به گزارش ایسنا، مسعود تجریشی امروز در هشتمین نشست خبری ستاد احیای دریاچه ارومیه که در دفتر این ستاد برگزار شد ضمن اشاره به اینکه در شهریور ماه سال ۹۶ دریاچه ارومیه به تثبیت رسید و پس از آن اقدامات احیایی برای آن آغاز شد، اظهار کرد: در ۱۳ اردیبهشت ماه امسال نسبت به ۱۳ اردیبهشت سال گذشته تراز دریاچه ارومیه ۱۳ سانتیمتر افزایش پیدا کرد و ۱۰۰ کیلومتر مربع نیز وسعت آن بیشتر شد البته هرچه به سمت گرم شدن هوا پیشبرویم این اختلاف کمتر میشود. در حال حاضر ۶۰ درصد سطح دریاچه، عمقی کمتر از ۶۰ سانتیمتر دارد بنابراین اگر حدود یک متر برای تبخیر در نظر بگیریم پیشبینی میشود که این اختلافهای عددی در فصل گرم کمتر شود.
وی ادامه داد: حجم آب دریاچه ارومیه نسبت به سال ۹۳ بیش از ۲.۵ برابر شده و سطح آن نیز ۵۰ درصد افزایش یافته است. با این وجود باید ۹ میلیارد مترمکعب آب به دریاچه ارومیه افزوده شود تا به تراز اکولوژیک خود برسد.
مدیر دفتر برنامهریزی و تلفیق ستاد احیای دریاچه ارومیه با بیان اینکه بارشها طی سال آبی جاری در حوضه آبریز دریاچه ارومیه نسبت به سال گذشته ۳۰ درصد کمتر شده است، گفت: طی ۵۱ سال اخیر بارشها در حوضه دریاچه ارومیه ۱۳ درصد بیشتر شده است درحالیکه این رقم در کل کشور ۳۵ درصد است.
تجریشی درباره تغییرات تراز دریاچه تصریح کرد: بارشها طی سال آبی جاری نسبت به سال گذشته کمتر شده اما تراز دریاچه ارومیه افزایش داشته است. بر اساس پیشبینیها امسال ما سال گرمی را در تابستان خواهیم داشت بنابراین انتظار میرود تبخیر افزایش پیدا کند. در سال آبی ۸۸-۸۷، ۳۱۲ میلیمتر بارش در کشور داشتیم اما تراز دریاچه ارومیه ۵۹ سانتیمتر افت پیدا کرد. در سال آبی ۹۰-۸۹ نیز با همان بارندگی دریاچه ۳۶ سانتیمتر افت تراز داشت. در سال ۹۲-۹۱، ۳۴۳ میلیمتر بارندگی داشتیم. در آن زمان هم با افت ۲۷ میلیمتری تراز آب دریاچه مواجه بودیم این درحالیست که در سال آبی جاری نیز با بارش ۳۲۰ ملیمتر، ۱۳ میلیمتر افزایش تراز آب دریاچه ارومیه را داشتیم.
سازمان حفاظت محیط زیست