35درصدکودکان تهرانی علائم آسم وآلرژی دارند - وزارت بهداشت آمارمرگهای آلودگی هوا را اعلام کند

به گزارش خبرنگار «محيط زيست» خبرگزاري دانشجويان ايران (ايسنا)، دکتر ابراهيم رضي، فوق تخصص ريه و استاد دانشگاه علوم پزشکي در کارگاه تخصصي اينورژن که براي خبرنگاران برگزار شد با اشاره به اينکه هواي پاک بايد 21 درصد اکسيژن و 78 درصد نيتروژن داشته باشد، گفت: هر انسان روزانه 15 تا 20 هزار ليتر هواي پاک نياز دارد. وي با اشاره به اينکه آلودگي هوا بر روي چشم، قلب و اعصاب تاثيرگذار است، افزود: آمارها نشان مي‌دهد سالانه سه ميليون نفر در جهان بر اثر آلودگي هوا جان خود را از دست مي‌دهند. اين فوق تخصص ريه و استاد دانشگاه علوم پزشکي با اشاره به اينکه آسم يک زماني آمارش زير شش درصد بود، گفت: متاسفانه آخرين تحقيق نشان مي‌دهد 35 درصد کودکان تهراني علائم آسم و آلرژي دارند که بخش قابل توجهي از آن به دليل آلودگي هواست. از سوي ديگر بر اساس آمارهاي سال 2002 ميلادي حدود 30 درصد کودکاني که آسم دارند، ناشي از تماس با گازهاي محيطي بوده است. وي با اشاره به پديده نوظهور آسم ناشي از ترافيک، گفت: تحقيقات نشان مي‌دهد خانه‌هايي که در کمتر از 75 متري بزرگراه‌هاي اصلي واقع‌اند، کودکان ساکن در آنها از شانس بيشتري در ابتلا به آسم برخوردارند.
رضي از بالا بودن آمار بيماري‌هاي قلبي و سکته‌هاي زودرس در کشور خبر داد و گفت: متاسفانه اين آمار در کشور ما بسيار بالا رفته و امروزه حملات قلبي و مرگ ناشي از سکته‌هاي قلبي و عمل بايپس در کشور ما بسيار شايع شده است.
نقش آلاينده‌هاي مختلف هوا در بروز بيماري‌ها
وي به نقش آلاينده‌هاي مختلف در بروز بيماري اشاره کرد و گفت: گاز مونوکسيدکربن به عنوان يکي از آلاينده‌هاي هوا، موجب سردرد و سرگيجه و احساس خستگي و اختلال ديد و اختلال تعادل مي‌شود. از سوي ديگر مطالعات نشان داده است گاز دي‌اکسيد نيتروژن به عنوان مهم‌ترين آلاينده به جز تهديد مخاط، حلق و بيني بر روي دستگاه تنفسي نيز اثرگذار بوده و يکي از گازهايي است که در ايجاد آسم تاثير مستقيم داشته و موجب تشديد اثر آلرژن‌ها در ريه شده و مقاومت ريه را در برابر عفونت کاهش مي‌دهد. اين فوق تخصص ريه و استاد دانشگاه علوم پزشکي با اشاره به اينکه گاز اوزون در جو بالا بسيار مفيد بوده و موجب جلوگيري از ورود اشعه فرابنفش خورشيد به سطح زمين مي‌شود، افزود: اين در حالي است که موجود اين گاز در سطح زمين به عنوان آلاينده محسوب شده و موجب تشديد اثرات آسم و بيماري‌هاي انسداد ريه مي‌شود. از سوي ديگر گاز دي‌اکسيد گوگرد نيز موجب انقباض راه‌هاي هوايي تنفسي مي‌شود. وي به تحقيقات انجام شده در خصوص سرطان ريه و آلودگي هوا اشاره کرد و گفت: در حالي که در موضوع سرطان ريه، سيگار حرف اول را مي‌زند، اما 10.7 درصد از سرطان‌هاي ريه در ارتباط با آلودگي هواست و اين سرطان در دنيا به شايع‌ترين سرطان خصوصا در کشورهاي صنعتي تبديل شده است. رضي به فاکتورهاي مرگ اعلام شده توسط سازمان بهداشت جهاني اشاره کرد و گفت: علاوه بر فشار خون، مصرف سيگار، قند، ورزش نکردن، چاقي و کلسترول امروزه آلودگي هوا در شهرها به عنوان يکي از عوامل و فاکتورهاي مرگ انسان‌ها تبديل شده است.
دولت مکلف به ارايه ساليانه گزارش آلودگي هوا در کشور شود
وزارت بهداشت آمار مرگ و ميرهاي ناشي از آلودگي هوا را اعلام کند
دکتر يوسف رشيدي، مدير عامل شرکت کنترل کيفيت هواي تهران نيز در اين کارگاه گفت: از مجلس انتظار مي رود که از دولت بخواهد، هر ساله گزارش وضعيت آلودگي هوا در کشور را ارايه دهد تا مشخص شود چه اقداماتي در راستاي حل اين معضل صورت گرفته است و روند آلودگي هوا در کشور رو به افزايش است يا کاهش.
وي اظهار کرد: 15 سال سابقه قانون گذاري براي حل معضل آلودگي هوا وجود دارد، چنانچه در برنامه هاي دوم، سوم، چهارم و پنجم توسعه قوانيني براي حل اين معضل وضع شده است و ما اکنون بايد به وضعيت مناسب در اين خصوص مي رسيديم و کيفيت هواي شهرهايمان مطابق با استانداردهاي جهاني بود اما حال که همچنان با اين معضل دست به گريبان هستيم مشخص نيست که چه کساني بايد پاسخگو باشد.
وي تاکيد کرد: از نمايندگان مجلس انتظار مي رود که حداقل يک ضمانت اجرايي براي قوانيني که خود تصويب مي کنند در نظر بگيرند چرا که تنها در قوانين مربوط به آلودگي هوا گفته مي شود که چه اقداماتي بايد صورت گيرد ولي اگر اين اقدامات صورت نگيرد چه اتفاقي مي افتد؟! در واقع هيچ اتفاقي رخ نمي دهد و کسي هم خود را موظف به پاسخگويي نمي داند.
رشيدي تصريح کرد: موضوع آلودگي هوا تنها در روزهايي که اين معضل حاد و بحراني مي شود، بر سر زبان‌ها مي افتد و به محض اينکه عيد مي‌رسد و بادي بر مي خيزد ، معضل آلودگي هوا هم به باد فراموشي سپرده مي شود تا سردي دوباره هوا و بحراني شدن وضعيت.
وي خاطر نشان کرد: از مجلس انتظار مي رود که از دولت بخواهد، هرساله گزارش وضعيت آلودگي هوا در کشور را ارايه دهد تا مشخص شود چه اقداماتي در راستاي حل اين معضل صورت گرفته است و روند آلودگي هوا در کشور رو به افزايش است يا کاهش. بايد مشخص شود هر يک از ارگان ها و نهادها در راستاي کاهش آلودگي هوا چه اقداماتي را انجام داده و چگونه به وظايف خود عمل کرده اند.
مدير عامل شرکت کنترل کيفيت هواي تهران گفت: همچنين اين سوال بايد مطرح شود که چرا وزارت بهداشت علي رغم اينکه آمار مرگ و ميرهاي ناشي از آلودگي هوا را منطبق با مدل ها و استانداردهاي جهاني بررسي مي کند نتايج اين بررسي ها و آمارها را اعلام نمي کند؟ اين حق مردم است که بدانند که به خاطر آلودگي هوا سالانه يا ماهانه چند نفر جان خود را در شهرها و کلان شهرهاي کشور از دست مي دهند.
وي همچنين با اشاره به قانون معافيت 5 ساله خودروها از مراجعه به مراکز معاينه فني گفت: متاسفانه اين قانون نيز قانوني غير کارشناسي،غير حرفه اي و نادرست بود که اميد است نمايندگان مجلس نسبت به اصلاح و بازنگري در اين قانون اقدام کنند.
وي تصريح کرد: من در مجموع فرد خوش بيني هستم و معتقدم که در مسير حل معضل آلودگي هوا، حرکت رو به جلو داريم اما اين حرکت مي تواند در طي 50 سال طي شود يا 5 سال و يا حتي کمتر و اين بستگي به همکاري و عزم جدي مسئولان ذي ربط براي حل اين معضل دارد.
رشيدي با بيان اينکه اگر نگاهي به وضعيت آلودگي هوا بين سال هاي 81 تا 82 بياندازيم مي بينيم نوع و ميزان آلاينده ها با امروز متفاوت است گفت: در آن زمان ميزان مونواکسيد کربن در هواي تهران بيش از حد استاندارد و بالا بود به گونه اي که شاخص اين آلاينده در روزهايي از سال بين 170،180 و حتي تا 237 مي رسيد اما امروز بيشتر شاهد آن هستيم که ذرات کمتر از 2.5 ميکرون در هواي شهر بالا تر از حد استاندارد است.
وي در پايان تاکيد کرد: طرح هايي محدوديت زا مانند طرح زوج و فرد کردن خودروها و... شايد در مواقع اضطراري بتوانند در کاهش ترافيک و آلودگي هوا نقش داشته باشند اما در بلند مدت نه تنها تاثير گذار نيستند بلکه پيامدهاي نامناسبي نيز به دنبال دارند چنانچه طرح زوج و فرد نيز افزايش تردد موتورسيکلت ها و مالکيت خودرو ها را به دنبال داشت. در اين ميان براي حل معضل آلودگي هوا بايد راه کارهاي اصلي مانند توسعه حمل و نقل عمومي، ارتقاي کيفيت سوخت و خودروها، خروج خودروهاي فرسوده و... به کارگيري شوند تا هواي شهرهاي کشورمان به هوايي پاک و سالم تبديل شود و اين معضل براي هميشه از بين برود.



اخباراخبار ایمنیاخبار سلامتآسم35درصدکودکان تهراني علائم آسم وآلرژي دارندوزارت بهداشتآمارمرگهاي آلودگي هواتاثيرات آلودگي هوا بر روي چشمقلب و اعصابکارگاه تخصصي اينورژنآمارتلفات


نام *

دیدگاه شما *

  برای ارسال دیدگاه بدون نیاز به تایید، ابتدا وارد شوید یا ثبت نام کنید.

  دیدگاه‌ها

هیچ نظری ثبت نشده است. اولین نظر را شما بدهید.

8888

تعداد اعضا

9632

بازدید امروز

11512

بازدید دیروز

8

متخصصین آنلاین

4111

میهمان آنلاین

25287131

کل بازدیدها

تماس با ما

نام *

ایمیل *

متن پیام *

ارسال

نرم افزار اندروید سایت

مجوزها

logo-samandehi
مرجع متخصصان سلامت ایمنی و محیط زیست HSEEXPERT Copyright © 2011- "HSEEXPERT.com" . All rights reserved. Designed by TAMDATA