شیوع آنفلوآنزای H۱N۱ در کشور

به گزارش مرجع متخصصان سلامت، ایمنی و محیط زیست (HSEexpert)، این روزها با کاهش دمای هوا و آغاز فصل زمستان، شیوع بیماری های واگیرداری چون آنفولانزا شدت پیدا کرده است؛ موضوعی که سرپرست مرکز مدیریت بیماری های واگیر وزارت بهداشت نیز بر آن تاکید داشت و از پیک آنفولانزا در کشور خبر داد.
قباد مرادی  با بیان اینکه عوامل متعددی می‌توانند سبب بیماری‌های تنفسی شوند، اظهار کرد: ویروس‌ها و باکتری‌ها به عنوان عوامل بیماری‌های تنفسی شناخته می‌شوند و می‌توانند سبب ابتلا به بیماری‌های تنفسی شوند. تجربه انسان‌ها بیانگر این است که میزان بیماری‌های تنفسی در فصل سرد سال افزایش می‌یابد.
 
فصل سرد سال؛ زمان مناسب برای فعالیت عوامل بیماری‌های تنفسی
وی ادامه داد: شرایط دمایی، اکولوژی و بیولوژی برای زیست و تکثیر عوامل بیماری‌های تنفسی در فصل سرد سال بسیار مطلوب به حساب می‌آید. با توجه به اینکه شرایط محیطی فصل سرد سال برای زیست و تکثیر عوامل بیماری‌های تنفسی مطلوب است، بسیاری از بیماری‌ها و عفونت‌های تنفسی در فصول پاییز و زمستان اتفاق می‌افتند. شرایط مطلوب فصل سرد سال برای فعالیت عوامل بیماری‌های تنفسی، یک موضوع بومی نیست و به ایران محدود نمی‌شود، بلکه یک موضوع جهانی است.
 
شیوع بالای آنفلوآنزای H۱N۱  در کشور
سرپرست مرکز مدیریت بیماری‌های واگیر وزارت بهداشت با بیان اینکه آنفلوآنزا بیشترین سهم را از بیماری‌های تنفسی به خود اختصاص داده، خاطرنشان کرد: بررسی‌ها بیانگر این است که با اپیدمی آنفلوآنز به ویژه آنفلوآنزای فصلی در سطح جهانی روبرو هستیم. شیوع آنفلوآنزای H۱N۱ در ایران و برخی کشورها در این روزها زیاد است؛ همچنین برخی کشورها با آنفلوآنزای تیپ B و H۱N۵ مواجه هستند.  
مرادی درباره رصد و پایش بیماری‌های تنفسی در کشور گفت: سیستم رصد و پایش بیماری‌های تنفسی در کشور در سال جاری بیانگر این است که میزان بیماری‌های تنفسی از اوایل آذر ماه افزایش یافته، به طور مثال، نسبت آنفلوآنزا در هفته پایانی آذرماه حدود ۲۲ درصد از کل موارد عفونت‌های تنفسی گزارش شده و سهم این بیماری از بیماری‌های تنفسی در هفته اول دی ماه نیز نسبت به هفته پایانی آذر ماه افزایش یافته است. پس از آنفلوآنزا، «رینوویروس‌ها» که عامل سرماخوردگی هستند در جایگاه دوم قرار دارند.
 
کرونا در جایگاه سوم بیماری‌های تنفسی
این متخصص اپیدمیولوژی درباره سهم کرونا از بیماری‌های تنفسی نیز گفت: پس از آنفلوآنزا و رینوویروس‌ها، کرونا در جایگاه سوم بیماری‌های تنفسی قرار دارد. نکته مهم و اساسی این است که کرونا به یک بیماری بومی تبدیل شده و به ترسناکی گذشته نیست. سازمان جهانی بهداشت و به دنبال آن کشورهای دنیا، کرونا را از لیست اضطرار بیماری‌های تنفسی خارج کرده‌اند. 
 
احتمال ادامه پیک اول آنفلوآنزا تا پایان دی ماه
این متخصص اپیدمیولوژی با بیان اینکه سهم آنفلوآنزا از بیماری‌های تنفسی حدود ۲۲ درصد است، خاطرنشان کرد: با توجه به سهم آنفلوآنزا از بیماری‌های تنفسی می‌توان گفت با حجم انبوهی از بیماران مبتلا به آنفلوآنزا مواجه  هستیم. اکنون با پیک بیماری آنفلوآنزا مواجه هستیم و انتظار می‌رود که تا پایان ماه با روند کاهش بیماری آنفلوآنزا مواجه شویم. این نسبت در بیماران تنفسی بیشتر است، ‌تقریبا ۴۰ درصد افرادی که در مراکز درمانی به دلیل عفونت‌های تنفسی بستری می‌شوند به دلیل ابتلا به آنفلوآنزا است. 
 
برای پیشگیری از آنفلوآنزا و کرونا چه کنیم؟
 حال که آخرین وضعیت شیوع آنفولانزا را خواندیم، نگاهی هم به نکات مهمی که باید برای پیشگیری از ابتلا به آن رعایت کنیم بیندازیم.
با توجه به سردی هوا و هشدارهای در حال تکرار نسبت به احتمال ابتلای افراد به آنفلوآنزا و کرونا، توجه به نکاتی مانند روش‌های پیشگیرانه و درمان و زمان مراجعه به پزشک می‌تواند از طولانی شدن مدت زمان ابتلا به این بیماری کم کند.
 
 
 
 
 
 
HSEexpert.com

 



اخبار HSEخبر HSEاخبار ایمنیHSEexpert.comشیوع آنفلوآنزایکشور


نام *

دیدگاه شما *

  برای ارسال دیدگاه بدون نیاز به تایید، ابتدا وارد شوید یا ثبت نام کنید.

  دیدگاه‌ها

هیچ نظری ثبت نشده است. اولین نظر را شما بدهید.

9150

تعداد اعضا

3411

بازدید امروز

10635

بازدید دیروز

18

متخصصین آنلاین

1

میهمان آنلاین

25839761

کل بازدیدها

تماس با ما

نام *

ایمیل *

متن پیام *

ارسال

نرم افزار اندروید سایت

مجوزها

logo-samandehi
مرجع متخصصان سلامت ایمنی و محیط زیست HSEEXPERT Copyright © 2011- "HSEEXPERT.com" . All rights reserved. Designed by TAMDATA