به نقل از حسین اسدبیگی روز شنبه افزود: یکی از موارد در اولویت اورژانس اجتماعی و مراکز مداخله در بحران در دنیا ، کمک به افراد در معرض خودکشی و اقدام کننده به خودکشی است و اصلا علت اصلی به وجود آمدن خط بحران در دنیا پرداختن به مساله خودکشی است.
وی تصریح کرد: با این وجود متاسفانه مردم اطلاعات زیادی در مورد خط تلفن 123 و برنامه های اورژانس اجتماعی برای خودکشی ندارند و کمتر برای کمک گرفتن در خصوص خودکشی با ما تماس برقرار می کنند.
وی ادامه داد: حتی ما یک خط تلفنی دیگر مشاوره در بهزیستی با شماره 1480 داریم که بسیاری از افراد ، موارد خودکشی را با آن خط در میان می گذارند و آنها در صورت ضرورت با ما یا اورژانس پزشکی تماس می گیرند.
رئیس مرکز فوریت های اجتماعی سازمان بهزیستی کشور گفت: کارشناسان اورژانس اجتماعی سال گذشته با برخی از این تماس هایی که با اورژانس اجتماعی گرفته شد در محل صحنه خودکشی حاضر شدند؛ اما برخی از تماس گیرندگان هم حضوری به مراکز مداخله در بحران مراجعه کردند.
وی درباره افراد مراجعه کننده گفت: اینان کسانی بودند که می خواستند خودکشی کنند اما خوشبختانه با مشاوره های کارشناسان اورژانس اجتماعی منصرف شدند.
اسدبیگی یادآور شد:سال گذشته 2 هزار تن به صورت تلفنی مشکل خود را با کارشناسان مطرح کردند ، یک هزار و 800 تن به مراکز خدمات سیار اورژانس اجتماعی ، 685 تن به مراکز مداخله در بحران مراجعه و موضوع خودکشی را مطرح کردند.
رئیس مرکز فوریت های اجتماعی سازمان بهزیستی کشور در ادامه به آموزش کارشناسان اورژانس اجتماعی برای مواجهه با افراد در معرض خودکشی اشاره و اظهار کرد: برنامه های بازآموزی مددکاری و روانشناسی برای این کارشناسان اجرا می شود تا راه های مداخله علمی تر و حرفه ای تر در این زمینه را بیاموزند.
اسدبیگی افزود: کارگاه آموزشی برای کارشناسان اورژانس اجتماعی هشت استان کشور در ماه های گذشته برای بحث خودکشی در استان کهکیلویه و بویراحمد برگزار شد؛ ضمن اینکه این آموزش ها در سه منطقه دیگر کشور تکرار خواهد شد.
سلامت نیوز: برقراری 4500 تماس تلفنی با اورژانس اجتماعی در موضوع خودکشی