توصیه سازمان بهداشت جهانی در مورد انتقال کرونا از حیوان به انسان

مهدی رفیعی محمدی امروز در گفت وگو با خبرنگار فارس در قم با اشاره به برخی آمار اداره کل دامپزشکی در 6 ماه نخست سال جاری بیان کرد: در این مدت، مایه کوبی دام سبک 54 درصد و مایه کوبی دام سنگین 35 درصد بر علیه بیماری های دامی و بیماری های مشترک بین انسان و دام در استان انجام شده و نسبت به مدت مشابه سال قبل افزایش داشته است.
 
وی افزود: در این مدت بیش از یک میلیون 700 هزار رأس دام سبک و حدود 200 هزار رأس دام سنگین واکسینه شده اند، در عین حال یک هزار و 500 قلاده سگ نیز در استان علیه بیماری هاری واکسینه شدند که نسبت به مدت مشابه سال قبل، 54 درصد افزایش را نشان می دهد.
 
مدیرکل دامپزشکی استان قم تصریح کرد: در سال 99 و تاکنون، هیچ موردی از بیماری مشمشه در اسب، تب سه روزه و شاربن در دام، آبله بز و شتر و همچنین طاعون در حیات وحش استان مشاهده و یا گزارش نشده است.
 
 
 
بیماری های مشترک انسان و دام 
 
رفیعی محمدی درباره اقدامات آن اداره کل درباره اطلاع رسانی به مردم استان درباره بیماری های مشترک دام و انسان گفت: در موضوع بیماری های مشترک دام و انسان یعنی سل، تب مالت و مِشمشه، تعامل خوبی با مجموعه رسانه های استان داشته ایم و انتظار داریم که رسانه ها در این زمینه بیشتر به ما کمک کنند.
 
وی اضافه کرد: در سه سال گذشته اطلاع رسانی مستمرّی از طریق شبکه رادیویی استان و برنامه تخصصی موجود در شبکه سیمای استان داشته و مطالب مختلف بهداشتی را با مردم در میان گذاشته ایم و البته افزایش نظارت ها و توزیع دفترچه های آموزشی، همکاری با دهیاران روستاها و برپایی کلاس های آموزشی ترویجی در روستاهای استان، فعال سازی دو تیم دامپزشکی برای مراجعه مستمر به گاوداری ها و محل نگهدای اسب ها در استان و همچنین آموزش چهره به چهره به دامداران بخش دیگری از فعالیت های اداره کل دامپزشکی استان قم در این زمینه بوده است.
 
رفیعی همچنین در پاسخ به پرسش دیگر خبرنگار فارس در قم درباره مقایسه استانداردهای دامپزشکی بین روستاها و شهرهای استان قم گفت: اصولا نگاه ما در طرح ها و فعالیت ها، کل استان را شامل می شود و در این زمینه تلاش داشته ایم تا با فعال سازی بخش خصوصی، هم نظارت و هم ارائه خدمات آزمایشگاهی، درمانی و داروخانه ای را گسترش دهیم.
 
مدیرکل دامپزشکی استان قم درباره شرایط کرونا نیز اظهار کرد: تاکنون هیچ گزارش مستندی درباره انتقال کرونا از حیوان به انسان نداشته ایم و تنها دو توصیه مهم سازمان بهداشت جهانی در این زمینه وجود دارد که یکی ضرورت شستن دست ها در صورت تماس با دام و دیگری لزوم پخته شدن کامل محصولات دامی برای مصرف است.
 
 
 
مردم استان حیوان آزاری های احتمالی را گزارش کنند
 
وی درباره گزارش های احتمالی حیوان آزاری و سگ کُشی در استان نیز بیان کرد: تلاش ما این است که با نظارت بیشتر و استفاده از گزارش های مردمی بتوانیم این امر به حداقل برسانیم، در عین حال که اداره کل دامپزشکی در کمیته ای در همین موضوع فعال است و با همکاری شهرداری و برخی دیگر از سازمان ها و نهادها استانی، این مسئله را رصد و پیگیری می کند.
 
 
 
گوشت بوقلمون صرفا به صورت بسته بندی تهیه شود
 
رفیعی محمدی درباره عرضه گوشت بوقلمون و بچه شتر گفت: ما در استان قم این الزام را داریم که گوشت بوقلمون به صورت بسته بندی عرضه شود، به بیان دیگر این الزام سبب می شود تا بوقلمون ها صرفا در خط کُشتار، ذبح شوند، بنابراین هم استانی های عزیز باید صرفا این محصول را به صورت بسته بندی و یا از مراکزی که مجوّز رسمی توزیع آن را دارند تهیه کنند، همچنین درباره گوشت شتر و شترمرغ نیز باید توجه شود که این محصولات مُهر دامپزشکی داشته باشند.
 
وی افزود: ما در این زمینه تمامی مراکز عرضه را رصد می کنیم و همان نظارت هایی را که درباره دیگر محصولات داریم، در این محصولات هم انجام می دهیم.
 
 
 
فارس
 
 


کرونا در حیواناتکووید 19COVID 19کروناکرونا ویروسویروس کروناcorona virusاخبار کرونااخبار سلامت


نام *

دیدگاه شما *

  برای ارسال دیدگاه بدون نیاز به تایید، ابتدا وارد شوید یا ثبت نام کنید.

  دیدگاه‌ها

هیچ نظری ثبت نشده است. اولین نظر را شما بدهید.

9118

تعداد اعضا

9825

بازدید امروز

21193

بازدید دیروز

18

متخصصین آنلاین

617

میهمان آنلاین

25688934

کل بازدیدها

تماس با ما

نام *

ایمیل *

متن پیام *

ارسال

نرم افزار اندروید سایت

مجوزها

logo-samandehi
مرجع متخصصان سلامت ایمنی و محیط زیست HSEEXPERT Copyright © 2011- "HSEEXPERT.com" . All rights reserved. Designed by TAMDATA