دکتر جان بابایی در نشست مشترک هیات وزارت بهداشت ایران و عراق در پایانه مرزی مهران در خصوص تفاهم نامه همکاری و خدمت رسانی به زائرین اربعین حسینی با اشاره به حضور ۲ میلیون زائر ایرانی و حضور زائرین از کشورهای همجوار ایران مثل پاکستان و افغانستان در مراسم پیاده روی اربعین، گفت: تعداد زائرین هر سال بیشتر می شود و وزارت بهداشت به منظور حفظ سلامتی زائرین نیز تدابیر خوبی اندیشده است.
معاون درمان با بیان اینکه امسال ۹ بیمارستان در منطقه مرزی ایران و عراق آماده خدمت رسانی به زائرین است، افزود: البته بیمارستان های دیگر در استان های دیگر مثل همدان، کرمانشاه و حتی تهران نیز این آمادگی را دارند که به زائرین خدمات درمانی ارائه دهند.
وی با اشاره به استقرار ۵ فروند بالگرد اورژانس در مناطق مرزی ایران و عراق در این ایام، افزود: دو بیمارستان سیار ۵۰ تختخوابی با تمام امکانات رادیولوژی، ازمایشگاه و اتاق عمل نیز در دو منطقه مرزی توسط وزارت بهداشت راه اندازی شده است و سپاه پاسداران و نیروی زمینی ارتش هم بیمارستان هایی برای مقابله با بیوتروریسم و خدمات درمانی به مردم طراحی کرده اند.
معاون درمان افزود: از میان ۵۰۰ دستگاه آمبولانس نیز تعدادی اتوبوس آمبولانس و موتورلانس در مناطق مرزی ایران و عراق نیز مستقر هستند.
دکتر جان بابایی با تاکید بر اعزام40 نیروی بهداشت محیط به داخل خاک عراق گفت که این نیروها به منظور مراقبت از عرضه سالم مواد غذایی غذا و طبخ سالم آنها حضور خواهند داشت.
وی افزود: همچنین ۶ کانکس در مرز میان ایران و عراق برای ارائه خدمت به زائرین آماده هستند و براساس تجارب سال های گذشته امیدواریم بتوانیم خدمات خوبی ارائه دهیم.
دکتر جان بابایی ضمن اشاره به وجود نیروی های پزشکی مجرب، ابراز امیدواری کرد تا شرایطی فراهم شود تا این پزشکان بتوانند در مرز ایران و عراق خدمات درمانی خوبی ارائه دهند.
وی با بیان این که قرار است برای ۲۰۰ نفر از پرسنل بهداشتی و درمانی ویزا صادر شود، افزود: صدور ویزا برای این افراد باعث می شود تا در مرز برای ارائه خدمات پزشکی به زائرین بتوانند براحتی تردد داشته باشند.
معاون درمان وزارت بهداشت گفت: همچنین اکیپ پزشکی جهت بیماریابی در مرز ایران و عراق برای ارائه خدمت مستقر خواهند شد و این آمادگی را داریم که پزشکان متخصص و عمومی در بیمارستان های عراق مستقر کنیم .