بر اساس اعلام شرکت کنترل کیفیت هوای تهران میانگین کیفیت هوای پایتخت (۱۱ آبان ماه) به ۱۴۰ رسیده است و در وضعیت ناسالم برای گروه های حساس قرار دارد البته ۱۳ ایستگاه سنجش آلودگی هوا وضعیت قرمز را تجربه کردهاند که به معنای حاکمیت هوای ناسالم برای همه گروهها است.
به گزارش مرجع متخصصان سلامت، ایمنی و محیط زیست (HSEexpert) به نقل از ایسنا، بر اساس آخرین اطلاعات شرکت کنترل کیفیت هوای تهران، کیفیت هوا در ایستگاههای سوهانک(منطقه ۱)، شریف (منطقه ۲)، دانشگاه علم و صنعت(منطقه ۴)، تربیت مدرس (منطقه ۶)، دانشگاه تهران(منطقه ۶)، شهرداری منطقه ۱۰، شهرداری منطقه۱۱، پیروزی (منطقه ۱۳)، پارک شکوفه(منطقه ۱۴)، شهرداری منطقه ۱۵، شادآباد(منطقه ۱۸) و پارک قائم(منطقه ۱۸) ، شهرداری منطقه ۲۱ در شرایط ناسالم برای همه افراد قرار دارد.
کیفیت هوا در ایستگاههای اقدسیه(منطقه ۱)، شهرداری منطقه ۲، پاسداران(منطقه ۳)، ژئوفیزیک(منطقه ۶)، ستاد بحران(منطقه ۷)، گلبرگ (منطقه ۸)،پارک رازی(منطقه ۱۱)،پارک سلامت( منطقه ۱۷)، میدان امام خمینی (منطقه ۱۲)، شهرداری منطقه۲۰، شهرداری منطقه ۲۲، شهرک چشمه (منطقه ۲۲) و فرمانداری شهر ری(منطقه ۲۲) در شرایط ناسالم برای گروههای حساس است.
در ایستگاه های میدان فتح(منطقه ۹)،شهرک چشمه(منطقه ۲۲)،اتوبان محلاتی(منطقه ۱۴)و گلبرگ(منطقه ۸) ذرات معلق کمتر از۲.۵ میکرون به عنوان آلاینده شاخص ثبت نشده است.
بر اساس اعلام اداره کل هواشناسی استان تهران پرهیز از تردد غیر ضروری بهویژه برای سالمندان، کودکان و افراد با سابقه بیماری قلبی و ریوی، مدیریت جهت کاهش تردد خودروها و کنترل فعالیت واحدهای صنعتی آلاینده هوا و اجتناب از فعالیت فیزیکی طولانی و ورزش در فضای باز در این شرایط توصیه میشود.
گفتنی است که شاخص کیفیت هوا (AQI) به پنج دسته اصلی تقسیمبندی میشود. بر اساس این تقسیمبندی از عدد صفر تا ۵۰ هوا "پاک"، از ۵۱ تا ۱۰۰ هوا "قابل قبول(سالم) یا متوسط"، از ۱۰۱ تا ۱۵۰ هوا "ناسالم برای گروههای حساس"، از ۱۵۱ تا ۲۰۰ هوا "ناسالم برای همه گروهها"، از ۲۰۱ تا ۳۰۰ هوا "بسیار ناسالم" و از ۳۰۱ تا ۵۰۰ شرایط کیفی هوا "خطرناک" است.
HSEexpert.com