به گزارش پایگاه اطلاع رسانی شرکت ملی نفت ایران، محسن پاک نژاد با اعلام این مطلب افزود: پس از ۵۸ روز عملیات مستمر، یکی از دشوارترین فورانهای چاه های نفت و گاز در خشکی به دست متخصصان ایرانی مهار شد.
وی افزود: با عنایات خداوند منان و تلاش مستمر و همدلی مهارگران شرکت ملی مناطق نفتخیز جنوب و شرکت ملی حفاری ایران، امروز (سهشنبه، پنجم دیماه) فوران چاه سرکش رگ سفید ۱۴۷ به طور کامل کنترل و عملیات ایمن سازی بی درنگ آغاز شد.
معاون امور تولید شرکت ملی نفت با اشاره به اینکه عملیات مهار چاه رگ سفید به شیوه کنترل و کشتن از عمق (Bottom Kill) و با استفاده از چاه انحرافی انجام شد، توضیح داد: دکل ۹۳ فتح پس از ۳۴ روز حفاری مستمر سرانجام در عمق موردنظر از پوش سنگ عبور کرده و در نقطه هدف با چاه اصلی تلاقی پیدا کرد.
پاکنژاد تصریح کرد: در ساعت ۲۰ شامگاه سهشنبه با تغییر رنگ و کاهش ارتفاع آتش، نخستین نشانههای سطح الارضی مهار چاه نمایان شد. سپس در ساعت ٢٠ و ۴۵ دقیقه شعله چاه سرکش ۱۴۷ به طور کامل خاموش و عملیات ایمنسازی آغاز شد.
وی گفت: مهارگران، برای اجرای برنامه مهار از پایین تلفیقی از سرعت و دقت را بهکار بستند و با تمهیدات ویژهای توانستند ظرف مدت ۳۴ روز از آغاز حفاری انحرافی به نقطه هدف در عمق ۲ هزار و ۳۴۲ متر برسند؛ عمقی که دکل ۹۵ فتح در شرایط عادی افزون بر ۷۰ روز موفق به حفاری آن شده بود.
معاون مدیرعامل شرکت ملی نفت ایران در امور تولید عملیات مهار چاه رگ سفید را به علت پرفشار و حجیم بودن گنبد گازی، سخت گذر بودن منطقه، ساختار سنگی موقعیت و فشار ۲۴۰۰ پی اس آی چاه در سطح، یکی از دشوارترین عملیاتهای مهار چاه در ۴۰ سال اخیر برشمرد و افزود: برای تضمین موفقیت برنامه کنترل از عمق، افزون بر تجهیزات پیشرفته حفاری کج، تیمی از برگزیده ترین متخصصان حفاری، زمین شناسی و نظارت در عملیات حفاری چاههای انحرافی به کار گرفته شدند.
پاک نژاد افزود: مهار این چاه با ویژگیها و پیچیدگیهای خاص، نشاندهنده توان و تخصص کم نظیر کارشناسان ایرانی و مصداق بارز ما میتوانیم است.
وی با اشاره به حمایتهای وزیر نفت و مدیرعامل شرکت ملی نفت ایران، از حسن همکاری و اهتمام یکایک مهارگران و نیروهای عمل کننده، مدیران عامل شرکتهای ملی مناطق نفتخیز جنوب و شرکت ملی حفاری ایران، سازمانها و شرکتهای همکار در این رویداد مهم قدردانی کرد
معاون مدیرعامل شرکت ملی نفت ایران در امور تولید اظهار کرد: این موفقیت که در سایه همدلی و انسجام نیروهای نخبه شرکتهای مناطق نفتخیز جنوب و ملی حفاری ایران رخ داد، بار دیگر توان و تخصص و تجربه کمنظیر مهارگران ایرانی را در کنترل فوران چاههای پرفشار به رخ کشید و برگ زرین دیگری به کارنامه درخشان صنعت نفت ایران افزود.
پاکنژاد همچنین با اشاره به اینکه طی دو ماه گذشته مجموعه مدیران و نیروهای حاضر در میدان، دشوارترین شرایط محیطی از حیث مجاورت با آتش و دود و انواع آلایندهها را تحمل کردند، گفت: با این وجود آنچه مهارگران را رنجیده خاطر کرد و سبب شد تا گاهی عرق خستگی بر تن آنان سرد شود، فرافکنیها و تخریبهای صورت گرفته ازسوی معدودی افراد خارج از گود بود که با دستاویز قرار دادن مهار چاه سعی در رسیدن به مقاصد خاص و گاه تسویه حسابهای شخصی داشتند.
وی ادامه داد: در کنار همه همدلیها و حمایتهای صورت گرفته از سوی دلسوزان و اقشار مختلف، آنچه رنجش خاطر مهارگران را به دنبال داشت، شب نخوابیدنها، سختی و طاقت فرسا بودن عملیات مهار نبود بلکه اینگونه ناداوری ها بود که بهحمدالله امشب با خلق حماسه ای دیگر به پایان رسید.
به گزارش شانا، معاون مدیرعامل شرکت ملی نفت ایران در امور تولید در پایان ضمن بزرگداشت خاطره درگذشت شهادت گونه دو تن از کارکنان صنعت حفاری در هنگام فوران این چاه گفت: خانواده بزرگ صنعت نفت هیچگاه خاطره جانفشاتی فرزاد ارزانی و محمد سلیمی را از یاد نخواهد برد.