کیش - پژوهشگر محیط زیست گفت : خلیج فارس 47 برابر بیشتر از ظرفیت طبیعی خود آلودگی دارد. این آلودگی ها همچون شوری زیاد ، دمای بالا و انواع فلزات سنگین است. به گزارش خبرنگار علمی ایرنا ، ˈلعبت تقوی ˈ روز چهارشنبه 11اردیبهشت ماه 1392 در دومین همایش بین المللی محیط زیست و ژئو پلتیک خلیج فارس افزود : نتایج تحقیقات نشان می دهد در هر ثانیه حدود 300 کیلوگرم فلز سنگین مس از طریق احداث کارخانه های آب شیرین کن در کشورهای منطقه وارد خلیج فارس می شود .
وی که مقاله ای را با عنوان آب شیرین کن ها و اثرات زیست محیطی آنها در منطقه خلیج فارس در این همایش ارایه کرده است ، افزود : 54 تا 60 درصد کارخانه های آب شیرین کن در منطقه خاورمیانه قرار دارند که حجم زیادی از آن ها در سواحل جنوبی خلیج فارس واقع شده اند .
وی ادامه داد: عملکرد این کارخانه ها معضلات زیست محیطی زیادی به همراه دارد که ایجاد شورآبه یا تلخ آبه محصول عملکرد این کارخانه هاست .
این پژوهشگر یادآور شد : خلیج فارس به دلیل تنوع گسترده رویش های گرمسیری و گونه های متنوع جانداران آبزی در زمره یکی از باارزش ترین زیست بوم های آبی جهان است. در سالهای اخیر خلیج فارس به عنوان یکی از منابع اصلی تامین آب شرب به ویژه برای کشورهایی از قبیل کویت ، عربستان ، بحرین ، قطر و ایالات متحده عربی تبدیل شده است .
وی ادامه داد: میزان تبخیردر این پهنه آبی به دلیل نیمه بسته بودن و شرایط خشک اقلیمی بالاست بنابراین به دست آوردن آب شیرین از طریق آب شیرین کن ها به طور جدی بر میزان شوری آب اثر می گذارد و محیط زیست دریایی را با تهدید روبه رو می کند.
وی گفت : نتایج مطالعات نشان می دهد احداث سیستم های آب شیرین کن آب دریا به ویژه در بخش جنوبی خلیج فارس مشکلات زیست محیطی گوناگونی را به همراه خواهد داشت.بنابراین ضروری است این مسئله در سطوح بین المللی و منطقه ای و توسط سازمان منطقه ای حفاظت از محیط زیست دریایی (راپمی ) مورد توجه جدی قرار گیرد.
وی تاکید کرد: بهتر است 8 کشور حاشیه خلیج فارس در قالب تفاهم نامه ای در زمینه جلوگیری از اثرات سو زیست محیطی آب شیرین کن ها در خلیج فارس اصول و ضوابطی را به تصویب برسانند .
منبع: پایگاه اطلاعات ایمنی