آلودگی آب و خاک مهمترین معضلات زمین در ایران/ خطر نابودی سالانه 1 میلیون هکتار از اراضی کشور

 

علی محمد شاعری در گفتگو با خبرنگار مهر با بیان این مطلب افزود: در حال حاضر آلاینده های آب و خاک و فرسایش خاک در اثر از بین رفتن پوشش گیاهی مهمترین تهدادت زمین در کشور ما محسوب می شود.

افزایش بیماری های صعب العلاج در اثر آلودگی محصولات کشاورزی 

به گفته وی، آلودگی آب و خاک در کشور ما در حال حاضر در حدی است که برخی از محصولات به سموم شیمیایی و فلزات سنگین آلوده هستند و بسیاری از بیماری های صعب العلاج که این روز ها  افزایش چشمگیری دارد و جان هزاران نفر را با خطر جدی مواجه کرده است نتیجه  آلودگی منابع آب و خاکی که برای پرورش محصولات به کار می رود به میزان بالای نیترات و فلزات سنگین است.

فرسایش 2 میلیارد تن خاک در سال

قائم مقام سازمان محیط زیست اظهار داشت: فرسایش بیش از 2 میلیارد تن در خاک در سال در کشور یکی دیگر از عوامل تهدید آمیز زمین در کشور است که علت اصلی ان از بین رفتن جنگلها و مراتع و پوشش گیاهی، زمین خواری ، تغییر کاربری اراضی طبیعی به به زمین های کشاورزی و روش های زراعی نا صحیح است.

افزایش 0.7 درجه ای دمای هوا طی 50 سال گذشته

شاعری تغییرات آب و هوا و افزایش ریزگردها را از بارزترین اثرات تخریب سرزمین عنوان کرد: بروز گازهای گلخانه ای، افزایش درجه حرارت کره زمین به میزان 0.7 درجه طی 50 سال اخیر ، خشکسالی ها ، ریزگرد ها از یک سو و ذوب شدن یخهای قطبی و سیلابها و سونامی از سوی دیگر تنها بخشی از نتایج تخریب زمین است .

رابطه نامتوازن انسان با طبیعت عامل اصلی تخریب سرزمین

وی با بیان اینکه کاهش تنوع زیستی گونه های جانوری و گیاهی و انقراض بسیاری از گونه ها از دیگر اثرات تخریب زمین است تأکید کرد: به هم خوردن تعادل عناصر اصلی حیات تحت تأثیر رابطه نا متوازن انسان با طبیعت مهمترین عامل تخریب زمین است و چنانچه این روند ادامه یابد اینده روشنی در انتظار کره زمین نخواهد بود.

سالانه باید 500 هزار هکتار بیابانزدایی انجام شود

معاون انسانی سازمان محیط زیست در پاسخ به اینکه مهمترین اقدامی که سازمان محیط زیست برای جلوگیری از این روند پیگیری می کند چیست گفت: تشکیل کارگروه ملی مقابله با ریزگردها با همکاری وزارت جهاد ، سازمان هواشناسی ، وزارت نیرو و نفت مهمترین این اقدامات است که بر اساس آن باید سالانه 500 هزار هکتار عملیات جنگلکاری و بیابانزدایی در 18 استان کشور انجام شود.

به گفته شاعری، عملیات مقابله و پیشگیری از بیابانزدایی  برای اجرایی شدن نیازمند 4 هزار میلیارد تومان اعتبار است که باید طی یک دوره  5 ساله تأمین شود و درصورتی که این اعتبار تأمین نشود سالانه 1 میلیون هکتار از اراضی کشور به بیابان تبدیل می شود و درنتیجه  روند آلودگی منابع آب و خاک ادامه می یابد.

 

 

 

 

 

 

منبع: خبر گزاری مهر



آلودگی آب و خاک مهمترین معضلات زمین در ایرانقائم مقام سازمان محیط زیستآلودگی منابع آب و خاکآلودگی آب و خاکروز زمین پاکزمین پاکزمینمحیط زیستمشکلات زیست محیطی


نام *

دیدگاه شما *

  برای ارسال دیدگاه بدون نیاز به تایید، ابتدا وارد شوید یا ثبت نام کنید.

  دیدگاه‌ها

هیچ نظری ثبت نشده است. اولین نظر را شما بدهید.

9033

تعداد اعضا

8979

بازدید امروز

8313

بازدید دیروز

10

متخصصین آنلاین

2

میهمان آنلاین

25398040

کل بازدیدها

تماس با ما

نام *

ایمیل *

متن پیام *

ارسال

نرم افزار اندروید سایت

مجوزها

logo-samandehi
مرجع متخصصان سلامت ایمنی و محیط زیست HSEEXPERT Copyright © 2011- "HSEEXPERT.com" . All rights reserved. Designed by TAMDATA