« مصطفی بهزاد فر» روز شنبه در گفت و گو با خبرنگار علمی ایرنا افزود: جهت وزش باد در تهران از غرب به شرق است از این رو صنایع آلاینده فعال در غرب تهران ، یکی از منابع اصلی آلودگی شهر تهران هستند و این مسئله در تمام استان های کشور وجود دارد زیرا موقعیت جغرافیای ایران به گونه ای است که جهت وزش باد آن از غرب به شرق است .
استاد طراحی شهری و معماری دانشگاه علم و صنعت اظهار داشت: متاسفانه این موضوع در ساخت و ساز شهرها به ویژه در تهران رعایت نمی شود و در حال حاضر صنایع آلاینده در مسیر باد ساخته می شوند.
بهزاد فر ادامه داد: علاوه براین تردد خودروهای فاقد استاندارد نیز یکی دیگر از مهمترین منابع آلودگی هستند . این خودروها هم ازلحاظ سوخت و هم کیفیت فنی حجم زیادی از آلودگی را روانه شهر می کنند. تهران به دلیل رشد سریع و تردد خودروهای زیاد در این شهر همواره شاهد آلودگی هواست .
وی یادآور شد که در حال حاضر استانداردهای علمی در زمینه ساخت و ساز نیز در کشور رعایت نمی شود و استفاده نادرست از مصالح ساختمانی نیز یکی دیگر از منابع آلودگی هوادر کلان شهرهاست .
نایب رییس انجمن علمی معماری و شهرسازی ایران اظهار داشت: علاوه براین در شهرهای بزرگ مسئله مسدود شدن تونل باد ( راه عبوری باد ) مطرح است و در واقع تنها ساختمان های بلند منجربه بسته شدن تونل باد نمی شوند بلکه نامناسب بودن کیفیت مجموعه ساختمان هایی که در کنار هم قرار می گیرند نیز راه تونل باد را می بندد و همین مسئله موجب بروز آلودگی هوا می شود .
بهزادفر افزود: ازاین رو ترکیب ساختمان ها ، ارتفاع آنها ، جهت باد ، وضعیت قرار گرفتن صنایع ، تردد خودروها و موارد دیگر موجب بروز آلودگی هوا در کلان شهرها می شود .
وی گفت: خوشبختانه بیشتر شهرهای کشور طرح جامع و تفصیلی شهرسازی دارند و پروانه ساخت و سازها بر این اساس صادر می شود اما موضوع این است که ضوابط به طور کامل رعایت نمی شود و فقط 60 تا 70 درصد از ضوابط در امر ساخت و ساز مد نظر قرار می گیرد. تمام ضوابط در طرح جامع و تفصیلی شهرسازی بر اساس مطالعات زیست محیطی ، جغرافیایی و فنی ارایه شده است .
منبع: IRNA.IR