روزنامه آرمان در ادامه می نویسد: سوانح رانندگی در جادههای ايران همه ساله باعث مرگ و مصدوميت هزاران نفر شده و ميلياردها دلار هزينه بر اقتصاد كشور تحميل می كند. معمولا با افزایش تعداد خودروها تصادفات افزایش می یابد، اما در کشورمان بنا به گفتههای روسای پلیس راهور فعلی و قبلی هر سال شاهد کاهش تلفات جادهای ناشی از حوادث رانندگی بوده ایم. در سال ۹۴برابر آمار ۱۰ماهه پزشکی قانونی بیش از ۱۴هزار تن در تصادفات کشته شدند که خوشبختانه در مقایسه با مدت مشابه سال ۹۳ تعداد ۴۵۰ تن از کشتهشدگان جادهای کاسته شده است. با اینکه سال به سال تعداد تصادفات و قربانیان حوادث جادهای کشور کاهش مییابد، اما همچنان تصادفات جادهای در کشور ما تلفات فراوانی دارد. ايران در ميان ۱۹۰کشور دنيا، از نظر تصادفات رانندگی رتبه ۱۸۹ را به خود اختصاص داده است و تنها کشور سيرالئون وضعيت نامناسبتری به نسبت ایران دارد.
بسیاری از حوادث جاده ای قابل پیشگیری است
معاون بهداشت وزیر بهداشت در نشست تفاهمنامه همکاری بین وزارت راه و شهرسازی و وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی، گفت: نخستین عامل مرگ کودکان کشور، حوادث و سوانح است که بیشتر این حوادث در مناطق روستایی رخ میدهد و قابل پیشگیری است. علیاکبرسیاری اظهارکرد: وزارت بهداشت کارشناسان خود را برای ارتقای ایمنسازی جامعه به یکی از دانشگاههای سوئد اعزام کرد و در حال حاضر دانش این کار در وزارت بهداشت وجود دارد. معاون وزیر بهداشت با بیان اینکه روزانه معادل سقوط یک هواپیمای مسافربری در جادههای کشور تلفات داریم از آن به عنوان مرگ پنهان یاد کرد. به گزارش ایرنا، سیاری افزود: وقتی هواپیمایی سقوط میکند و سرنشینان آن جان خود را از دست میدهند همه از آن اطلاع مییابند، اما در مرگ و میرهای روزانه بر اثر حوادث و سوانح، جامعه و افکار عمومی خبردار نمیشوند.
مرگ ایرانیها درحوادث ترافیکی بیشاز متوسط جهانی
به گفته کارشناسان ترافیک استانهای فارس، خراسان رضوی و تهران بیشترین حوادث و سوانح ترافیکی را دارند و این آمار در استان تهران نگران کننده است. از نظر محل وقوع نیز در استانهای هرمزگان و ایلام حوادث در مناطق و جادههای روستایی بالاست. براساس گزارشات منتشر شده از سوی سازمان پزشکی قانونی ۲۶ درصد از مرگومیر ناشی از حوادث و سوانح ترافیکی در درون شهرها، ۶۵درصد در جادههای برون شهری و هفت درصد در جادههای روستایی رخ میدهد. دبیر کمیته کشوری پیشگیری و کنترل بیماریهای غیرواگیر گفت: بیماریهای غیرواگیر بهویژه در کشورهای با درآمد اندک و متوسط مشهود است و بیماریهای قلبی و عروقی در کشور بهویژه در سنین جوانان یکی از مشکلات جدی است. باقر لاریجانی با بیان اینکه در دنیا سالانه ۲/۱میلیون نفر دچار سوانح و حوادث ترافیکی میشوند، افزود: منطقه امرو(مدیترانه شرقی) پس از آفریقا بیشترین مرگومیر از نظر سوانح و حوادث ترافیکی را در جهان دارد که شایعترین قربانیان آن، رانندگان و سرنشینان خودرو و عابران پیاده هستند. او با اشاره به کاهش مرگومیر حوادث ترافیکی در سالهای گذشته اظهارکرد: سال گذشته حدود ۱۶هزار نفر از مردم بر اثر این حوادث جان خود را از دست دادند و در کشور ما تعداد مرگ مغزی بالاست. لاریجانی گفت: وضعیت مرگ و میر مردم در ایران به دلیل حوادث و سوانح ترافیکی از متوسط جهانی و منطقه بیشتر است و افراد جوان بیشتر جان خود را از دست میدهند که عمدهترین قربانیان هم سرنشینان خودروهای سبک، عابران پیاده، راکبان موتور سیکلت و رانندگان هستند. به گزارش ایسنا، دبیر کمیته کشوری پیشگیری و کنترل بیماریهای غیرواگیر از سرعت زیاد، عدم استفاده از کمربند ایمنی و وسایل ایمنی به عنوان عوامل خطر آفرین در بروز حوادث و سوانح یاد کرد و افزود: بهرغم اجباری شدن قانون بستن کمربند در ایران که کمک زیادی به کاهش آمار جانباختگان این حوادث کرد، فقط ۱۰درصد از سرنشینان عقب خودرو اقدام به بستن کمربند میکنند و به همین دلیل بیشترین آمار مرگ و میر مربوط به سرنشینان عقب خودروست.
نصب دوربین ثبت سرعت در هر ۱۰کیلومتر
وزیر راه و شهرسازی می گوید، تا پایان سال ۱۳۹۶ در هر ۱۰ کیلومتر از محورهای شریانی کشور یک دوربین ثبت تخلف سرعت نصب میشود .عباس آخوندی افزود: آمارها حاکی از آن است که ۲۸ درصد سوانح رانندگی در شهرها و ۷۲ درصد دیگر در جادهها و راههای روستایی اتفاق میافتاد؛ به گزارش ایرنا، او بر استفاده از سیستمهای هوشمند در راههای کشور تاکید کرد و گفت: پیش از این ۲۴۰دستگاه دوربین ثبت تخلف در جادهها نصب بود، اما با امضای قراردادی بیش از یکهزار و ۱۰۰ دوربین در سطح راههای کشور نصب میشود و تا پایان سال ۱۳۹۶ در هر ۱۰ کیلومتر از محورهای شریانی کشور یک دوربین ثبت تخلف سرعت خواهیم داشت که میتوانند میانگین سرعت رانندگان را در راههای کشور نشان دهند.
مرگ سالانه ۱۶هزار و۵۰۰ایرانی در تصادف
در بین ایرانیها بیماریهای قلبی- عروقی، تصادفات رانندگی و سرطان بیشترین فراوانی را در علل مرگ و میر دارد. رئیس مرکز مدیریت بیماریهای غیرواگیر وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی گفت: ۱۴درصد مرگ و میرهای کشور به حوادث رانندگی مربوط است و این تصادفات سالیانه، جان۱۶هزار و ۵۰۰ تن را میگیرند. احمد کوشا خاطرنشان کرد: بیش از ۵۰ درصد تصادفات رانندگی در جادههای فرعی و روستایی به دلیل فرسوده بودن و پایین بودن سطح کیفی خودروهای روستاییان و نبود آموزش کافی برای رانندگی ایمن در بین روستاییان است. به گزارش ایرنا، رئیس مرکز مدیریت بیماریهای غیرواگیر وزارت بهداشت افزود: بر اساس یکی از مفاد این تفاهمنامه، رانندگان روستایی در خانههای بهداشت و پایگاههای سلامت حاشیه شهرها با همکاری وزارت راه و شهرسازی برای رانندگی ایمن آموزش می بینند.
نقاط مستعد تصادفات شناسایی شوند
همزمان با این اظهارات، رئیس پلیس راه راهور ناجا گفت: مسئولان به غیر از مناطق حادثهخیزی که شناسنامهدار هستند مناطقی را که مستعد تصادفات هستند و به عنوان منطقه عاری از خطر شناخته شدهاند هر چه سریعتر شناسایی کنند. به گزارش فارس، محمدحسین حمیدی افزود: در حاشیه راه این گونه مناطق، موانع و اختلاف سطحهایی وجود دارد. اختلاف سطحهایی که باعث میشود اگر راننده از مسیر خود خارج شد، دیگر زمان برگشت و جبران برایش امکانپذیر نباشد؛ این مناطق باید شناسایی و با اقداماتی در جهت ایمنسازیشان، جلو تلفات گرفته شود.