در جهان امروز بسیاری از شرکتها، سازمانها و صنایعی همچون نفت، گاز و پتروشیمی برای پیشگیری از بروز حوادث، ملزم به استقرار سیستم یکپارچه مدیریت بهداشت، ایمنی و محیط زیست شدهاند.
به گزارش شانا، تامین سلامت و ایمنی کارکنان، مشتریان، پیمانکاران و داشتن محیط زیستی سالم در راستای رسیدن به توسعه پایدار و افزایش بهرهوری با وجود به کارگیری الزامات HSE در مدیریت پروژهها میسر میشود.
از اینرو، استقرار ساختار HSE در محیطهای کار به کاهش بسیاری از حوادث، آسیبها و معضلات زیست محیطی و یا کاهش اثرات آنها منجر میشود.
از طرفی موضوعاتی مانند مشتریمداری، کمیت و کیفیت برتر در صنایع، پیمانکاران را به اتخاذ راهکارها و تجهیز ابزارهای مناسب ملزم میکند که به شکلگیری شاخص ارزشیابی عملکرد پیمانکاران منجر شده است.
شناسایی شاخصهای کلیدی عملکرد HSE به منظور سنجش و تحلیل مدیریت عملکرد میتواند منجر به کاهش ریسک و عوامل بالقوه زیست محیطی و همچنین عوامل زیانآور، ارتقای ایمنی و در نهایت امکان دستیابی به بهبود مستمر در عملیاتهای مربوطه میشود.
این مهم با توجه به روند رو به رشد فعالیت شرکتهای مختلف پیمانکار در صنایع پتروشیمی، ضرورت ارزیابی عملكرد پیمانکاران را سبب میشود که در پژوهشی شاخصهای کلیدی در صنایع پتروشیمی ارزیابی شده است.
نتایج بررسی حاکی از آنست که عملکرد مدیریت HSE در اکثر شرکتهای پیمانکار در وضعیت مطلوب و در تعداد محدود از شرکتها قابل قبول است. این وضعیت نسبتاً مطلوب ناشی از استقرار مدیریت HSE در شرکت پتروشیمی و همچنین میزان تعهد پیمانکاران در رعایت الزامات HSE شرکت کارفرما عنوان شده است.