جایگاه سلامت در دولت دوازدهم/انتظار مردم از رئیس جمهور

به نقل از مهر، برای اولین بار حوزه سلامت و نگاه سلامت محور در دولت یازدهم مورد توجه قرار گرفت و دیدیم که طرح تحول سلامت به عنوان بزرگترین طرح ملی در حوزه اجتماعی کشور کلید خورد تا شاید مرهمی باشد بر دردهای بیماران و مشکلاتی که مردم در مراجعه به بیمارستان ها و مراکز درمانی با آنها مواجه بودند.
 
اجرای این طرح ملی با هدف محافظت و مراقبت از جیب بیماران در وهله اول و ارائه خدمات درمانی در بیمارستان ها، آغاز شد و در ادامه، بسته های خدمتی دیگری نیز به آن اضافه شد تا مردم، دغدغه ای در مراجعه به بیمارستان های دولتی نداشته باشند.
 
پرداخت ۳ و ۶ درصدی هزینه های بستری
 
مهمترین موضوع و دغدغه ای که بیماران به ویژه قشر کم درآمد و محروم جامعه با آن مواجه بودند، هزینه های بیمارستانی بود. ضمن اینکه، یکی دیگر از مشکلات بیماران، ارجاع آنان برای تهیه وسایل کاملا معمولی بیمارستانی در هنگام بستری بود، بطوریکه اکثریت بیماران را به خارج از بیمارستان ها ارجاع می دادند تا خودشان وسایل مصرفی و پزشکی را تهیه کنند.
 
با اجرای طرح تحول سلامت، حالا سهم پرداختی روستاییان در هنگام بستری ۳ درصد و شهری ها ۶ درصد است. یعنی اینکه، بیماران با حداقل هزینه پرداختی از بیمارستان ترخیص می شوند و این مسئله، آرزوی دیرینه بیماران بوده است.
 
مردم نگران پول بیمارستان نیستند
 
دکتر سید حسن هاشمی وزیر بهداشت، با استناد به مشکلات مردم تا قبل از اجرای طرح تحول سلامت، گفته است که طرح تحول سلامت اجرا شد تا مردم، فرش زیرپای خودشان را برای تهیه پول درمان نفروشند.
 
وی به هزینه های درمانی مردم در دولت یازدهم اشاره و تاکید کرد: مردم بهتر از هر کسی در این مورد اطلاع دارند و تصدیق می کنند که هزینه های درمانی آنها در دولت یازدهم به شدت کاهش پیدا کرد، ۱۱ میلیون نفر بیمه شدند و مردم مناطق روستایی و شهری در مراجعه به بیمارستان های دولتی به ترتیب ۳ و ۶ درصد پرداخت می کنند.
 
هاشمی تصریح کرد: در گذشته هر سال ۷۰۰ هزار نفر به دلیل هزینه های درمانی، زیرخط فقر می رفتند و حاضر بودند برای درمان، فرش زیرپای خود را بفروشند اما دولت در سه سال گذشته، هزاران میلیارد تومان پرداخت کرد تا مردم از جیب خود پرداخت نکنند.
 
وزیر بهداشت تاکید کرد: امیدواریم طرح تحول سلامت با قوت و قدرت در دولت آینده نیز ادامه یابد و مجلس شورای اسلامی نیز همانند سال های اخیر از آن حمایت کند تا بتوانیم در سال های آینده، شاهد نظام سلامت کارآمد باشیم.
 
ترویج زایمان طبیعی
 
دکتر اعظم سادات موسوی رئیس انجمن زنان و زایمان و ناباروری ایران، ترویج زایمان طبیعی و افزایش کیفیت سلامت مادر و کودک را از فواید اجرای طرح تحول سلامت عنوان کرد و گفت: آنچه به عنوان چالش در حوزه سلامت و بهداشت در جامعه وجود داشت، این بود که تا قبل از دولت یازدهم مردم کمتر از دفترچه بیمه استفاده می کردند و این موضوع روزبه روز کمرنگ تر می شد. در عرض ۲۵ سال گذشته ارائه خدمات دولتی در بخش بهداشت و درمان کاهش یافته بود. به طوری که مردم تصور می کردند، دفترچه بیمه کارکرد مفید و ثمربخشی ندارد.
 
وی افزود: تامین تجهیزات و دارو در داخل بیمارستان نیز از نقاط عطف طرح تحول سلامت بود. چراکه در حال حاضر بیمار برای تهیه ملزومات خود به خارج از بیمارستان ارجاع نمی شود. قبل از طرح تحول، بیمار برای اینکه جراحی یا بستری شود، تجهیزات مورد نیاز خود مانند پروتزها و پانسمان ها و دیگر ملزومات را خودش تهیه می کرد، که باعث سرگردانی بیماران و یا همراهان آنها می شد. اما با اجرای این طرح بیمارستان ها ملزم شدند تا تمامی لوازم، داروها و تجهیزات مورد نیاز بیماران را در اختیار آنها قرار بدهند.
 
رئیس انجمن زنان و زایمان و ناباروری ایران، گفت: طرح تحول سلامت شامل برنامه ای در راستای سیاستهای جمعیتی بود که براساس آن زایمان طبیعی رایگان شد و تلاش های زیادی نیز درجهت ترویج زایمان طبیعی صورت گرفت. در ابتدا چالش های زیادی در فرهنگ عمومی وجود داشت و مادران باردار راضی به انجام زایمان طبیعی نبودند اما درحال حاضر آمار زایمان طبیعی در قشر تحصیلکرده نیز افزایش پیدا کرده است.
 
کاهش واردات تجهیزات پزشکی
 
دکتر رسول دیناروند رئیس سازمان غذا و دارو، معتقد است که با اجرای طرح تحول سلامت، دسترسی مردم به خدمات سلامت افزایش پیدا کرده و قیمت این قبیل ملزومات نیز کاهش یافته است.
 
وی با اشاره به ایجاد بازار خرید ۲۰۰۰ میلیارد تومانی دارو و تجهیزات پزشکی از شرکت های دانش بنیان، اظهارکرد: بیمارستان های دولتی قدرت خرید بالایی دارند و وزارت بهداشت، دستورالعمل هایی صادر کرده است و این بیمارستان ها موظفند، تجهیزات داخلی را خریداری کنند.
 
رئیس سازمان غذا و دارو گفت: میزان واردات تجهیزات پزشکی در سال های گذشته، متغیر و بین ۸۰۰ میلیون تا یک میلیارد و ۲۰۰ میلیون دلار بوده است. هزینه ارزی تجهیزات پزشکی وارداتی در سال ۹۵، با کاهش ۳۵ درصدی نسبت به سال های گذشته داشته است. بسیاری از لوازم پزشکی وارداتی را با قیمت کمتری نسبت به سه تا چهار سال قبل می خریم.
 
انتظار مردم از دولت دوازدهم
 
حالا که انتخابات ریاست جمهوری به پایان رسید، موضوع برنامه ها و اولویت های دولت آینده در دستور کار قرار دارد. جایی که طرح تحول سلامت، یکی از دغدغه های مردم و بیمارانی است که توان مالی برای رفتن به بیمارستان ها را ندارند و می خواهند که دولت از آنها حمایت کند. از همین رو، موضوع ادامه اجرای طرح تحول سلامت، می تواند مهم ترین اولویت دولت آینده باشد و خیلی شفاف و صریح، موضع خودش را در تدوام این طرح ملی اعلام کند.
 


اخباراخبار hseاخبار سلامت ایمنی بهداشت محیط زیستجایگاه سلامت در دولت دوازدهم/انتظار مردم از رئیس جمهور


نام *

دیدگاه شما *

  برای ارسال دیدگاه بدون نیاز به تایید، ابتدا وارد شوید یا ثبت نام کنید.

  دیدگاه‌ها

هیچ نظری ثبت نشده است. اولین نظر را شما بدهید.

9148

تعداد اعضا

5093

بازدید امروز

5148

بازدید دیروز

19

متخصصین آنلاین

49

میهمان آنلاین

25813052

کل بازدیدها

تماس با ما

نام *

ایمیل *

متن پیام *

ارسال

نرم افزار اندروید سایت

مجوزها

logo-samandehi
مرجع متخصصان سلامت ایمنی و محیط زیست HSEEXPERT Copyright © 2011- "HSEEXPERT.com" . All rights reserved. Designed by TAMDATA