عبرت‌های یک حادثه برای تهران/ ماجرای نامه‌هایی به رییس جمهور

به گزارش خبرنگارمهر، آتش سوزی بامداد صبح روز جمعه در محله شهران مهم ترین اتفاق این هفته شهر تهران بود. حادثه ای که باز هم یادآوری کرد تهران آمادگی لازم را در برابر حوادث احتمالی بزرگ ندارد.
 
اظهار نظرهای متناقص، اعلام زودهنگام عامل حادثه قبل از بررسی های کارشناسانه و شانه خالی کردن نهادهای مسئول که در شکل گیری این حادثه نقش داشتند کوچک ترین حاشیه های این حادثه بود. این اتفاق دو قربانی داشت که جسد یکی از مفقودین کشف اما خبری از سرانجام دومین قربانی این حادثه نشد.
 
در صحن غیر علنی شورای شهر تهران نیز این موضوع مورد بررسی قرار گرفت. مجتبی شاکری دراین جلسه  با اشاره به اینکه پایتخت استعدادهای فراوانی برای آسیب در حوادثی مانند زلزله و رانش زمین و نظایر آن دارد، گفت: هم اکنون ۳۰ درصد آبی که مردم استفاده می کنند، هدر می رود و وارد بافت های زیرین زمین می شود. سرنوشت این آب ها از جمله نکاتی است که باید به آن توجه شود؛ چرا که رخداد حادثه در این بخش نه بالقوه، بلکه به صورت بالفعل وجود دارد؛ حادثه هم خبر نمی کند که چه زمانی رخ  می دهد.
 
وی با اظهار اینکه در گزارشِ حفاری های مترو، بحث مقارها مطرح شده است، گفت: این بحث بسیار مهم است؛ فضاهای بازی که زیر زمین وجود دارد ممکن است یک محله را ببلعد. اگرچه ممکن است این موضوع هیچ ربطی به شهرداری تهران نداشته باشد اما رصد کردن مقارها با توجه به اینکه تهران یک شهر قدیمی است باید در دستور کار قرار بگیرد.
 
شهردار تهران نیز دراین جلسه گفت : ما در شهرداری رصد خانه ای ایجاد کردیم و در آن تمام اقدامات عمرانی که در ۷، ۸ سال گذشته در شهر تهران انجام شده را به صورت نقشه های دقیق ذخیره کردیم که بالغ بر ۱۰۰ نوع اطلاعات در لایه های زیرین شهر می شود، در حقیقت یک شبکه اطلاعاتی در تاسیسات زیر سطحی به وجود آوردیم.
 
وی ادامه داد : شهرداری تهران این ضرورت را درک کرده چرا که تهران ۴۰۰ نقطه مشابه شهران دارد که احتمال بروز حادثه در آن می رود بنابراین باید اطلاعات زیر سطحی قابل دست یابی باشد.
 
 این هفته رحمت اله حافظی رییس کمیسیون سلامت شورای شهر تهران گزارشی در خصوص مشکلات ری۱(منطقه ۲۰) ارائه کرد.
 
او با نمایش اسلایدهایی از وجود دکل های فشار قوی برق روی مناطق مسکونی واقع در محلات جوانمرد قصاب و علائین، گفت:  میدان الکترومغناطیس این دکل ها مشکلات خونی، مغزی و حتی معلولیت ها را ایجاد می کند. بر اساس استانداردها دکل های برق دارای حریم های درجه یک و دو است که بین ۲۰ تا ۵۰ متر بوده ولی این استانداردها در این محلات رعایت نشده است.
 
حافظی با بیان اینکه چه کسی باید پاسخگوی این معضل باشد، به خروجی تصفیه خانه جنوب تهران اشاره کرد و افزود: خروجی این تصفیه خانه در کانال عباس آباد، موجب شده تا بوی نامطبوعی در محله عباس آباد و مجاور کانال استشمام  شود. در نمونه برداری از این کانال مشخص شد که این آب برای آبیاری مزارع کشاورزی نیز مناسب نبوده و خارج از استانداردهای تعریف شده است.
 
این هفته فرمانده انتظامی تهران بزرگ در صحن شورای شهر تهران گزارشی در خصوص وضعیت بزه کاری در شهر تهران ارائه کرد.
 
اقبال شاکری  دراین خصوص  گفت: سردار ساجدی نیا گزارشی در خصوص جرایم و بزهکاری هایی که در شهر تهران رخ می دهد به طور آماری به اعضای شورا ارائه کرد. و تقاضا داشت قوه قضائیه همکاری بیشتری با پلیس داشته باشد. اگر مجرمانی که توسط نیروی انتظامی دستگیر می شوند به راحتی آزاد نشوند تاثیر بالایی در جرایم دارند. بر اساس آمارهایی که ساجدی نیا در صحن شورا ارائه کرد فضای مجازی یکی از موضوعات جدیدی است که به عنوان بستر جرم خیز  مطرح است همچنین معتادان متجاهر، باندهای بزهکاری و تغییر روش بزهکاران از دیگر مواردی بود که در گزارش فرمانده انتظامی تهران به آن اشاره شد.
 
شاکری، درگیری فیزیکی و گسترش باندهای خلافکاری و تغییر روش بزهکاری را از مواردی عنوان کرد که ساجدی نیا در گزارش خود به آن اشاره کرده است.
 
این هفته رئیس کمیسیون شهرسازی و معماری شورای اسلامی شهر تهران به قوه قضائیه پیشنهاد داد که زندان اوین را رایگان در اختیار مدیریت شهری قرار دهد.
 
محد سالاری با بیان اینکه مسئولان کشوری در رده‌های مختلف بارها از دغدغه‌های خودشان در خصوص آلودگی‌های زیست محیطی گفته‌اند، اینکه تهران نیاز به فضای سبز دارد و باید فکری به حال آلودگی هوای پایتخت کرد، گفت: قوه قضائیه برای آنکه سهم خود را از پالایش هوای پایتخت پرداخت کند بابت واگذاری زندان اوین از شهرداری پولی دریافت نکند.
 
وی توضیح داد: شهرداری برای پرداخت هزینه‌های خرید زندان اوین باید منابع مالی‌اش را از شهروندان تامین کند. این منابع مالی از عوارض ساخت و ساز و پسماند و نوسازی گرفته می‌شود. اگر می‌گوییم شهرداری از منابع تغییر کاربری و ساخت و ساز درآمدهایش را تامین نکند، باید همه به آن کمک کنیم.
 
سالاری تاکید کرد: شهرداری قصد ندارد از این زمین‌ها برای بارگذاری‌های تجاری اداری یا مسکونی استفاده کند، قصد دارد این زمین را به فضای سبز عمومی تبدیل کند، بنابراین قوه قضائیه نیز در این راه به کمک شهرداری تهران بیاید.
 
رئیس کمیسیون شهرسازی و معماری شورای اسلامی شهر تهران با بیان اینکه تمامی نهادها از جمله نهادهای نظامی باید در این حوزه به مدیریت شهری تهران کمک کنند، گفت: وقتی موضوع خرید زمین یا پادگان‌ها برای تبدیل به فضای سبز از نهادهای نظامی مطرح می‌شود، همه می‌خواهند با نرخ کارشناسی از شهرداری پول بگیرند، در حالی که باید این نهادها که هدف همه‌شان رفاه شهروندان است سهمشان را از سلامت شهر بپردازند.
 
  همچنین این هفته رییس کمیته گردشگری، میراث فرهنگی و بافت های تاریخی و فرسوده شورای شهر تهران از دستور رئیس جمهور برای رسیدگی به بافتهای فرسوده و تاریخی شهر تهران خبر داد.
 
احمد حکیمی پور با اشاره به حفظ تعامل شورای شهر تهران با دولت برای احیا و نوسازی بافت فرسوده و تاریخی گفت: با توجه به اهمیت موضوع بافت های فرسوده و تاریخی طی یکسال گذشته با ارسال نامه هایی به  روحانی درخواست توجه و رسیدگی به موضوع را داشتیم که ایشان نیز با توجه به اهمیت موضوع دستوراتی را صادر کرده اند.
 


اخباراخبار hseاخبار سلامت ایمنی بهداشت محیط زیستعبرت‌های یک حادثه برای تهران/ ماجرای نامه‌هایی به رییس جمهور


نام *

دیدگاه شما *

  برای ارسال دیدگاه بدون نیاز به تایید، ابتدا وارد شوید یا ثبت نام کنید.

  دیدگاه‌ها

هیچ نظری ثبت نشده است. اولین نظر را شما بدهید.

9031

تعداد اعضا

2671

بازدید امروز

8313

بازدید دیروز

7

متخصصین آنلاین

47

میهمان آنلاین

25391732

کل بازدیدها

تماس با ما

نام *

ایمیل *

متن پیام *

ارسال

نرم افزار اندروید سایت

مجوزها

logo-samandehi
مرجع متخصصان سلامت ایمنی و محیط زیست HSEEXPERT Copyright © 2011- "HSEEXPERT.com" . All rights reserved. Designed by TAMDATA