اگر قصد کوهنوردی دارید، این نکات را جدی بگیرید/ایمنی در کوهنوردی

ایمنی در کوهنوردی یعنی مجموعه پیش بینی ها و اقداماتی که لازم است انجام دهید تا سفر به کوه برای شما همراه با خطر نباشد. همان طور که ما سعی کردیم خودمان را با زندگی شهری هماهنگ کنیم باید بتوانیم با تمرین و آگاهی با محیطی مانند کوه نیز هماهنگ شویم. هر خانه حال و هوای خودش را دارد، کوه هم از این قاعده مستثنی نیست و باید بدانیم این حال و هوا چیست و چگونه میهمان خوبی باشیم.
برای صعودی خوب و لذت بخش لازم است که ما فاکتورهای مهمی را بدانیم و بر روی فاکتورهای مهم بدنی مان تمرین کنیم. مجموعه آنچه باید بدانیم باعث می شود تا حادثه ای شبیه به حادثه تلخ چند روز گذشته در توچال یا رخ ندهد و یا در صورت وقوع، کمترین میزان آسیب جانی را به همراه داشته باشد.
 
آمادگی بدنی شرط لازم ایمنی در کوهنوردی
کوهنوردی معروف است به ورزش استقامت، صبر، تحمل و... در کوه نمی توانید ورزیده شوید بلکه باید ورزیده قدم به کوه بگذارید. کوه مانند بازی فینال است شما باید قبل از رسیدن به این بازی بدن خود را آماده کرده باشید. 80 درصد حوادث کوهنوردی در مقیاس حرفه ای مربوط به مرحله فرود کوهنوردان است. این میزان درصد، تذکر بی رحمانه ای است که اگر بدون آمادگی بدنی و آموختن تقسیم انرژی به کوه بیایم خودمان به استقبال حادثه رفته ایم. حتی اگر ما تمام شرایط تکنیکال نجات در کوهستان را بدانیم اما آمادگی جسمی و روحی روانی این موارد را نداشته باشیم بدون شک خودمان و دیگران را به مشکل خواهیم انداخت.
 
به کدام کوه خواهیم رفت
کوهنوردی در هر فصل و هر گونه کوهی با هر ارتفاعی شوخی نیست. این یک الزام است که حتما قبل از سفر، بدانید به کدام کوه برای صعود خواهید رفت. گاهی ما بهانه می آوریم که برای یک تفریح می رویم و یا زیاد از کوه بالا نمی رویم! حادثه ربطی به زیاد بالا رفتن و یا نرفتن ندارد، یک پای اشتباه یا یک لحظه هیجان باعث ایجاد حادثه می شود.
 
نکات مهم جهت ایمنی در کوهنوردی قبل از سفر:
باید بدانید به کدام کوه می روید و مسیرتان را چگونه خواهید پیمود.
وسایل لازمتان چیست؟
پیش بینی های موقعیت تغییر ژئوفیزیکی هوای کوه و منطقه مد نظر چیست.
مسیر رفت و برگشت و توان مصرفی چقدر خواهد بود.
چه مقدار جیره اصلی و چه مقدار جیره غذایی داشته باشیم و …
 
تنها به کوه نروید
هیچ گاه تنها به کوه نروید. مهم نیست شما کوهنورد حرفه ای هستید یا غیر حرفه ای، بدانید اگر تنها به کوه بروید، یکی از بزرگترین اشتباهات زندگی شما خواهد بود اشتباهی که شاید هیچ گاه نتوانید آن را جبران کنید. این مساله زمانی بغرنج تر خواهد شد که مسیر پیمایش شما خلوت باشد. همیشه قرار نیست حادثه از کوه افتادن باشد، بیش از نیمی از مارهای سمی کشور یکی از محل های رفت و آمدشان کوه ها و دامنه کوه هاست. ممکن است یک حمله مار سمی باعث شود که از ما خاطره ای بر جا بماند اما بودن نفر دوم یا اکیپ همراه می تواند جان ما را نجات دهد. نکته بعد در خصوص ایمنی در کوهنوردی که بسیار مهم است حتما و الزاما مسیر دقیق و مشخصات دقیق کوهی که برای صعود به آنجا خواهید رفت را به نزدیکانتان بگوید. زمان بندی رفت و آمدنتان را مشخص کنید. بدانید اگر کمی دیرتر بازگردید دوستان و یا خانواده شما به جستجوی شما خواهند آمد پس بدون نگاه خودخواهانه، تمامی شرایطی که به استقبال آن خواهید رفت را با نزدیکانتان بررسی کنید و تنها به این مسیر نروید.
 
کوله پشتی مهمترین بخش ایمنی در کوهنوردی
کیف نجات و کوله پشتی یعنی پناه جان شما. در کوهنوردی مهمترین همراه شخصی شما کوله پشتی تان است. کوله خوب و مناسب و آنچه در آن می گذارید می تواند آرامشی را برای شما به همراه بیاورد که به راحتی در طبیعت گردش کنید. اما کوله پشتی خوب چه خصوصیاتی دارد؟
به دلیل شرایط صعود و فرود که با زاویه های متنوع انجام می پذیرد، انرژی و توان مصرفی یک کوهنورد گاهی تا چهار برابر بیشتر از شرایط نرمال و معمولی صرف میشود. در این بین هر گرم اضافه وزن می تواند برای ورزشکار مهم باشد. پس اولویت اول انتخاب کوله ای کارآمد با وزن و حجم مناسب است.
مدت زمان ماندن در کوه یکی از مهمترین ملاک های انتخاب حجم کوله پشتی شماست(که با لیتر محاسبه می شود مثلا کوله پنجاه لیتری). اندازه و حجم کوله در یک سفر کوهپیمایی یک روزه با کوله پشتی که برای 3 روز برنامه ریزی می شود بسیار متفاوت است. در سفر یک روزه شما شب خوابی در طبیعت نخواهید داشت اما در سفری 3 روزه شما به دلیل شب خوابی در کوه نیاز مبرمی به تجهیزاتی مانند چادر کوه، کیسه خواب و زیر انداز خواهید داشت که در وزن کوله بسیار موثر است.
در کوهنوردی های مناطق که صعود با تکنیک های متفاوتی انجام می شود مانند صخره نوردی ابزار و وسایل همراه تعیین کننده حجم و اندازه کوله می باشد. ابزارهایی مانند طنابهای کوه، کارابین ها و … همه و همه وزن زیادی خواهند داشت و بالطبع باید کوله مناسب خودشان را نیز انتخاب کنید.
یک کوله مناسب حتما ضد آب است. کوله های جدید با بندهای مناسب چه برای وصل شدن به دور بدن و چه نصب شدن وسایل، امکان مناسب و راحتی را برای صعود پیش خواهند آورد.
 
حادثه خبر نمی کند!
تکراری ترین جمله ای که باید خیلی جدی بگیریم. بخصوص در محیطی مانند کوه که انواع اقسام حوادث در پیش ما چیده شده است، پس کیف نجات باید جزئی جدا نشدی از کوله تان باشد. محتویات کیف نجات کوهنوردی بخش های متنوعی دارد که بر حسب موارد احتمالی پیش آمده مثلا شکستگی انگشت تا برق زدگی چشمها در آن پیش بینی شده است.


اخباراخبار HSEخبر HSEاخبار ایمنیاخبار سلامتاخبار محیط زیستhse newsخبرهای ایمنیاگر قصد کوهنوردی داریداین نکات را جدی بگیرید/ایمنی در کوهنوردی.ایمنی در کوه


نام *

دیدگاه شما *

  برای ارسال دیدگاه بدون نیاز به تایید، ابتدا وارد شوید یا ثبت نام کنید.

  دیدگاه‌ها

هیچ نظری ثبت نشده است. اولین نظر را شما بدهید.

9006

تعداد اعضا

13248

بازدید امروز

5946

بازدید دیروز

7

متخصصین آنلاین

4352

میهمان آنلاین

25358207

کل بازدیدها

تماس با ما

نام *

ایمیل *

متن پیام *

ارسال

نرم افزار اندروید سایت

مجوزها

logo-samandehi
مرجع متخصصان سلامت ایمنی و محیط زیست HSEEXPERT Copyright © 2011- "HSEEXPERT.com" . All rights reserved. Designed by TAMDATA