به گزارش همشهري آنلاين:وحيد نوروزي افزود: وقتي شاخص استاندارد آلاينده هواي تنفسي شهرها از مرز 200 رد ميشود و وضعيت هوا در شرايط اضطرار قرار ميگيرد، پديدهاي مرگآور شکل ميگيرد. وي در توضيح اين بخش از صحبتهاي خود تصريح کرد: در شرايط اضطرار آلودگي هوا، خروج مادران باردار، نوزادان، خردسالان، کودکان، کهنسالان و بيماران از خانه، آنها را يک قدم به مرگ نزديکتر ميکند و جسم و جان آنها را در معرض خطر قرار ميدهد.
نوروزي با اشاره به اينکه پديده ريزگردها زندگي و سلامت شهروندان به ويژه اقشار حساس جامعه را مورد تهديد قرار ميدهد، اظهار کرد: ريزگردها با آلاينده هاي هوا متفاوتند و تأثيرات آنها نيز با هم تفاوت دارد اما ريزگردها همانطور که از نامشان پيداست به قدري ريزند که بهراحتي وارد سيستم تنفسي ميشوند.
نوروزي با ابراز تأسف از اينکه پديده ريزگردها در نگاه مقامات کشورمان به يک موضوع عادي تبديل شده، تاکيد کرد: اين پديده نيمي از کشور را تحت تأثير قرار داده و پيشنهاد مي کنم شوراي عالي امنيت ملي به آن بهعنوان يک مسئله امنيتي ورود پيدا کند. وي با ذکر اين نکته که هجوم ريزگردها به کشور شبيه حمله نيروهاي مهاجم است، گفت: هردوي اين حملات، پير و جوان را در معرض خطر مرگ قرار ميدهند اما تفاوت آنها در اين است که تهاجم نيروهاي دشمن با بهکارگيري انواع سلاح، پرسروصداست ولي هجوم ريزگردها همچون اسلحهاي که صداخفهکن روي آن نصب شده باشد، بيسروصداست.
نوروزي با اشاره به اينکه پديده ريزگردها هواي تنفسي را دچار کمبود اکسيژن کرده و آرامش و آسايش را از افراد سلب ميکند، اعلام کرد: شهروندان، متضرر اصلي آلودگي هوا هستند و متأسفانه مسئولان سازماني که براساس قانون مرجع اصلي رفع مشکل آلودگي هوا هستند، بارها اعلام کردهاند توان اجرايي در خصوص کنترل و مقابله با ريزگردها را ندارند. نوروزي با ابراز تعجب از اينکه سازمان متولي محيط زيست کشور در سال هاي اخير بخشي از وظايف اجرايي خود را به برخي دستگاهها محول کرده، اظهار کرد: با توجه به گفته مسئولان اين سازمان مبنيبراينکه در خصوص رفع مشکلات زيستمحيطي نه رديف بودجهاي دارند و نه قدرت اجرايي، پس همان بهتر که ساير وظايف خود را نيز واگذار کنند تصريح کرد:پديده ريزگردها يک پديده زيستمحيطي آلودهکننده است که سلامت مردم را نشانه رفته و هرچه سريعتر بايد درخصوص متولي اين پديده تجديد نظر کرده و آن را به يک مجموعه توانمند اجرايي بسپاريم. نوروزي با تاکيد بر اينکه آنقدر اين موضوع اهميت دارد که بهصورت همزمان دستگاه ديپلماسي کشور نيز بايد در جهت جلوگيري از تهاجم اين ذرات ميکروني به کشورمان فعال شود، اضافه کرد: اگر لازم باشد ميبايست در زمينه تشکيل کنوانسيون جديد يا تنظيم پروتکل تازهاي نيز در اين خصوص به فوريت اقدام کرد.