معاون بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی استان کردستان گفت: کلرزنی آب آشامیدنی شهرستان قروه را به حدود 1.2میلی گرم در لیتر افزایش دادهایم که این خود موجب از بین رفتن ویروس در منابع آبی میشود و با توجه به واگیری شدید این ویروس امکان سرایت به سایر شهرستانهای دیگر هم وجود دارد.
به گزارش سلامت نیوز به نقل از ایسنا، شایع شدن اپیدمی اسهال و استفراغ در میان مردم شهرستان قروه توجهات را معطوف به این شهر کرد. پس از گمانهزنیهای بسیار درخصوص علت بیماری که ابتدا توزیع و مصرف گوشت آلوده و سپس آلودگی منابع آبی قروه به عنوان دلیل مسمومیت اعلام شد معاون بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی کردستان طی مصاحبهای اظهار کرد: در آزمایشی که از نمونه مدفوع مسمومان گرفته شده عامل اصلی این بیماری ویروس نورواک گزارش شده است.
وی افزود: این ویروس با تغییرات آب و هوا و در فصل زمستان شایع است؛ زمانی که برف کوهها آب میشود این ویروس نیز در محیط شیوع پیدا میکند.
معاون بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی استان کردستان بابیان اینکه ممکن است این ویروس در همه جا حضور داشته باشد، تصریح کرد: این ویروس میتواند در آب، غذا و سایر موارد دیگر حضور داشته باشد.
وی با اشاره به سخت بودن تست وجود ویروس در منابع آبی و غذایی عنوان کرد: کلرزنی آب آشامیدنی شهرستان قروه را به حدود 1.2 میلیگرم در لیتر افزایش دادهایم که این خود موجب از بین رفتن ویروس در منابع آبی میشود.
بیدارپور ادامه داد: به صورت مداوم در حال پایش منابع آبی هستیم ولی احتمال آلوده بودن منابع آبی بسیار کم است.
وی با بیان اینکه این ویروس مسری است و میتواند بر روی هر ماده غذایی و یا وسیلهای وجود داشته باشد، خاطرنشان کرد: این ویروس همانند سرماخوردگی به سرعت پخش میشود اما با شیب کمی فراگیری آن کاهش مییابد.
معاون بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی استان کردستان با اشاره به اینکه این ویروس علایم خفیفی دارد، گفت: بیشترین علامت این ویروس، تهوع، استفراغ و اسهال بوده و تاکنون کسی به دلیل ابتلا به این ویروس بستری نشده است.
وی با بیان اینکه سالانه 23 میلیون نفر در آمریکا به این ویروس مبتلا میشوند، خاطرنشان کرد: این ویروس فقط در قروه و سریش آباد مشاهده شده است اما به علت واگیری شدید آن امکان سرایت به سایر شهرستانهای دیگر هم وجود دارد.
بیدارپور در پایان با اشاره به راهکارهای پیشگیرانه از بروز ویروس نورواک در افراد یادآور شد: شستن دستها به صورت مکرر، استفاده از سبزیجات ضدعفونی شده، جوشاندن آب درصورت لزوم و شست و شوی آشپزخانهها با مواد شوینده میتواند در پیشگیری از سرایت این ویروس موثر باشد.