حقایق شگفت انگیز در مورد جسم انسان

جسم انسان قوی‌ترین آزمایشگاه شیمیایی است و از قواعد و قوانین سخت و منظمی پیروی می‌کند. شاید این گونه تصوّر شود که دانشمندان همه چیز را درباره جسم انسان می‌دانند، در حالی که این طور نیست. آن‌ها هنوز هم در حال کشف‌های جدیدی درباره بدن انسان هستند. هر روز اتفاقات زیادی در بدن رخ می‌دهد که شبیه به معجزه هستند و دانستن آن‌ها می‌تواند برای ما غافلگیر کننده باشد؛ برای مثال آیا می‌دانستید با از بین رفتن جاذبه قلب انسان کروی شکل می‌شود و انسان مغز دوم دارد و یا اسید معده‌ی انسان می‌تواند تیغ را هم هضم کند.
 
۱. وقتی بیدار می‌شویم ستون فقرات ما حدود یک اینچ در طول شب بلندتر شده است. این موضوع به مهره‌های موجود در ستون فقرات بازمی گردد که با ماده‌ای شبیه به ژلاتین حفظ و نگهداری می‌شوند. در روز وقتی می‌ایستیم فشار جاذبه زمین و عوامل دیگر باعث می‌شود تا کوتاه‌تر شویم.
 
۲. قلب غالباً بین ۶۰ تا ۸۰ بار در دقیقه، صد هزار بار در روز، ۳۰ میلیون بار در سال و ۲.۵ میلیارد بار در ۷۰ سال می‌زند. در کنار این تعداد ضربان، روی هم رفته حدود بیست سال هم نمی‌زند و ساکت است.
 
۳. این فقط اثر انگشت شما نیست که منحصر به فرد است. بلکه اجزا و عضو‌های دیگری هم در بدنتان وجود دارد که منحصر به فرد و خاص خود شما هستند؛ مانند گوش و عنبیه چشم، شبکیه چشم، دندان ها، انگشتان پا، زبان و لب. برای مثال گوش هر فردی با دیگری متفاوت است. استفاده از این عضو بدن برای تشخیص هویت تا جایی مقدور است که شرکت یاهو درصدد ساخت تکنولوژی برای باز کردن قفل گوشی‌های هوشمند از طریق یک اسکنر گوش است. به این صورت که فرد می‌تواند فقط با فشردن تلفن همراه به گوش خود قفل آن را باز کند.
۴. دانشمندان ناسا دریافته اند در شرایط عدم جاذبه در فضا عضلات قلب کارآیی خود را از دست می‌دهند و قلب کروی‌تر از حدّ ممکن می‌شود. پزشکان قلب وابسته به ناسا قلب دوازده فضانورد که در ایستگاه فضایی بین المللی کار می‌کردند را مورد بررسی قرار دادند. تصاویر نشان می‌داد که قلب فضانوردان به نسبت ۹.۴ درصد در فضا کروی‌تر می‌شود، پس از بازگشت به زمین قلب آن‌ها به شکل طبیعی خود بازمی گردد.
 
۵. آیا می‌دانستید که دانشمندان می‌تواند صدای ضربان قلب را به موسیقی تبدیل کند. دانشمندان با تبدیل صدای ضربان قلب نامنظم به یک موسیقی کلاسیک می‌توانند کار را برای پزشکان در جهت تشخیص بیماری آسان کنند. قلب افراد با ضربان قلب منظم دارای ریتم منظمی است و قلب افراد دچار بیماری ریتم نامنظم اصطلاحاً (آریتمی) دارد.
 
۶. دانشمندان دریافته اند که درجه حرارت غذا‌ها بر درک ما از مزه‌ها اثر می‌گذارد. وقتی غذا داغ باشد، مزه ترش فعّال‌تر است و اگر غذا سرد باشد تلخی بهتر احساس می‌شود. گیرنده‌های ما زمانی که درجه حرارت بین ۶۵ تا ۹۵ درجه فارنهایت باشد، حساسیّت بیشتری دارند. به همین دلیل، یک فنجان قهوه خیلی داغ تلخی کمتری نسبت به یک فنجان قهوه با درجه حرارت معتدل دارد.
 
۷. علاوه بر چهار نوع از گیرنده‌های طعم (شیرین، ترش، تلخ و شور) یک مزه دیگر نیز به نام «اومامی» وجود دارد، این طعم در غذا‌های پروتئینی و گوشت، ماهی و غذا‌های حاوی مونوسدیم گلوتامات وجود دارد. انسان‌ها دارای گیرنده هتی معیّنی هستند که مسئول چشیدن اومامی است. اومامی واژه‌ای ژاپنی است که می‌توان آن را به «طعم خوش لذت بخش» ترجمه کرد.
 
۸. اسید معده می‌تواند معده را نیز هضم کند. معده برای محافظت از خودش هر سه یا چهار روز یک بار لایه داخلی خود را ترمیم می‌کند. اسید معده می‌تواند تیغ آرایشی را هم هضم کند.
 
۹. کارشناسان دانشگاه «فلیندرز» استرالیا اظهار کردندانسان‌ها مغز دوم دارند. مغز دوم در شکم و روده‌ها وجود دارد. نکته این است که دستگاه هاضمه تنها دستگاهی است که دارای سیستم عصبی ویژه‌ای است که می‌تواند مستقل کار کند. سیستم عصبی روده مغز دوم نامیده می‌شود به دلیل آنکه کل سیستم گوارش از مری تا انتهای سیستم دفعی را کنترل می‌کند و جایگاه ویژه‌ای در عملکرد بدن دارد و حتی زمانی که عملکرد مغز از کار بیفتد می‌تواند به تنهایی سیستم گوارش را کنترل کند.
 
۱۰. بدن‌های ما در تاریکی می‌درخشد. اما نمی‌توانیم این درخشش را ببینیم، زیرا نوری که از جسم ما برمی خیزد ۱۰۰۰ بار کمتر از میزان حساسیت چشمان غیر مسلح است.
 
۱۱. در سال ۲۰۱۰ دانشمندان دانشگاه «ایموری»، ژن قابل توجهی را در موش‌ها کشف کردند، به طوری که حذف این ژن باعث باهوش‌تر شدن آن‌ها می‌شد، دانشمندان توضیح دادند که این ژن در انسان‌ها نیز وجود دارد، اما هیچ کسی نمی‌داند حذف آن آثار منفی خواهد داشت یا نه، دانشمندان اسم این ژن را ژن «هومر سیمپسون» با نام علمی RGS۱۴ گذاشته ا


اخباراخبار HSEخبر HSEاخبار ایمنیاخبار سلامتاخبار محیط زیستhse newsخبرهای ایمنیحقایق شگفت انگیز در مورد جسم انسان


نام *

دیدگاه شما *

  برای ارسال دیدگاه بدون نیاز به تایید، ابتدا وارد شوید یا ثبت نام کنید.

  دیدگاه‌ها

هیچ نظری ثبت نشده است. اولین نظر را شما بدهید.

9006

تعداد اعضا

14019

بازدید امروز

5946

بازدید دیروز

7

متخصصین آنلاین

4764

میهمان آنلاین

25358978

کل بازدیدها

تماس با ما

نام *

ایمیل *

متن پیام *

ارسال

نرم افزار اندروید سایت

مجوزها

logo-samandehi
مرجع متخصصان سلامت ایمنی و محیط زیست HSEEXPERT Copyright © 2011- "HSEEXPERT.com" . All rights reserved. Designed by TAMDATA