روزانه ١٨ میلیون فوت مکعب گاز اسیدی به هوای اهواز وارد می شود!

متن کامل گزارش وزارت نفت به این شرح است:
 
یک منبع آگاه در وزارت نفت با اشاره به سوء استفاده برخی افراد از معضل ریزگردها در خوزستان و تلاش برای ایجاد تقابل میان صنعت نفت و مردم این استان تصریح کرد: صنعت نفت و خوزستان جدایی ناپذیرند و نمی توان با آدرس غلط این همبستگی را به بیراهه کشاند.
به گزارش شانا، این منبع آگاه در وزارت نفت افزود: مشکلات گریبانگیر خوزستان در ماه های اخیر که برای مردم همیشه صبور این استان دردسرساز شد، صنعت نفت را نیز با چالش هایی مواجه کرد. قطع آب، برق و انتشار ریزگردها که در این ایام کام مردم خوزستان را تلخ کرد، صنعت نفت را نیز بی نصیب نگذاشت.
 
وی با بیان اینکه حدود ٨٠ درصد نفت کشور در میادین تحت مدیریت شرکت ملی مناطق نفتخیز جنوب تولید می شود و غالب این میدان ها نیز در گستره عملیاتی استان خوزستان قرار دارند؛ تصریح کرد: اثرپذیری صنایع نفت و گاز و کارکنان مشغول کار در آن از مشکلات اخیر خوزستان اجتناب ناپذیر است و از این رو می توان رابطه بین مسائل صنعت نفت ناشی از ریزگردها و مشکلات مردم خوزستان را از یک جنس دانست.
 
این مقام مسئول اظهار کرد: «اثرپذیری صنعت نفت از مشکلات زیست محیطی و قطعی آب و برق استان خوزستان» به همان اندازه که آرامش مردم این استان را سلب کرد صنعت نفت را نیز تحت تاثیر قرار داد و در یک روز مبلغ قابل توجهی عدم النفع ایجاد کرد. بنابراین صنعت نفت هم به واسطه توقف تولید بر اثر قطع برق و هم به دلیل دشواری فعالیت کارکنان به ویژه در مناطق بیابانی بیشترین آسیب را از بحران ریزگردها متحمل شده است.
 
وی یادآور شد: اما موضوع دیگری که متاسفانه همیشه کمتر مورد توجه رسانه ها و مردم قرار می گیرد، «اقدامات صنعت نفت برای کاهش مخاطرات زیست محیطی استان خوزستان» است؛ اقدام هایی که شاید اگر انجام نمی شد، خوزستان هوای تیره و تارتری را تجربه می کرد.روزانه ١٨ میلیون فوت مکعب گاز اسیدی به هوای اهواز  وارد می شود!
 
این مقام آگاه با بیان اینکه در این شرایط برخی مقام های دولت قبل که ریشه بسیاری از مشکلات فعلی به دلیل بی تدبیری آنها در گذشته، امروز گریبانگیر مردم شده است، این روزها در پس پرده قرار گرفته و با اظهاراتی که به قصد تسویه حساب سیاسی عرضه می دارند، اذهان عمومی و سلامت روان مردم را مورد هجوم مطالب نادرست، واهی و بدون سند خود می کنند تا خود را از پاسخگویی در برابر اقداماتشان برهانند، افزود: آنها به گونه ای با آدرس غلط از مخالفت وزارت نفت با توزیع مالچ رایگان برای بیابان زدایی دم می زنند که گویی کسی جز خودشان به آرشیو اخبار گذشته دسترسی ندارد.
 
وی افزود: وزارت نفت از سال ١٣٤٦ استفاده از مالچ نفتی را برای تثبیت شن های روان با همکاری اداره کل منابع طبیعی آغاز کرد که در این زمینه به عنوان نمونه می توان به طرح تثبیت ٣٥٠ هکتاری از اراضی حمیدیه در اهواز و یا حدود ٢ هزار هکتار از اراضی البراویه الباجی خوزستان اشاره کرد.
 
وی تصریح کرد: این همکاری تا پایان سال ١٣٨٦ ادامه داشت یعنی به مدت ٤٠ سال و پس از آن متوقف شد. دلیل توقف هم این بود که به موجب رای هیئت مستشاری دیوان محاسبات کشور، اعضای هیئت مدیره شرکت ملی پالایش و پخش فرآورده های نفتی به دلیل واگذاری رایگان مالچ محکوم و ملزم به پرداخت جریمه شدند. بنابراین دولت نهم تحویل مالچ رایگان را از سال ٨٦ متوقف کرد.
 
این مقام آگاه افزود: اکنون در صورت هماهنگی و اقدام لازم از سوی معاونت برنامه ریزی و نظارت راهبردی رئیس جمهوری برای تخصیص بودجه مذکور امکان تحویل مالچ به هر میزان که لازم باشد، وجود دارد چنانکه سال گذشته نیز با تصویب مجلس معادل ١٠ هزار تن مالچ رایگان در اختیار اداره کل منابع طبیعی قرار گرفت.
 
وی با تشریح اقدامات وزارت نفت برای کمک به حفظ محیط زیست در خوزستان گفت: با اجرای طرح های کلان دیگری از جمله طرح جمع آوری گازهای همراه نفت موسوم به آماک که در آستانه بهره برداری دارد از ورود روزانه ١٨ میلیون فوت مکعب گاز اسیدی به هوای اهواز جلوگیری می شود.
 
وی با شاره به طرح های جامع درختکاری و همکاری با سازمان حفاظت محیط زیست برای احیای تالاب هورالعظیم که به موجب آن اکنون ٧٠ درصد حجم تالاب احیا و یکی از کانونهای اصلی ریزگردها خنثی شده است، اظهار کرد: بر این باوریم اقدامات گسترده تری برای بهبود وضعیت زیست محیطی خوزستان باید انجام گیرد و پیرو همین باور صنعت نفت مانند همیشه در کنار مردم خوزستان قرار داشته و از هیچ اقدامی برای بهبود شرایط زیستی در این خاک قهرمان پرور مضایقه نخواهد کرد.
 
خبر فوق تنها واکنش رسمی ولی بدون ذکر منبع در وزارت نفت نسبت به مصائب بزرگ مردم خوزستان طی ماههای اخیر بود.
 
متاسفانه وزارت نفت در گزارش منعکس شده در شانا همچون بیشتر سیاسیون دولت فعلی توپ را به زمین دولت های قبل انداخت و بجز اعلام آمادگی برای دادن مالچ و وعده راه اندازی پروژه عقب مانده آماک هیچ اقدام موثر و مسئولانه ای را مطرح نکردند این در حالی است که وزارت نفت از قدیم الایام اول در فکر عمران و آبادانی و حفظ محیط زیست و رفاه کارکنان مناطق نفخیز بود بعد اقدام به استخراج و بهره برداری از نفت و گاز می کردند.
هم اکنون متهم اصلی بحران خوزستان پروژه های نفت و گاز هستند که بجز بدبختی برای مردم مظلوم منطقه هیچ خیری برای آنها نداشته است.
با توجه به عمق بالای فاجعه در خوزستان هنوز در وزارت نفت هیچ ستاد بحرانی برای همراهی و همکاری با مسئولان استان برای حل مشکل مردم منطقه تشکیل نشده است!
 


اخباراخبار hseاخبار سلامت ایمنی بهداشت محیط زیستروزانه ١٨ میلیون فوت مکعب گاز اسیدی به هوای اهواز وارد می شود!


نام *

دیدگاه شما *

  برای ارسال دیدگاه بدون نیاز به تایید، ابتدا وارد شوید یا ثبت نام کنید.

  دیدگاه‌ها

هیچ نظری ثبت نشده است. اولین نظر را شما بدهید.

9127

تعداد اعضا

535

بازدید امروز

9301

بازدید دیروز

19

متخصصین آنلاین

507

میهمان آنلاین

25739263

کل بازدیدها

تماس با ما

نام *

ایمیل *

متن پیام *

ارسال

نرم افزار اندروید سایت

مجوزها

logo-samandehi
مرجع متخصصان سلامت ایمنی و محیط زیست HSEEXPERT Copyright © 2011- "HSEEXPERT.com" . All rights reserved. Designed by TAMDATA