توصیه های طلایی برای پیشگیری اولیه از سرطان

عضو مرکز تحقیقات سرطان دانشگاه علوم پزشکی مشهد با اشاره به اینکه استعمال دخانیات از جمله سیگار یکی از عوامل بروز سرطان به شمار می رود اظهار داشت: سرطان ریه رابطه مستقیم با مصرف دخانیات خصوصا سیگار دارد. کسانی که دخانیات استفاده نمی کنند، به میزان بسیار کم نسبت به معتادین به دخانیات به سرطان ریه مبتلا می شوند همچنین ابتلا به سرطانهای دهان، گلو، حنجره، مری، مثانه و پانکراس ارتباط مستقیمی با استعمال دخانیات دارد.

دکتر سودابه شهید ثالث تماس طولانی مدت با نور خورشید را از دیگر عوامل ابتلا به سرطان عنوان کرد و گفت: ‌سرطان پوست که یکی از شایع ترین سرطان ها است و ارتباط اثبات شده ای با میزان تابش اشعه خورشید به بدن دارد و قرار نگرفتن در معرض اشعه آفتاب در تابستان و در ساعات تابش شدید آفتاب (11صبح تا 4 بعدازظهر) و استفاده از مکانهای سایه دار، استفاده از کلاه و لباسهای دارای پوشش کامل در آفتاب و استفاده از کرم های محافظ پوست برای پوشاندن قسمتهای باز بدن از راهکارهای پیشگیری از ابتلا به سرطان پوست به شمار می رود.

مدیر اجرایی نخستین کنگره هم اندیشی بین المللی سرطان با تاکید بر نقش تغذیه صحیح در پیشگیری از سرطان اظهار داشت: ‌نقش تغذیه نامناسب در ایجاد تعداد زیادی از سرطانها به اثبات رسیده است. غذاهای پرچربی به خصوص غذاهای حاوی چربی حیوانی، غذاهای سرخ شده یا کبابی شده، غذاهای نمک سودشده و نیز مواد غذایی کپک زده، در ایجاد سرطان نقش دارند. از طرف دیگر مصرف غذاهای کم چربی، انواع سبزی و میوه ها و غذاهایی که حاوی فیبر فراوان هستند، در جلوگیری از ایجاد بسیاری از سرطان ها بسیار موثر هستند.

استادیار رادیوتراپی و انکولوژی دانشگاه علوم پزشکی مشهد وزرش و فعالیت بدنی مناسب را از دیگر توصیه ها برای پیشگیری از سرطان عنوان کرد و گفت: ‌ورزش روزانه یا یک روز در میان که به طور منظم انجام شود، باعث تنظیم وزن و فعالیت های بدنی می شود و از ایجاد بسیاری از بیماری ها از جمله سرطان پیشگیری می کند.

دکتر سودابه شهید ثالث با تاکید بر پرهیز از مصرف الکل اظهار داشت: ‌مصرف الکل در ایجاد بسیاری از سرطان های دهان، گلو، حنجره، مری، کبد و لوزالمعده نقش دارد. مصرف الکل به همراه با دخانیات احتمال ایجاد سرطان را به مراتب افزایش خواهد داد. بنابراین هرگز از مشروبات الکلی استفاده نشود.

عضو مرکز تحقیقات سرطان دانشگاه علوم پزشکی مشهد تغییر در عادات دفع مدفوع یا ادرار مثل یبوست یا اسهال به مدت طولانی، وجود خون در مدفوع، اختلال دفع ادرار و وجود خون در ادرار،زخمی که پس از دو هفته بهبود نیابد، تغییر در اندازه، شکل و رنگ زگیل یا خال های موجود در پوست، ایجاد توده یا برآمدگی در پستان یا هر نقطه دیگر بدن، خونریزی یا ترشح غیرطبیعی، اشکال در بلع غذا و سرفه های مداوم یا گرفتگی صدا از جمله علائم هشدار دهنده ابتلا به سرطان برشمرد و گفت: ‌‌با پیدایش هریک از علایم هشدار دهنده یا هرگونه یافته غیرطبیعی دیگری که بیش از دو هفته یا بیشتر از ایجاد آن گذشته و بهبود نیافته است، جهت بررسی بايد به پزشک مراجعه شود و نکته قابل توجه اينکه در بسیاری از موارد، این علایم ناشی از سرطان نیست بلکه علامت یک بیماری خوش خیم است، ولی تشخیص این نکته با پزشک است.

وی تاکید کرد: ‌سرطان گرچه بیماری خطرناکی است اما در مراحل اولیه قابل درمان است بنابراین هیچگاه از ترس احتمال تشخیص سرطان از مراجعه به پزشک خودداری نکنید.

گفتنی است: در راستاي بررسی و راهکارهای پیشگیری و درمان سرطان، مرکز تحقيقات سرطان دانشگاه علوم پزشکي مشهد" کنگره بین المللی هم انديشي سرطان" را 14 تا 16 شهریور ماه امسال در دانشگاه علوم پزشکی مشهد برگزار می کند.

علاقمندان مي توانند جهت کسب اطلاعات بيشتر به پايگاه اطلاع رسانی کنگره به نشانی http://congress.mums.ac.ir/imcc مراجعه کنند.



پرهیزسرطانمقاومتعوامل خطر سازپیشگیریدانشگاه علوم پزشکی مشهدسرطان پوستبیماربیماریبیمارستاندارودرماندرمانیکنگره بین المللی هم انديشي سرطانخونخونریزیپزشک


نام *

دیدگاه شما *

  برای ارسال دیدگاه بدون نیاز به تایید، ابتدا وارد شوید یا ثبت نام کنید.

  دیدگاه‌ها

هیچ نظری ثبت نشده است. اولین نظر را شما بدهید.

9127

تعداد اعضا

1024

بازدید امروز

9301

بازدید دیروز

18

متخصصین آنلاین

69

میهمان آنلاین

25739752

کل بازدیدها

تماس با ما

نام *

ایمیل *

متن پیام *

ارسال

نرم افزار اندروید سایت

مجوزها

logo-samandehi
مرجع متخصصان سلامت ایمنی و محیط زیست HSEEXPERT Copyright © 2011- "HSEEXPERT.com" . All rights reserved. Designed by TAMDATA