرونیا ادامه داد: فردی که احساس می کند دچار گرمازدگی شده است، بهتر است به نقطه ای خنک و سایه برود و استراحت کند. اما فردی که دچار گرمازدگی شدید می شوند، می بایست به بیمارستان مراجعه کرده و تحت درمان قرار بگیرد. زیرا، عوارض گرمازدگی شدید، به مراتب خطرناک است.
وی افزود: عرق زیاد موجب از دست رفتن آب بدن شده و در نتیجه خون کافی به کلیه ها نمی رسد و فرد دچار نارسایی کلیه می شود.
این متخصص بیماریهای داخلی، همچنین به عوارض افت فشارخون ناشی از گرمازدگی اشاره کرد و گفت: افت فشارخون موجب آسیب به کبد و مغز انسان می شود.
منبع : خبرگزاري مهر