به گزارش خبرنگار اعزامی ایرنا به جزیره کیش ، شیرین آیت الهی روز چهارشنبه در دومین همایش بین المللی محیط زیست و ژئو پلتیک خلیج فارس افزود : همچنین وقوع زلزله در زیر دریا ، حرکت خاص آب دریا ، چسبیدن جلبک ها و وقوع توفان ˈگونو ˈمی تواند موجب بروز و تشدید پدیده کشند قرمز در خلیج فارس شود.
وی اظهار داشت : کشند قرمز یک رویداد طبیعی است که به آن شکوفایی جلبکی نیز گفته می شود .این پدیده در خورها ، آب های شور و یا آب های شیرین اتفاق می افتد و در آن جلبک ها به سرعت در سطح آب تجمع می کنند.
وی افزود : این جلبک ها می توانند لکه های بزرگی را در نزدیک سطح آب ایجاد کنند.گونه های خاصی از جلبک ها به نام فیتوپلانکتون ها رنگ دانه هایی به رنگ های سبز ، قهوه ای و قرمز دارند . وقتی که جلبک ها در تراکم های بالا شکوفا می شود آب دریا به رنگ همان جلبک در می آید.
آیت الهی خاطرنشان کرد : در بسیاری موارد این جلبک ها در آبشش موجودات دریایی ته نشین می شود که در این صورت آبزیان به علت نرسیدن اکسیژن تلف می شوند.در بسیاری موارد گستره شکوفایی جلبک ها به حدی زیاد است که مانع از رسیدن اکسیژن به اعماق آب می شود که در این صورت خسارات جبران ناپذیر به آبزیان از جمله آبسنگ های مرجانی و کف زی ها وارد می شود .
«شیرین آیت الهی» با همکاری «داوود حسین شاهی »کارشناس ارشد بهداشت محیط دانشگاه علوم پزشکی و خدمات بهداشتی و درمانی شهید صدوقی مقاله ای با عنوان« بررسی علل بروز کشند قرمز در خلیج فارس و تاثیر آن بر محیط زیست منطقه »را تهیه کرده اند. این مقاله امروز در دومین همایش بین المللی محیط زیست و ژئو پلتیک خلیج فارس ارایه شد.
این همایش از دهم اردیبهشت ماه در جزیره کیش آغاز شده است و تا 12 اردیبهشت ادامه دارد.
منبع : IRNA.IR