وی ادامه داد: محققان ایرانی با کمک علم و فناوری برای رفع مشکل پلاستیک ها در محیط زیست ، تحقیقاتی را آغاز کردند که نتیجه این تحقیقات به تولید پلاستیک های زود تجزیه پذیر یا زیست تجزیه پذیر منجر شد . تمامی فرآیندهای تولید این محصول در داخل کشور و به همت محققان ایرانی انجام می شود .
پورسخا گفت: این پلاستیک ها به جای 200 تا 300 سال حدود 2 تا 3 سال در طبیعت باقی می مانند . استاندارد ملی برای این محصول با همکاری سازمان حفاظت محیط زیست، سازمان تحقیقات استاندارد و دیگر نهادها و سازمان های ذیربط تهیه شد.
وی افزود : این محصول پس از تهیه استاندارد ملی برای ورود به عرصه مصرف نیازمند سازوکار اصولی بود که کارگروه ملی پسماند ، ضوابط استفاده از آن را برای مصرف کنندکان تهیه کرد و زمان مشخصی را برای جایگزینی پلاستیک های زود تجریه پذیر به جای پلاستیک های قدیمی در نظر گرفت.
مدیر دفتر آب و خاک سازمان محیط زیست ادامه داد: کارگروه ملی پسماند یک دوره سه ساله را برای این جایگرینی در نظر گرفته است که این دوره به طور رسمی از دوشنبه - همزمان با روز جهانی زمین پاک در کشور آغاز می شود . برای این منظور شرکت شیر پگاه ، شرکت شهروند و سازمان میادین میوه و تره بار که عموما به شکل گسترده در کشور کار بسته بندی انجام می دهند استفاده از این پلاستیک ها را به طور رسمی آغاز کرده اند .
وی خاطرنشان کرد: به نظر می رسد این محصول زودتر از مدت تعیین شده سه ساله در بین صنایع و مردم توسعه یابد. برای توسعه این فرایند یک سیستم تشویقی و یک سیستم تنبیهی در نظر گرفته شده است و صنایعی که در مدت زمان تعیین شده موفق به اجرای این طرح نشوند شامل جریمه و در موارد بالاتر تعطیلی و پلمپ می شوند.
مدیر دفتر آب و خاک سازمان محیط زیست افزود: برای استفاده راحت و تشخیص بهتر پلاستیک های زود تجزیه پذیر از معمولی نشان های (لگوهای ) خاصی بر روی آنها تعبیه شده است.
روز جهانی زمین پاک هر ساله در 22 آوریل در تمام دنیا برگزار می شود . امسال 22 آوریل مصادف با دوم اردیبهشت ماه است .
منبع : پایگاه اطلاعات ایمنی