سطح شهر را باید آلوده تلقی کرد مگر خلاف آن ثابت شود

دکتر علیرضا زالی در برنامه زنده تیتر امشب، در شبکه خبر بر لزوم توجه مردم به اهمیت موکول کردن اجرای سنت روز طبیعت به فرصتی مناسب تر و عدم حضور در تجمعات با هدف مقابله با ویروس کرونا تاکید کرد و گفت: این ویروس، ویروسی فریبنده با پیچیدگی های خاص و منحصر به فردی است که راه حل به حداقل رساندن میزان ابتلا، کاهش ترددهای غیرضرور و تقلیل تجمعات غیرفردی است. حضور در جمع حداقل ۲ الی ۵ نفره و به مدت بیش از ۱۵ دقیقه و با فاصله کمتر از ۱,۵ متر، شانس ابتلا را به صورت تصاعدی افزایش می دهد.
 
وی ادامه داد: این ویروس از تجمعات افراد به عنوان بسترهای بیولوژیک نوین استفاده می کند. یک فرد می تواند بین ۲ الی ۳ نفر را به صورت تکانه ای مبتلا کند و در طول یک ماه ممکن است این تعداد به ۴۸۶ نفر افزایش یابد؛ این در شرایطی است که محیط پرتراکم نباشد و چگالی حضور افراد کم باشد.
 
 فرمانده ستاد مقابله با بیماری کرونا در تهران با اشاره به اینکه اکنون منحنی این بیماری شتابان بوده و هرگونه اقدام سهل انگارانه می تواند منجر به یک فاجعه شود، افزود: بسیاری از افراد همانطور که در روزهای پایانی سال به تذکرات توجهی نکردند، ممکن است در روز طبیعت هم بی توجه باشند، در حال حاضر در بیمارستان ها میزبان افرادی هستیم که روزهای پایانی اسفندماه را در بازارها و محیطهای پرتراکم حضور داشتند. حضور هموطنان در طبیعت به مناسبت روز طبیعت، می تواند شروع یک سناریوی تلخ، تا ۲ هفته آینده باشد.
 
 دکتر زالی در خصوص علت تاکید بر عدم حضور افراد در طبیعت، عنوان کرد: این پافشاری ها به علت نبود امکانات حفاظت بهداشتی، تسهیلات کافی، تراکم افراد و امکان استفاده از ظروف مشترک است و کم توجهی به این موارد ممکن است فردا ما را با یک بزنگاه مهم و مراکز درمانی را با باری غیر مترقبه روبه رو کند.
 
 وی با اشاره به رشادت های کادر درمانی در این روزهای سخت، بیان کرد: علی رغم حماسه آفرینی کادر درمانی، بسیاری از این عزیزان خسته شده اند و برخی حتی اگر شیفت هم نباشند، برای حفظ سلامتی اعضای خانواده خود، به منزل نمی روند و در بیمارستان می مانند. اعمال بار اضفی بر دوش رنجور آنها غیرمنصفانه و غیر اصولی است. از طرفی عده ای از مردم هم به توصیه ها عمل کرده و این مدت را در خانه مانده اند، با حضور درصد کمی از خاطیان در طبیعت، تمامی زحمات آنها نقش بر باد خواهد شد.
 
 دکتر زالی ضمن بیان عقیده و سنت حضور در طبیعت با هدف مصون ماندن از نحسی، روز ۱۳ فروردین، امسال را متفاوت از سالهای دیگر دانست و گفت: حضور افراد در طبیعت بار نحوست بشری به همراه خواهد داشت. 
 
 وی با اشاره به برخی باورهای غلط در خصوص ای ویروس، تصریح کرد: این ویروس فیر و غنی نمی شناسد و اکثر کشورهای دنیا را چه جهان سومی و چه ابرقدرت ها را درگیر کرده است. هیچ تضمینی نیست که اگر فردی مبتلا شد، با نوع خفیف آن مواجه باشد. درست است که این ویروس از طریق هوا منتقل نمی شود، اما سرایت پذیری بالایی دارد و اگر شخصی مبتلا و بدون علامت باشد، میتواند کل جمع را مبتلا کند. از طرفی نحوه تنظیف، تهیه و شستشوی مواد غذایی در فضای باز ایمن نیست. همچنین برخی از رفتارها همچون استعمال قلیان در پیک نیک ها پرخطر تلقی می شود.
 
 به گفته وی سطح شهر را باید آلوده تلقی کنیم مگر خلاف آن ثابت شود، چراکه ممکن است تردد یک فرد آلوده در روزهای گذشته در محلی که برای استقرار انتخاب می کنید نیز برای مبتلا کردن اعضای خانواده کافی باشد.
 
 دکتر زالی از وجود بالغ بر ۲ هزار و ۲۶۰ بوستان و پارک در تهران خبر داد و تصریح کرد: این پارک ها تعطیل شدند و یگان حفاظت شهرداری از ورود افراد ممانعت می کنند، در همین راستا از عزیزان در شهرداری و مجموعه نیروی انتظامی تشکر ویژه دارم چراکه برنامه ریزی های قاطعانه ای را برای فردا انجام داده و مانع از استقرار افراد در هرگونه مناطقی که آراسته به چمن و فضای سبز است، می شوند. حتی توقف خودرو در مجاورت فضای سبط نیز مشمول جریمه نقدی خواهد شد.
 
 فرمانده ستاد مقابله با بیماری کرونا در تهران گفت: در اپیدمی تعارف را باید کنار گذاشت و با مردم باید برخورد قهری صورت گیرد. تاکنون با نصیحت و توصیه پیش رفتیم اما از این به بعد باید قاطعانه برخورد شود. افرادی که به این توصیه ها بی توجهند هم جان خود را به خطر می اندازند و هم حقوق شهروندان دیگر را پایمال می کنند. در این روزها شاهد بودیم برخی عزادار شدند و حتی از برگزاری یک مراسم کوچک هم محروم بودند. تمامی مساجد و نمازهای جمعه تعطیل شده اند، پس دلیلی ندارد با افرادی که بی توجه به تاکید مسئولان، به طبیعت می روند، قاطعانه برخورد نشود.
 
 وی ادامه داد: دیابتی ها و بیماران مبتلا به مشکلات تنفسی، اولین و دومین گروه پرخطر در این اپیدمی معرفی می شوند، با توجه به آمار بالای این دو مورد، برای توقف این چرخه نباید اجازه دهیم ویروس، میزبان جدید پیدا و آن را تسخیر کند.
 
 دکتر زالی به نقش نفر ۳۱ ام مبتلا به این ویروس در گسترش آن در کره شمالی اشاره کرد و افزود: نفر ۳۱ ام با وجود علائم، علاوه بر اینکه نه خود را قرنطینه کرد و نه به نکات بهداشتی توجهی داشت، در یک مراسم مذهبی شرکت کرد و آمار مبتلایان را تصاعدی بالا برد. شانس ابتلا با کاهش فاصله بین افراد، افزایش زمان حضور در کنار فرد مبتلا و تجمع بیش از ۵ نفر در تناسب است. راه فائق آمدن بر این بحران، شکستن چرخه استمرار بقای ویروس در طبیعت است.
 
 فرمانده ستاد مقابله با کرونا در تهران، تصریح کرد: تا قبل از ۲۰ اسفند برخی از مناطق در تهران میزان آلودگی بیشتری نسبت به سایر مناطق داشتند اما امروز بر اساس یافته های اپیدمیولوژیک مناطق کاملا همگن شده اند.
 
 وی اظهار کرد: در روزهای آغازین، همکاران در مراکز درمانی حتی از حداقل های حفاظت بهداشتی نیز محروم بودند، تعداد زیادی شهدای سلامت را در این مسیر تقدیم میهن کردیم و بسیاری از تلاشگران اکنون در منزل در حال سپری کردن دوران نقاهتشان هستند، این قبیل جانفشانی در سالهای اخیر کمتر دیده شده بود. این افراد فرزندان، خواهران و برادران ما هستند و در خانه ماندن شما درخواست جدی تیم درمانی است.
 
 دکتر زالی در پایان تشخیص زودرس و ایزولاسیون را بزرگترین راهبرد مقابله با ویروس کرونا خواند و گفت: از هموطنان درخواست دارم با پر کردن فرم های خود اظهاری در سامانه سیب و همکاری با نیروهای بهداشتی ما که در قالب سامانه تلفنی ۴۰۳۰وضعیت افراد را پیگیری می کنند، ما را در مسیر غربالگری همراهی کنند. 
 
 جریمه ۵۰۰ هزار تومانی در انتظار خودروهایی که در حاشیه فضای سبز توقف می کنند
 
سردار نوریان سخنگوی ناجا، ضمن تشکر ویژه از مسئولان به علت اعمال طرح فاصله گذاری اجتماعی، اظهار کرد: به عنوان عضوی از ستاد مقابله با بیماری کرونا از هموطنان درخواست می کنم علاوه بر صرف نظر از سایر آداب و رسوم عید نوروز تا کنون، از ادای مراسم روز طبیعت مطابق با سنت نیز خودداری و کمک کنند تا در این مسیر به نتیجه مطلوب دست پیدا کنیم.
 
 وی ادامه داد: اطمینان داریم اکثر مردم همراهی خواهند کرد و قطعا همکاران در پلیس راه، پلیس راهور و پلیس پیشگیری با بخشی دیگر که بی توجهند طبق قانون برخورد می کنند.
 
 وی از اعمال جریمه نقدی به ارزش ۵۰۰ هزار تومان به ازادی توقف خودرو در حاشیه پارک ها و بوستان ها خبر داد و افزود: هر ایرانی خود باید رسانه و پایبند به پویش در خانه می مانیم باشد، به ویژه در روز طبیعت.
 
 وی ضمن تاکید بر اهمیت عدم خروج از منزل در این شرایط، عنوان کرد: در زمان آغاز شیوع این بیماری، تمام دنیا شاهد بودند که همکاران در ستاد مبارزه با کرونا ۲۴ ساعته در خدمت مردم انجام وظیفه کردند تا چاره جویی، پیشگیری، کنترل و مهار این ویروس صورت گیرد.
 
سردار نوریان افزود: برنامه ریزی های دقیقی میان همکاران در بخش مدیریت شهری و نیروی انتظامی برای فردا انجام شده است و پلیش پیشگیری، پلیس راهور و یگان نیروی انتظامی همگی در این مسیر مسئولیت دارند.
 
 
 
وزارت بهداشت
 
 


وزارت بهداشتم فرمانده ستاد مقابله با کرونا در تهرانطرح بسیج ملی مبارزه با کروناکووید 19COVID 19کروناکرونا ویروسویروس کروناcorona virusاخبار کرونااخبار سلامتتهرانپلیس راهپلیس راهورنیروی انتظامیقرنطینهسردار نوریان


نام *

دیدگاه شما *

  برای ارسال دیدگاه بدون نیاز به تایید، ابتدا وارد شوید یا ثبت نام کنید.

  دیدگاه‌ها

هیچ نظری ثبت نشده است. اولین نظر را شما بدهید.

8888

تعداد اعضا

9524

بازدید امروز

11512

بازدید دیروز

8

متخصصین آنلاین

4092

میهمان آنلاین

25287023

کل بازدیدها

تماس با ما

نام *

ایمیل *

متن پیام *

ارسال

نرم افزار اندروید سایت

مجوزها

logo-samandehi
مرجع متخصصان سلامت ایمنی و محیط زیست HSEEXPERT Copyright © 2011- "HSEEXPERT.com" . All rights reserved. Designed by TAMDATA