40 تالاب کشور 10 تا 70 درصد خشک شده‌اند

ناصر مقدسي در گفت‌وگو با خبرنگار «محيط زيست» خبرگزاري دانشجويان ايران (ايسنا)، افزود: با توجه به اينکه درياچه اروميه با 500 هزار هکتار وسعت، تقريبا يک سوم از مساحت رامسر سايت‌ها را به خود اختصاص مي‌دهد اهميت بيشتري نسبت به ديگر تالاب‌ها داشته و مورد توجه قرار مي‌گيرد اما تالاب‌هاي ديگر کشور از جمله هامون‌ها، گاوخوني و شادگان نيز از درياچه‌هايي هستند که دچار خشکسالي شده و در اولويت احيا قرار دارند.

وي ادامه داد: در دو درياچه هامون پوزک و هيرمند به دو علت تغييرات اقليمي و کنترل آب‌هاي برون مرزي که در بالا دست اين درياچه صورت مي‌گيرد دچار خشکلي هستند که احياي آن را در دستورکار قرار داده‌ايم؛ در خصوص درياچه شادگان نيز اميدواريم با اجراي پروژه انتقال آب بتوانيم اين درياچه را مجددا احيا کنيم.

مقدسي تاکيد کرد: نبايد به تالاب‌ها تنها به عنوان يک زيست‌بوم نگاه کرده و براي آن‌ها برنامه‌ريزي کنيم بلکه براي مديريت آنها بايد تمام حوضه‌هاي بالاست و کل اکوسيستم را در نظر بگيريم اما با وجود آنکه در ادبيات مديريت محيط زيست در برنامه پنجم توسعه نگاه اکوسيستمي به خوبي مطرح شده اين نقيصه در برنامه‌ريزي‌هاي فعلي وجود دارد.





3.1 ميليارد مترمکعب حق‌آبه درياچه اروميه تا پايان خرداد تامين مي‌شود


مدير کل دفتر زيستگاه‌ها و امور مناطق سازمان حفاظت محيط زيست به ايسنا گفت: بر اساس توافقات انجام شده با وزارت نيرو 3.1 ميليارد متر مکعب حق آبه درياچه اروميه تا پايان خردادماه امسال تامين مي‌شود.

وي افزود: علاوه بر مديريت و ساماندهي مصرف آب، نحوه کنترل و بهره برداري غيرمجاز که مهم ترين وظيفه وزارت نيرو در مورد احياي درياچه اروميه است، راه‌هاي ابتکاري در کاهش استفاده از آب و جلوگيري از احداث سدهاي آبخيز جديد از ديگر وظايف اين نهاد است.

مقدسي در خصوص وظايف وزارت جهاد کشاورزي براي احياي درياچه اروميه نيز اظهار کرد: از آنجا که مهمترين و بزرگترين مصرف کننده آب کشور بخش کشاورزي است اين وزارتخانه بايد استفاده بهينه آب در اراضي کشاورزي و باغات، تغيير سريع روش‌هاي آبياري، جلوگيري از هدر رفت و صرفه‌جويي آب، کيفي‌سازي توليد در بخش کشاورزي و کاهش هدررفت آب را در دستورکار قرار دهد.

مدير کل دفتر زيستگاه‌ها و امور مناطق سازمان حفاظت محيط زيست افزود: از آنجا که پيش‌بيني وضعيت جوي و ميزان بارندگي از مواردي است که بر روي تصميم‌گيري‌ها براي پروژه‌هاي احيايي بسيار موثر است، سازمان هواشناسي نيز بايد با تقويت اين بخش پيش‌بيني‌هاي دقيق‌تري را از وضعيت آب و هوايي منطقه ارائه کند.

وي با اشاره به اقدامات سازمان محيط زيست براي حفاظت و مديريت درياچه اروميه به ايسنا گفت: پايش و اندازه‌گيري ميزان آب ورودي رودخانه‌ها، نظارت بر فعاليت دستگاه‌ها و هماهنگي بين‌بخشي از اقدامات اين سازمان در سال جاري است.

مقدسي در خصوص افزايش آب درياچه اروميه نيز اظهار کرد: براي تعيين ميزان آب افزوده شده به درياچه بايد تا پايان سال آبي صبر کنيم و ارائه آمار پيش از آن دقيق و کامل نيست.

 

 

منبع : iren.ir



تالاب کشورزيستگاه‌حفاظت محيط زيستدرياچه اروميهميزان بارندگيآبخشک


نام *

دیدگاه شما *

  برای ارسال دیدگاه بدون نیاز به تایید، ابتدا وارد شوید یا ثبت نام کنید.

  دیدگاه‌ها

هیچ نظری ثبت نشده است. اولین نظر را شما بدهید.

9149

تعداد اعضا

5250

بازدید امروز

11377

بازدید دیروز

18

متخصصین آنلاین

136

میهمان آنلاین

25830965

کل بازدیدها

تماس با ما

نام *

ایمیل *

متن پیام *

ارسال

نرم افزار اندروید سایت

مجوزها

logo-samandehi
مرجع متخصصان سلامت ایمنی و محیط زیست HSEEXPERT Copyright © 2011- "HSEEXPERT.com" . All rights reserved. Designed by TAMDATA