از هر ۸ کارگری که در اثر حادثه ناشی از کار جان خود را از دست میدهند، یک نفر کارگر چاهکن است.
به گزارش خبرنگار ایلنا، کار در قعر چاههایی که حتی عمق آن به ۱۵۰ نیز میرسد؛ این قمار هر روزه جان برای نان، وقتی مفهوم هولناک خود را مینمایاند که به آمار مرگ کارگران چاهکن و حفاری چاه در اثر حوادث در حین کار نگاهی بندازیم. اگرچه آمار دقیقی در این خصوص دیده نمیشود اما تعداد کارگران مقنی و چاهکنی که طی همین یک ماه گذشته جان خود را از دست دادند، به ۱۳ نفر میرسد.
براساس آماری که سال گذشته پزشکی قانونی منتشر کرده بود، ۱۶ هزار کارگر در اثر حادثه ناشی از کار جان باختند. البته دستیابی به یک تخمین دقیق در این حوزه به دلیل عدم شفافیت آمار ممکن نیست اما حدوداً میتوان گفت که از هر ۸ کارگری که در اثر حادثه ناشی از کار جان خود را از دست میدهند، یک نفر کارگر چاهکن است.در یک ماه گذشته حوادث کار کارگران چاهکن زیاد بوده است. چندی پیش بود که دو کارگر مقنی تبعه افغانستان در رفسنجان در چاه عمیقی سقوط کرده و جان باختند. مرگ کارگر اصفهانی در خمینیشهر اما دلخراشتر بود؛ او به عمق چاه ۱۵۰ متری سقوط کرد و در ظلمات آن فوت کرد. کارگر افغان بیست ساله اما در اراک در عمق ۸۰ متری از سطح زمین بوده که دیوارههای چاه بر سرش میریزد و در جا میمیرد. ۳ کشته در کهریزسنگ اصفهان نیز به خاطر ریزش چاه رخ میدهد.
برخی اوقات چند کارگر در عمق چاهها میمیرند که عمدتاً زیاد بودن شمار کشتهشدگان به خاطر کارگرانی است که برای نجات جان همکارانشان به داخل چاه میروند اما خودشان نیز جانشان را از دست میدهند. مرگ دو کارگر در تصفیه خانه فاضلاب در شهرک صنعتی سروش بادران در اثر گازگرفتگی یکی از این موارد است. آنها برادر بودند و یکی برای نجات جان دیگری به داخل چاه رفته بود که خود نیز جان داد. کارگر دیگری نیز برای نجات دو نفر دیگر اقدام میکند که دچار مصدومیت شدید میشود. در تهران هم چنین وقایعی رخ میدهد. چندی پیش بود که یک کارگر ساله در چاهی به عمق ۱۰ متر بزرگراه آیتالله سعیدی تهران افتاد و فوراً جان باخت. چاههای آب نیز کشته میگیرند. کارگرانی که در اثر سقوط و سپس خفگی میمیرند. مرگ سه مقنی به علت سقوط در یک چاه آب ۲۰ متری در شهرستان میامی یکی از آنهاست. اینها همه در یک ماه گذشته رخ داده است.