رئیس مرکز سلامت محیط و کار معاونت بهداشت در برنامه نبض شبکه خبر با اشاره به ترکیبات سرطانی موجود در قلیان های معطر میوه ای تاکید کرد: کیفیت تنباکوهای قلیان بسیار پایین است و آب موجود در قلیان نمی تواند مواد مضر را در خود حل کند، زیرا ترکیبات این مواد حلال در آب نیست و عملا فضا را برای استنشاق بیشتر این مواد آماده تر می کند.
دکتر صادق نيت از «بنزن» به عنوان خطرناك ترين حلال صنعتي در تنباكوهاي اسانس دار نام برد و افزود: بنزن، مهمترين عامل در بروز سرطان خون است.
وی گفت: دود قلیان از طریق پوست نیز قابل جذب است، لذا کودکان نباید در معرض دود سفید قلیان قرار بگیرند.
رئیس مرکز سلامت محیط و کار وزارت بهداشت با انتقاد از اينكه مصرف قليان در كشور خانوادگي شده است، ادامه داد: مصرف يك وعده قليان برابر با دود كردن 100 نخ سيگار و به عبارتي 5 پاكت سيگار است.
دکتر صادق نیت افزود: افزایش سرطان ریه در جامعه بدون شک مربوط به مصرف سیگار و قلیان است، و در کشورما سالانه 10 هزار میلیارد تومان برای خرید مواد دخانی مانند سیگار و قلیان خرج می کنند و 20 هزار میلیارد نیز سالانه صرف درمان این افراد می شود.
وی یادآور شد: در اماکن عمومی قریب به 28 استان کشور قلیانی عرضه نمی شود، اما متاسفانه در تهران و چند استان دیگر شاهد عرضه مستقیم قلیان در اماکن عمومی هستیم.