به گزارش ايسنا، براساس مطالعات پزشكي گوناگون اشخاص در دهههاي 60 و 70 سالگي عمرشان در صورت ابتلا به اين بيماري با سرعت بيشتري ضعف و تحليل بافت مغز و نيز كاهش توان ذهني را تجربه ميكنند در حالي كه در آزمايشات جديد معلوم شد كه در بيماران 80 ساله و پيرتر از سرعت رشد آلزايمر كاسته ميشود.
به گزارش خبرگزاري آسوشيتدپرس، مهمترين فاكتور خطرزا در بروز آلزايمر، افزايش سن است. تا رسيدن به سن 80 سالگي احتمال پيشروي اين اختلال عصبي جدي و خطرناك تقريبا 50 درصد است. متخصصان دانشگاه كاليفرنيا با مطالعه روي 723 بيمار 65 تا 90 ساله دريافتند سرعت تخريب توان ذهني و قدرت ادراكي در بيماراني كه در ابتداي دوره سالمندي هستند به مراتب بيشتر از بيماران پيرتر است.
به گفته پزشكان، بيماری آلزایمر یک نوع اختلال عملکرد مغزی است که بتدریج تواناییهای ذهنی بیمار را تحلیل میبرد. بارزترین تظاهر زوال عقل، اختلال حافظه است. اختلال حافظه معمولا بتدریج ایجاد شده و پیشرفت میکند. در ابتدا اختلال حافظه به وقایع و آموختههای اخیر محدود میشود ولی بتدریج خاطرات قدیمی هم آسیب میبینند.
به گزارش ايسنا، علائم اولیه آلزایمر در افراد مختلف و حتی در روزهای پی درپی، متفاوت خواهد بود. بعضی از نشانههای آن به قدری اندك و ضعيف هستند که هیچ کس به آن توجه نخواهد کرد. علائم بعدی به صورت بارزتری جلوه میکنند و آن زمانی است که بیماری پیشرفت زیادی کرده است.
يکی از شایع ترین علائم آلزایمر فراموش کردن مطالبي است که در فاصله زمانی نه چندان دور، آنها را فرا گرفتهاید. در حالی که فراموش کردن قرار ملاقات، نام یا شماره تلفن دوستان طبیعی است، اما در افراد مبتلا به آلزایمر فراموشی بیشتر اتفاق میافتد و بعدها نیز با گذر زمان موارد فراموش شده را به خاطر نخواهند آورد. افراد مبتلا به آلزایمر به سختی میتوانند وظایف خود را بدون فکر کردن به خاطر بیاورند. فراموش کردن شیوه طبخ غذا، تعمیر لوازم منزل و یا بازیهای ساده از جمله مشکلات این افراد است.
شرح اين يافته در مجله پلاس وان منتشر شده است.