حسن روحانی روز شنبه در جلسه ستاد ملی مدیریت و مقابله با کرونا اظهار داشت: در جلسه امروز گزارشی از آمادگی وزارت بهداشت و درمان داده شد که ۱۲۰۰ مرکز در سراسر کشور برای همه افرادی که مایل یا لازم است نمونهگیری انجام شود آماده هستند. نمونه گیریها انجام و نتیجه ابلاغ میشود که این یک شرایط و وسیله خوبی در کشور ما است و همچنین ۱۷ هزا رو ۵۰۰ خانه بهداشت در سراسر کشور آماده خدمات بهداشتی هستند که این هم یک افتخار بزرگی برای کشور است.
رییس جمهوی افزود: از لحاظ علمی و تحقیقی آمار و ارقام بسیار خوبی را در این جلسه شاهد بودیم. هم مقالات علمی که در این زمینه نوشته میشود و همچنین تلاشهای کارآزماییهای بالینی که در کشور صورت میگیرد و هزار و ۹۹ بیمار در این زمینه مورد تحقیق و بررسی قرار گرفتند و گزارشهای آن آماده شده است.
اهم اظهارات وی را در ادامه به نقل از خبرگزاری ها بخوانید،
* مردم باید شاهد باشند که نه تنها کادر درمانی در مقام عمل تلاش بسیار خوبی انجام داده بلکه در زمینه علمی و تحقیقی هم در سطح دنیا که امروز ما در رتبه علمی در سطح پانزدهم هستیم و در منطقه و جهان اسلام رتبه اول را دارا هستیم که یکی از افتخارات ما است.
۲ دارویی که در این بیماری تا حدی موثر است بدست آمده
* در جلسه امروز گفته شد با بررسی های که انجام شده است ۲ دارویی که در این بیماری تا حدی موثر است بدست آمده که استفاده میشود امیدواریم در سایر زمینه ها کارهای علمی و تحقیقاتی ادامه پیدا کند.
* از دیرباز و اخیرا همیشه بخش بهداشت و درمان ما در سطح جهان مطرح و جزو افتخارات ما بوده است. همه مردم میدانند که یکروزی مردم ایران برای معالجه در نوبت بودند که به اروپا یا آمریکا بروند و امروز بسیاری از ایرانیان و غیرایرانیان در نوبت هستند که برای معالجه به ایران بیایند. حتی جراحیهای مهم و پیچیده از قبیل پیوند اعضا به ایران می آیند.
* کادر درمان ما در موضوع کووید ۱۹ با همین تلاش و امکانات فعالیت خود را انجام داد اینکه هزار سی تی اسکن و آی سی یو در همین مدت آماده شده و ۴۰ دستگاه سی اتی اسکن جدید برای بیمارستانها آماده شده مشخص است که در حین معالجه و تلاش، ما بیمارستانها و تجهیزات کردن آنها را مورد توجه قرار دادهایم.
* باید از کادر درمان از این مدافعان پرنشاط میدان سلامت که همیشه افتخار آفرین برای ما بوده اند تشکر کنم.
دستورالعملهای بهداشتی باید تا زمان طولانی در دستور کار باشد
*{ درباره ویروس کووید۱۹}: مردم باید به این نکته توجه کنند این اپیدمی طولانی است و پایان مشخص و روشنی برای آن در اختیار نداریم. تا زمانی که بتوانیم به یک واکسن مورد تایید و در دسترس برسیم، ممکن است با زمان طولانی روبهرو باشیم.
* پس در ذهن مردم این نباشد که امروز احتیاط میکنیم، دستها را میشوییم، ماسک هم میزنیم و فاصله را رعایت میکنیم ولی این بیماری تا ۱۵ روز دیگر حذف میشود بلکه این تصور باید حذف شود.
* دستورالعملهای بهداشتی باید تا زمان طولانی در دستور کار باشد، اجتماعاتی که مردم در کنار همدیگر قرار میگیرند؛ عروسی، عزا، اجتماعات قومی و قبیلهای و... باید برای مدتی کنار بگذاریم تا زمانی که بهداشت و درمان ما اعلام کند و بگوید این احتیاطها دیگر لازم نیست.
*{با اشاره به شیوع کرونا در یک منطقه}: وزیر بهداشت در جلسه امروز اعلام کرد در یکجا شاهد پیک این اپیدمی هستیم که منشا آن عروسی بوده و مشکل ایجاد کرده که این مشکل هم برای مردم، کادر درمانی و خسارت برای اقتصاد و نظام درمانی کشور است.
نمیتوان به امید کاذب تکیه کرد
* مردم به این نکته توجه کنند آنچه برای آینده مدنظر قرار میدهند، یک هفته و ماه نباشد بلکه آینده چند ماه یا پایان سال است، هرچه جلوتر میرویم، ابعاد این ویروس برای ما روشنتر میشود. در همان آغاز یک امید کاذبی برای مردم ایجاد شده بود که با گرم شدن هوا ویروس حذف میشود ولی دیدیم که گرمای هوا تاثیری بر این ویروس نداشت. یا شایع شد که این ویروس به تدریج ضعیف میشود.
* براساس یک امید کاذبی که مبنای علمی ندارد و متخصصان ما آن را تائید نمیکنند، نمیتوان تکیه کرد، در این شرایط چاره و هیچ راه دومی نداریم. باید کار کنیم، کارخانههای ما فعال باشد، مغازهها باز باشد و رفت و آمدها در حد ضرورت در جریان باشد و مقابله با ویروس هم ادامه داشته باشد. اینکه ضدانقلاب مدام تبلیغ میکند که همه کارها باید تعطیل باشند و برخی از رسانههای ما که مطلب ندارند، مطالب شب قبل رسانههای ضد انقلاب را تکرار میکنند، درست نیست.
* اینکه مساجد باز شده و مردم به عبادات مشغول هستند، چه اشکالی دارد اما این فاصلهگذاریها و دستورالعملها باید رعایت شود.
* نکتهای که مردم باید توجه کنند یکی نظافت شخصی یعنی شستن دستها در صدر این بهداشت فردی و نظافت شخصی است و دیگر فاصلهگذاری اجتماعی یا فیزیکی است. اگر ما با هم کار داریم فاصله را باید مراعات کنیم. دیگر مانند سابق نیست که ۴ تا خانواده میخواهند یکدیگر را ببینند همه بروند کنار هم، باید این فاصله را رعایت کنند.
* وقتی چند نفر جمع میشویم باید ماسک بزنیم و تجمع را فعلا کنار بگذاریم. تجمع مانند اجتماعاتی که برای عروسی یا عزاداری داشتیم یا تجمعاتی که فامیلی و قبیلهای و مرسوم است اینها را برای مدتی باید کنار بگذاریم. اگر این اصول را مراعات کنیم کار، کسب و فعالیت را هم ما میتوانیم انجام و ادامه دهیم و این ضرورت برای ما است.
در کار جمعی اولویت با فضای مجازی است
* نکته سوم اینکه ما در فعالیت اجتماعی حتیالامکان باید از فضای مجازی استفاده کنیم. فضای حقیقی باید اولویت دوم شود و اولویت اول ما باید فضای مجازی باشد. در فضای مجازی باید کار اداری را در اختیار مردم قرار دهیم که مردم مراجعه نکنند و بتوانند از خانه خود آن خدمت را دریافت کنند.
* اگر خرید و فروش است اگر اقدامات مهمتر اقتصادی است، حتیالامکان از فضای مجازی استفاده کنیم. بخش سلامت امروز بیشترین فعالیتش را در فضای مجازی انجام میدهد و این فضا میتواند به بخش سلامت ما به خوبی کمک کند. با این فضا میتوانیم با متخصص و با پزشکمان تماس بگیریم، نسخه الکترونیکی بگیریم و میتوانیم از داروخانه، دارو دریافت کنیم، حتیالامکان ما باید به فضای مجازی برویم، حتی در آموزش.
* در آموزش در مقطع دبستان، دبیرستان و دانشگاه ما امسال کمکم به آخر سال و امتحانان میرسیم و چند ماه بعد هم به آغاز سال میرسیم. بخشی از آموزشها باید به فضای مجازی برود و بخشی هم که ضروری است با مراعات پروتکلها باید به فضای حقیقی برود و انجام گیرد.
با اضطراب و شایعه مبارزه کنیم
* نکته دیگری که بسیار هم مهم است اینکه باید با اضطراب مبارزه کنیم، شایعه درست نکنیم، بیخودی مسالهای را بزرگ نکنیم. ممکن در شهری ۲۰ تا ۴۰ نفر دچار مشکل شوند و به بیمارستان مراجعه کنند و برگردند.
*{ خطاب به مردم}: ما یک سقف داریم و آن سقف باید همیشه به عنوان خط قرمز ما باشد. آن سقف توان کشور برای امور درمانی است، تخت، آیسییو، سیتیاسکن، آزمایشگاه و بالاتر پزشکان و پرستاران ما همه این مجموعه، این توان را باید شما در نظر بگیرید به عنوان توان سلامت در جامعه که باید اپیدمی همیشه زیر این توان باشد. این توان باید ۱۰۰ باشد و اپیدمی باید ۵۰، ۶۰ یا ۷۰ یا ۸۰ باشد، و نباید به ۹۰ و ۹۵ برسد و سر مرز که نگرانی درست کند.
* اگر خدای ناکرده در کشور ما یک روزی در یک شهری، توان سلامت ما ۱۰۰ بود و اپیدمی ما ۹۵ شد، آنجا جایی است که باید نگران شویم ولی اگر توان ما ۱۰۰ است و و تعداد بیمار ما ۵۰ است اینجا نگرانی ندارد. ما باید کارمان را انجام دهیم. ما اینجا یک بیمارستان داریم که ۱۰۰ تا تختخواب دارد، ۵۰ نفر هم بیمار داریم. ۴۰ تا آی سی یو داریم و ۱۰ آی سی یو ما اشغال است این نگرانی ندارد و ما طبق روال پیش میرویم.
مردم را به وسواس وادار نکنید
* نباید با بیان این که نقطه دوم و سوم اوج بیماری کرونا در کشور ایجاد شده است و کدام کار اشتباه بوده و یا سرعت عمل زیاد بوده است، فضای روانی جامعه را به هم بریزیم.
* البته باید در هر گامی که برداریم احتیاط کرده و براساس محاسبات پیش برویم اما نباید مردم را مضطرب و نگران کنیم. مردم همیشه باید احتیاط کنند اما آنها را به وسواس وارد نکنیم.
* رعایت اصول بهداشت یک چهارچوب و حدودی دارد، بخشی از مردم در دوران کرونا دچار مشکل دیگری شده اند، از صبح دچار وسواس هستند و مداوم دستهای خود را می شویند و وسایل را ضدعفونی می کنند. باید یک حد معقول و صحیح همیشه باید مد نظر باشد.
* وظایف دولت بسیار زیاد است، دولت وظایفی را که در شرایط حساس به ویژه در کرونا دارد به خوبی دنبال میکند.
* {با اشاره به ۴ وظیفه اصلی دولت در شرایط کنونی}: تامین وسایل و تجهیزات و امکانات برای بهداشت و درمان جامعه در این شرایط نخستین وظیفه دولت است و باید تلاش کند، اکنون همه نیازمندی های بهداشتی کرونا در حال حاضر اعم از ونتیلاتور و تختهای مجهز و سی تی اسکن و دارو و ماسک در داخل کشور تولید میشود و از طرف دیگر فعالیت تحقیقاتی در این زمینه نیز انجام می شود.
* بخش بهداشت و درمان اولویت دولت است و در این زمینه نیز کوتاهی نکرده است؛ و انبارها و ذخایر را به اندازه کافی نگهداری کرده است و ذخایر کشور از این وسایل مورد نیاز پر است و تلاش لازم برای رعایت پروتکلهای بهداشتی در کشور انجام داده است.
* دولت تمام ضوابط بهداشتی را در مرزها و ارتباط با کشورهای همسایه و سایر کشورهای دیگر را مدنظر قرار داده است و هر چه لازم بوده مانند کاهش ساعات کار و توقف صرف ناهار در ادارات را ابلاغ کرده و عمل کردیم و ساعت اداری از ۷ و ۳۰ تا ۱۴ و ۳۰ قرار دادیم و ناهار را حذف کردیم. هم مراعات کردیم و هم امکانات را مهیا کردیم که اولین وظیفه دولت در این شرایط بود.
* انجام و تداوم خدمات به جامعه را دومین وظیفه دولت است و در ۴ ماه گذشته خدمات ضروری به جامعه حتی یک روز هم متوقف نشد و قطعی برق، آب و گاز نداشتیم و به طور به منظم و بدون وقفه انجام شد، امنیت جامعه و مردم به عنوان وظایف ضروری دولت یک روز هم تعطیل نشده است.
* { با اشاره به امنیت کشور در دوران کرونا}: سربازان و نیروهای مسلح کشور در دوران کووید ۱۹ حاضر بودند و یک روز هم مرخصی و یا قرنطینه نرفتند و همه سرکار خود تمام ساعت حاضر بودند و دستور العملها را نیز رعایت میکردند.
* شرایط خوبی در خدمترسانی به مردم داریم و ادامه دارد هر روز یک سد با نیروگاه برق افتتاح میشود، پنجشنبه هفته گذشته (در آیین افتتاح طرحهای ملی در استانهای بوشهر و آذربایجان غربی) به مردم گفتم که تا پایان سال ۹ سد بزرگ ملی افتتاح خواهد شد، البته تاکنون سه سد افتتاح شده است و تا پایان سال ۶ سد دیگر به بهره برداری میرسد و ۱۸ نیروگاه برق افتتاح خواهیم کرد.
* شرایط خدمترسانی کشور را خوب است و اکنون طبق روال و بهتر از سالهای گذشته به پییش می رویم.
مردم نگران کالاهای اساسی و مورد نیاز خود نباشند
* تامین کالاهای ضروری و مورد نیاز مردم را سومین وظیف مهم دولت است و این کالاها تامین کردیم و تا پایان سال هم تامین میکنیم شاید دهها جلسه در این زمینه برگزار شده است که باید از وزارت صمت و خارجه تشکر کنم البته همه در موضع تلاش کردند.
* امروز شرایط کالاهای اساسی ما از اردیبهشت و نسبت به فروردین ۹۹ نیز بهتر است و این شرایط در آینده نیز بهتر می شود. مردم هیچ نگرانی برای کالاهای اساسی کشور نداشته باشند انچه لازم بوده تامین شده است و در هفته اخیر هم گامهای بهتری برداشته شده است تا شرایط کشور مطمئنتر شود.
اعطای بستههای حمایتی به نیازمندان تا پایان کرونا ادامه دارد
* فعالیت حمایتی دولت تا پایان سال و تا هر وقتی که کووید ۱۹ روبروی ما است ادامه خواهد یافت و ما روبروی آن ایستاده ایم و این حمایتها را انجام می دهیم.
* کمک به مردم گرفتار را چهارمین وظیفه دولت است و در این زمینه به نیازمندان بستههای حمایتی اعطا شد، زیرا در این مدت در شرایط سختی قرار گرفتند. بستههای حمایتی و کمک چه در قالب تسهیلات بانکی، صندوق بیمه بیکاری و چه بستههای معیشتی بود بنابراین هر کاری که لازم بوده دولت برای حمایت از آنها انجام داده و ادامه میدهد.
* برنامه حمایتی دولت تا پایان سال و تا هر زمانی که کووید ۱۹ وجود دارد، ادامه خواهد یافت و ما روبهروی سختیهای این بیماری همچنان ایستاده ایم و این حمایتها را نیازمندان انجام میدهیم.
وارد مرحله سوم مقابله با کرونا شدهایم
* امروز در جلسه نکته ای را وزارت بهداشت و درمان اعلام کرد که فعالیت بهداشت و درمان از این هفته به فاز سوم رفته و خودش را نسبت به گروههای آسیب پذیر متمرکز کرده است.
* در جامعه ما برابر کووید ۱۹ همه یکسان نیستند. یکی ممکن است جوان باشد و بیماری زمینهای هم ندارد و بدن سالم دارد و چاق هم نیست؛ به قول آقای دکتر ملک زاده (معاون وزارت بهداشت) «چاقی جزو مواردی است که این بیماری را مستعد و خطرناک می کند». وقتی افراد مستعد نیستند راحتتر میتوانند برابر کرونا مقابله کنند. اما عدهای هستند که بیماری زمینهای دارند یا مسن هستند بنابراین این دو گروهی هستند که باید از آنها بیشتر مراقب باشیم.
خبر آنلاین