زمین با پدیده سبزشدن به جنگ گرمایش جهانی می‌رود

محققان دانشگاه بوستون آمریکا با همکاری یک گروه بین‌المللی از پژوهشگران، پس از تجزیه و تحلیل نتایج تحقیقات مختلف و اطلاعات گردآوری شده با کمک ماهواره، توانستند دلایل و پیامدهای افزایش جهانی فضای سبز توسط انسان را بر آب و هوای زمین مشخص کنند.
گیاهان علاوه بر تبدیل دی اکسیدکربن به اکسیژن، از طریق جذب و تبخیر آب زمین، موجب افزایش رطوبت اتمسفر شده و با افزایش دی اکسید کربن مقابله می‌کنند.
 
 بر اساس این تحقیقات کربن تولید شده در محیط و استفاده وسیع از زمین توسط انسان به طور ناخواسته موجب افزایش رویش گیاهان در نیمی از زمین‌های دارای پوشش گیاهی شده است. با وجود این که به نظر می‌رسد پدیده سبز شدن اتفاق خوبی باشد، در کنار گرمایش جهانی، بالا آمدن سطح اقیانوس‌ها و کاهش وسعت اقیانوس منجمد، نشان‌دهنده آثار مخرب فعالیت‌های انسان بر آب و هوای زمین است.
برگ‌های سبز نور خورشید را به قند تبدیل کرده و دی اکسید کربن هوا را با اکسیژن جایگزین می‌کنند و در نتیجه موجب کاهش دمای سطح زمین می‌شوند. پدیده سبز شدن که به معنای افزایش شدید در رویش گیاهان است، در اثر عوامل مختلفی رخ می‌دهد، اما معمولا این عوامل شامل استفاده بیش از حد از زمین برای کشاورزی، کاشت درختان در مقیاس وسیع، گرم و مرطوب شدن دمای مناطق شمالی، جنگل‌زایی طبیعی در زمین‌های رها شده و ترمیم آثار برهم خوردن تعادل نیروهای طبیعی هستند.
 
 
به گفته محققان، یکی از عوامل اصلی این پدیده، تولید بیش از حد دی اکسید کربن است که مواد اولیه مورد نیاز گیاهان را تامین می‌کند. وقوع پدیده سبز شدن از ابتدای دهه ۱۹۸۰ میلادی آغاز شده و موجب کندی نرخ گرمایش زمین به میزان ۰.۲ تا ۰.۲۵ درجه سانتیگراد شده است.
بر اساس این تحقیقات پدیده سبز شدن در طول قرن ۲۱ در سراسر زمین و حتی در دورافتاده‌ترین نقاط آن نیز به وقوع پیوسته است. برای مثال از سال ۱۹۸۶ تا ۲۰۱۵ میلادی با وجود افزایش دمای تابستان قطب شمال به میزان  ۲.۹ تا ۴.۷ درجه سانتیگراد، میزان پوشش گیاهی این منطقه نیز ۳۰ درصد افزایش یافته است.
 
 
گیاهان علاوه بر تبدیل دی اکسیدکربن به اکسیژن، از طریق جذب و تبخیر آب زمین، موجب افزایش رطوبت اتمسفر شده و از این روش نیز با افزایش دی اکسید کربن مقابله می‌کنند.
به گفته محققان به دلیل پیچیدگی تعاملات طبیعی آب و هوا با گیاهان، ارزیابی میزان آثار پدیده سبز شدن بر گرمایش زمین کار ساده‌ای نیست، اما وقوع این پدیده طبیعی که یکی از مکانیزم‌های دفاعی زمین برای مقابله با گرمای بیش از حد محسوب می‌شود، نشان‌دهنده اهمیت دستیابی به هدف جهانی مقابله با گرمایش زمین و کنترل آن در محدوده ۱.۵ تا ۲ درجه سانتیگراد است.
 


اخباراخبار HSEخبر HSEاخبار ایمنیاخبار سلامتاخبار محیط زیستhse newsخبرهای ایمنیزمین با پدیده سبزشدن به جنگ گرمایش جهانی می‌رود.گرمایش جهانی.Global warming


نام *

دیدگاه شما *

  برای ارسال دیدگاه بدون نیاز به تایید، ابتدا وارد شوید یا ثبت نام کنید.

  دیدگاه‌ها

هیچ نظری ثبت نشده است. اولین نظر را شما بدهید.

9166

تعداد اعضا

2986

بازدید امروز

10706

بازدید دیروز

19

متخصصین آنلاین

2

میهمان آنلاین

25915065

کل بازدیدها

تماس با ما

نام *

ایمیل *

متن پیام *

ارسال

نرم افزار اندروید سایت

مجوزها

logo-samandehi
مرجع متخصصان سلامت ایمنی و محیط زیست HSEEXPERT Copyright © 2011- "HSEEXPERT.com" . All rights reserved. Designed by TAMDATA