متن پيام دكتر مرضيه وحيد دستجردي به اين شرح است:
سلام عليكم
ضمن عرض خيرمقدم به حضار گرامي
هدف از اجرايي نمودن مقررات بهداشتي بينالمللي پيشگيري، محافظت، كنترل و پاسخ بهداشت عمومي به بيماريهاي با انتشار بينالمللي با روشهاي مناسب و محدودسازي خطرات ناشي از آنها و اجتناب از مداخلات غيرضروري در حمل و نقل جهاني ميباشد. كليه كشورهاي عضو سازمان جهاني بهداشت ضرورت دارد هستههاي مركزي كشوري خود را در زمينه توانمندسازي و گزارش و ثبت كليه حوادث ايجادكننده بحران سلامت عمومي و بينالمللي تقويت نمايند. اين حوادث محدود به بيماريهاي واگيردار با قدرت ايجاد همهگيري يا جهانگيري نبوده و شامل كليه حوادث غيرمعمول و بحرانها و موارد اضطراري مرتبط با سلامت مردم گرديده كه ناشي از آلودگي با ميكروارگانيسمها، سموم و توكسينها، مواد شيميايي و مواد راديواكتيو ميباشند. مقررات بهداشتي بينالمللي يك شبكه قوي كشوري و بينالمللي را فراهم نموده تا مراحل مختلف، اقدامات و فعاليتها، اطلاعات در چنين شرايطي را به بهترين شكل ممكن و با يك همكاري همه جانبه بينبخشي و فرابخشي مديريت نمايد اين مقررات نيازمند تقويت هستههاي مراقبت و ظرفيتهاي پاسخدهي در همه سطوح به منظور مقابله با چالشهاي حوادث سلامت عمومي كشوري و بينالمللي از جمله گزارش و پاسخ زودهنگام به حوادث با اولويت ويژه ميباشد. مقررات بهداشتي بينالمللي يك برنامه مستقل و كاملاً عمودي نبوده بلكه در قالب يك شبكه عمل مينمايد و اجراي آن نيازمند حمايت و كار مشترك همه دستگاهها و سازمانها در زمينه توانمندسازي سيستم سلامت عمومي موجود ميباشد.
اكنون با فضل الهي نظام سلامت جمهوري اسلامي ايران توانسته است با تلاشهايي همه جانبه كه بخشي از آنها به اختصار بيان ميگردد به اقدامات شجاعانه ذيل جامه عمل پوشانده و برگ زرين ديگري را در تاريخ شكوفايي اين مرز و بوم كه همواره در مسير جاده ابريشم با صلابت و عظمت خاص قرار داشته است اضافه نمايد.
1- ايجاد و توسعه ظرفيتهاي پاسخدهي به مقررات بهداشتي بينالمللي
2- تصويب اجرايي شدن اين مقررات از ژوئن 2012 ميلادي مطابق با خرداد ماه 1391
3- ارائه گزارش دقيق و حساب شده ميزان آمادگي در اجراي مقررات بهداشتي بينالمللي به نمايندگان سازمان جهاني بهداشت بعنوان ارگان بينالمللي ارزيابي كننده ميزان آمادگي كشورها در اين رابطه و اجراي آن از 4 سال قبل
انتظارات وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشكي از شما بزرگواران بعنوان دستگاهها و ارگانهاي موثر و همكار در اين عرصه:
1- كمك به افزايش و عمق بخشيدن به ظرفيتهاي پاسخدهي به اين مقررات
2- هماهنگي و همكاري با وزارت بهداشت در حسن اجراي اين مقررات و پاسخگويي به مراجع بينالمللي
3- همسوئي و هماهنگي همه جانبه و همكاري تنگاتنگ با كليه سازمانهاي مشاركت كننده در اين امر
4- فعال نمودن كميتهها و كارگروههاي تخصصي و استمرار متعهدانه جلسات و مصمم بودن در اجرايي شدن مصوبات
5- افزايش اعتماد متقابل در ارتقاء شرايط موجود بمنظور اجراي هرچه بهتر مقررات بهداشتي بينالمللي
6- روان سازي مقررات و ضوابط سيستمهاي نظارتي هر دستگاه و ارگان عضو ستاد هماهنگي در اجرايي شدن اين مقررات
7- حمايت همه جانبه نظام سلامت در سطوح مختلف كشوري (استاني و شهرستاني) در عرصه مقابله بهنگام با هرگونه رخداد بهداشتي با خطر بينالملي توسط ساير دستگاههاي اجرايي موثر
8- پشتيباني از نظام سلامت در امر شناساندن ظرفيتهاي پاسخدهي ايران اسلامي به كشورهاي ديگر
مطمئناً با تحقق اين اهداف جمهوري اسلامي ايران در منطقه مديترانه شرقي و بخش عمدهاي از ديگر حوزههاي سازمان جهاني بهداشت خواهد توانست الگوي با ارزش و تلاشگر در مقابله با هر عامل بيماريزاي با خطر انتشار بينالمللي گرديده و دستاورد ديگري را به مجموعه پيشرفتهاي خاص ارزشمند نظام اضافه نمايد.
« السلام عليكم و رحمتالله و بركاته »