آسیب دیدگی 2 هزار و 502 نفر در چهارشنبه سوری سال گذشته/ تشریح توصیه های بهداشتی و پیشگیرانه چهارشنبه سوری

 رئیس گروه پیشگیری از حوادث معاونت بهداشت، سوختگی های چهارشنبه سوری را دارای ویژگی های خاصی دانست و از آسیب دیدگی 2 هزار و 502 نفر در چهارشنبه سوری سال گذشته خبر داد.
 
به گزارش وبدا، رئیس گروه پیشگیری از حوادث معاونت بهداشت گفت: در سال‌های اخیر چهارشنبه‌سوری از حالت سنتي خارج شده و به سمت خشونت سوق داده شده است.
 
دکتر علیرضا مغیثی افزود: آتش بازي مراسم چهارشنبه سوري ساليانه تعداد زيادي از افراد را بدليل آسيب هاي جبران ناپذيري همچون سوختگي، قطع عضو و معلوليت هاي جسمي روانه بيمارستانها مي گرداند.
 
وی گفت: سوختگي چهارشنبه سوري ويژگي هاي خاصي دارد، كه از جمله اين ويژگي ها مي توان به سن و جنس افراد سوخته و نوع سوختگي آنها اشاره كرد. افراد قرباني در دوره نوجواني و آغاز جواني قرار داشته و بيشتر از پسران هستند. نوع سوختگي هم بيشتر تماس بدن، با شعله مستقيم آتش و كمتر بعلت برخورد اجسام داغ است، از اين رو وسعت سوختگي از مشكلات اساسي است، چون در اين مراسم معمولا آتش بازي در فضاي باز اتفاق مي افتد، سوختگي هاي استنشاقي معمولا ديده نمي شود و در اين بيماران عوارض تنفسي ناشي از سوختگي معمولا ثانويه است.
 
وی ادامه داد: این گزارش مقطعي بر روي افرادي كـه در حـوالي مراسـم چهارشـنبه سوري سال 93 دچار آسيب ناشـي از مـواد محترقـه شـده و به اورژانس مراکز پزشکی و بیمارستان های تحت پوشش معاونت امور بهداشتی دانشگاه های علوم پزشکی سراسر کشور مراجعه کرده بودند، انجام گرفته است.
 
وی گفت: تعداد 2502بيمار در فاصله 15 اسفند ماه 93 تا 15 فـروردين ماه 94 دچار آسيب ناشي از مـواد محترقـه شده اند .
 
مغیثی افزود: بیشترین موارد ثبت شده از دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی ، آذربایجان غربی و ایران گزارش شده است ( به ترتیب 9.13، 12 و 10درصد) که نزدیک به 36درصد ازکل موارد گزارش شده در سال 1393 را شامل می شود.
 
وی بیان داشت: کمترین موارد گزارش شده از دانشگاه های علوم پزشکی فسا،کرمان ، شاهرود و شیراز بوده است (سه نفر و کمتر) بيـشترين تعـداد آسيب ها در گروه سـني نوجوانان (9.42 درصد) و سپس جوانان (5.26 درصد) ثبت شده است. ميانگين سني آسيب ديدگان 4.22 سال بود (سن اين افراد بين 5.1 تا 89 سال متغير بـود).
 
رئیس گروه پیشگیری از حوادث معاونت بهداشت با اعلام این که 1985 نفـر (3.79 درصد) از کل مصدومان گزارش شده مـذكر و بقيـه مونـث بودنـد، گفت: از نظر عضو آسیب دیده ، دست (3.36 درصد) ،چشم ( 5.23 درصد) و،پا (3.7 درصد) بــه ترتيــب بیشترین فراوانی آسیب را به خود اختصاص داده است . از نظر نتیجه حادثه 7.79 درصد موارد بهبود یافته اند. تعداد 30مورد معلول و10مورد فوت گزارش شده است.
 
وی به 10مورد فوت از دانشگاه های آذربایجان غربی، البرز، شهید بهشتی، کردستان، مشهد (به ترتیب 3،1،2،2،2نفر ) در چهارشنبه سوری پارسال اشاره کرد و گفت: معلولیت ها از دانشگاه های آذربایجان شرقی، ایران ،اصفهان، البرز، تبریز، شهید بهشتی، کاشان، گلستان و همدان ثبت شده است. بیشترین حوادث در مناطق شهری روی داده است (8.92 درصد) از نظر نوع حادثه سوختگی نیمی از کل موارد مصدوم های ثبت شده را به خود اختصاص داده است.
 
دکتر مغیثی افزود: بیشترین موارد گزارش شده از بیمارستان سوختگی مطهری دانشگاه علوم پزشکی ایران بوده است(4.7 درصدکل موارد) . بیشترین تعداد ثبت شده از نظر شغل محصل بوده اند (9.33 درصد) سپس آزاد (3.23 درصد) و خانه دار (3.9 درصد) .
 
وی بیان کرد: از نظر تحصیلات بیشترین موارد سیکل (1.13 درصد) متوسطه و دیپلم به ترتیب 6.11 و 2.10 درصد را به خود اختصاص داده اند. از نظر منطقه حادثه 8.92 درصد در مناطق شهری روی داده است. از نظر موقعیت مصدوم حین حادثه، 6.67 درصد حین استفاده از مواد محترقه مصدوم شده اند.
 
وی در پایان توصیه های بهداشتی در چهارشنبه سوری را چنین تشریح کرد: آموزش دادن به والدين و آگاهي دادن به كودكان یک ضرورت است. سوختگي حادثه اي است و به خوبي قابل پيشگيري است. با برخورد آگاهانه و مسوولانه هم مي توان تعداد بيماران سوخته را كاهش داد و هم ميزان سوختگي را در مواردي كه آتش سوزي اتفاق مي افتد به حداقل رساند .
 
وی افزود: از نگهداری مواد محترقه، تهیه و ساخت وسایل آتش بازی به خصوص در منزل، زیر زمین، محل کار جداً جلوگیری کنید. از حمل مواد محترقه و آتش گیر و انفجاری حتی به مقادیر بسیار کم، در جیب لباس و کیف جدا خودداری کنید.
 
وی ادامه داد: هیچگاه مواد آتش بازی (منفجره و محترقه) را در ظروف شیشه ای یا فلزی قرار ندهید، زیرا در صورت انفجار ذرات شیشه یا فلز، به اطراف پرتاپ شده و سبب صدمات و خطرات جانی خواهد شد.
 
مغیثی خاطرنشان کرد: از پرتاب مواد آتش زا مانند فشفشه بر روی درخت ها، بام و بالکن منازل که از عوامل عمده بروز آتش سوزی است، جداً خودداری شود.
 
 


اخباراخبار hseاخبار سلامت ایمنی بهداشت محیط زیستآسیب دیدگی 2 هزار و 502 نفر در چهارشنبه سوری سال گذشته/ تشریح توصیه های بهداشتی و پیشگیرانه چهارشنبه سوری


نام *

دیدگاه شما *

  برای ارسال دیدگاه بدون نیاز به تایید، ابتدا وارد شوید یا ثبت نام کنید.

  دیدگاه‌ها

هیچ نظری ثبت نشده است. اولین نظر را شما بدهید.

9008

تعداد اعضا

1458

بازدید امروز

20678

بازدید دیروز

8

متخصصین آنلاین

6370

میهمان آنلاین

25367095

کل بازدیدها

تماس با ما

نام *

ایمیل *

متن پیام *

ارسال

نرم افزار اندروید سایت

مجوزها

logo-samandehi
مرجع متخصصان سلامت ایمنی و محیط زیست HSEEXPERT Copyright © 2011- "HSEEXPERT.com" . All rights reserved. Designed by TAMDATA