قطع موقت برق بهتر از استفاده از مازوت است!

به گزارش مرجع متخصصان سلامت، ایمنی و محیط زیست (HSEexpert) به نقل از ایسنا، عیسی کلانتری ضمن اشاره به آلودگی هوا در کلانشهرهای کشور اظهار کرد: درحال‌ حاضر علت اصلی آلودگی هوا، افزایش غلظت ذرات معلق کمتر از ۲.۵ میکرون است که عامل اصلی آن استفاده از سوخت‌های فسیلی به‌ویژه گازوییل در خودروهای دیزلی و مازوت در صنایع سنگین و نیروگاه‌ها است.
 
وی در ادامه با بیان اینکه ما درحال‌ حاضر محدودیت‌هایی در زمینه عرضه گاز در کشور داریم، تصریح کرد: طی امسال مصرف گاز در بخش خانگی ۱۵ درصد نسبت به سال گذشته افزایش یافته است. علت این موضوع می‌تواند شیوع ویروس کرونا باشد چراکه بر اساس توصیه‌های بهداشتی در ادارات، مراکز تجاری و منازل در و پنجره‌ها برای تهویه هوا تاحدودی باز است و این سبب می‌شود گرمای هوا با سرمای بیرون تبادل شود.
 
به گفته رییس سازمان حفاظت محیط زیست با افزایش مصرف گاز در کشور، نیروگاه‌ها و کارخانه‌هایی مثل سیمان باکمبود انرژی روبه‌رو شده‌اند و از این‌رو ناچار هستند که مازوت و یا گازوییل مصرف کنند.
 
کلانتری با اشاره به اینکه قرار شده است نیروگاه‌هایی که در حاشیه کلانشهرهای کشور هستند تا حد امکان از سوخت مازوت استفاده نکنند، گفت: درحال‌ حاضر نیروگاه‌های حاشیه تهران نباید از سوخت مازوت استفاده کنند و استفاده هم نمی‌کنند اما منابع آلاینده دیگری ازجمله کامیون‌های فرسوده و قدیمی وجود دارند که به‌ دلایل مختلفی نتوانستیم آن‌ها را نوسازی کنیم.
 
معاون رییس جمهوری در ادامه ضمن بیان اینکه کامیون‌ها و اتوبوس‌های فرسوده یکی از عوامل آلودگی هوا هستند که پلیس باید از تردد آن‌ها جلوگیری کند، اظهار کرد: ما تمامی ضوابط هوای پاک را به دستگاه‌های مختلف کشور اعلام کرده‌ایم. درحال‌ حاضر بیش از ۵۰ درصد اتوبوس‌های درون شهری تهران مستهلک و به‌شدت آلاینده هستند. نتیجه تمامی این‌ها آلودگی هوا در زمان پایداری جو است.
 
وی ادامه داد: از سویی وزیر نفت اعلام کرده است که باتوجه به افزایش مصرف گاز در کشور است مجبور است که برای تولید ۵۰۰۰ مگاوات برق در کشور از مازوت استفاده کند. این مقدار ۹ درصد برق مصرفی کشور است. از نظر من بهتر است که روزی دو ساعت خاموشی داشته باشیم اما از مازوت استفاده نکنیم. ما در زمان جنگ هم روزی ۷ تا ۸ ساعت با خاموشی مواجه بودیم.
 
کلانتری ضمن اشاره به تاثیر آلودگی هوا روی ویروس کرونا اظهار کرد: هر یک واحد افزایش ذرات معلق، ۱.۵ درصد تلفات بیماران کرونایی را افزایش می‌دهد.
 
 
 
ناچاریم در برخی موارد از مالچ‌پاشی استفاده کنیم
 
رییس سازمان حفاظت محیط زیست در بخش دیگری از صحبت‌های با اشاره به موضوع مالچ‌پاشی در مناطقی از کشور گفت: متاسفانه در کشور توانمندی تولید مالچ جایگزین مالچ نفتی وجود ندارد و تولید مالچ جایگزین بسیار گران تمام می‌شود. سازمان جنگل‌ها در مواردی استثنایی ناچار است که از مالچ نفتی استفاده کند.
 
کلانتری در ادامه تصریح کرد: برخی مناطق مسکونی و روستاهای کشور با شن‌های روان تهدید می‌شوند. از این‌رو مانند مصرف سوخت مازوت در نیروگاه‌ها ناچار هستیم که در برخی موارد از مالچ‌پاشی استفاده کنیم.
 
 
 
تصمیم‌گیری درمورد برگزاری دربی با وزارت بهداشت است
 
معاون رییس جمهوری - که در برنامه در انتهای الوند شبکه دو سیما صحبت می‌کرد- با اشاره به برگزاری دربی امروز در پایتخت، اظهار کرد: تصمیم‌گیری درمورد برگزاری این بازی با وزارت بهداشت است. چنانچه شاخص کیفیت هوا بالای عدد ۱۵۰ باشد وزارت بهداشت باید اعلام کند که این بازی برگزار شود یا خیر؟
 
 
 
 
 


سازمان حفاظت محیط زیستآلودگی هواسوخت مازوتمحیط زیستقطعی برق


نام *

دیدگاه شما *

  برای ارسال دیدگاه بدون نیاز به تایید، ابتدا وارد شوید یا ثبت نام کنید.

  دیدگاه‌ها

هیچ نظری ثبت نشده است. اولین نظر را شما بدهید.

9004

تعداد اعضا

4384

بازدید امروز

5946

بازدید دیروز

8

متخصصین آنلاین

423

میهمان آنلاین

25349343

کل بازدیدها

تماس با ما

نام *

ایمیل *

متن پیام *

ارسال

نرم افزار اندروید سایت

مجوزها

logo-samandehi
مرجع متخصصان سلامت ایمنی و محیط زیست HSEEXPERT Copyright © 2011- "HSEEXPERT.com" . All rights reserved. Designed by TAMDATA