ستون های دود که از چاه های نفت بلند شده، تاسیاست صنعتی که به غارت رفته، مهمات به جا مانده و ساختمان های ویران شده از مشخصه های درگیری هستند. خسارت بر محیط زیست چه به دلیل نبرد چه ناتوانی دولت در کنترل اوضاع، نتایج مخربی برای سلامت و رفاه مردم دارد.
این مشکل جدیدی نیست، اما معضلی است که می تواند برای دهه ها ادامه یابد. آلودگی فلزات سنگین به جا مانده از مهمات به کار گرفته شده در جنگ جهانی اول هنوز بعضی مناطق اروپا را تحت تاثیرقرار می دهد.
مردمی که پس از درگیری زنده مانده و می خواهند زندگی خود را از نوبنانهند، نیاز به محیط زیست سالم دارند. محیط زیست سالم غدا، سرپناه و کار ارائه می دهد. مدیریت مشترک محیط زیست سالم راهی برای همسایگان به منظور حفظ و اصلاح روابط فراهم می آورد.
این روز بین المللی پیشگیری ازسوء استفاده از محیط زیست در جنگ و درگیری مسلحانه، فرصتی است برای به رسمیت شناختن یکی دیگر از قربانیان جنگ.
همچنین فرصتی است برای برداشتن گام هایی جهت کاهش خسارت های گروهی درگیری ها و حمایت از منابع طبیعی که بسیار برای توسعه پایدار ضروری هستند. سازمان ملل متحد متعهد به حفاظت از محیط زیست به عنوان ستون اصلی صلح، امنیت و توسعه پایدار است.