به گزارش خبرنگار حوزه بهداشت و درمان گروه علمی پزشكی باشگاه خبرنگاران جوان؛در ساحل اقیانوسها موادی پیدا میشود که برای سلامتی افراد ارزان تمام نمیشود و حاوی میکروبهای متنوع و بسیاری است.
در واقع انباشته شدن پلاستیکهای کوچک و بزرگ در ساحل اقیانوسها میتواند محیط اطراف آن مکان را برای ساکنان مضر و خطرناک کند. به این پلاستیکهای شناور در آب اقیانوسها و دریاها به اصطلاح پلستیفر میگویند.
میکروبهای موجود در پلستیفر در آب زندگی میکنند و انواع متفاوتی دارند و بسته به این که در پلاستیکهای دریایی شناور متفاوتی زندگی میکنند انواع بسیاری دارند. به همین علت ممکن است جانوران دریایی به اشتباه آنها را طعمه خود قرار دهند و علاوه بر اینکه با خوردن آن به خود لطمه بزنند به سلامتی افرادی که از آن جانوران دریایی تغذیه میکنند صدمهای جدی وارد کنند.
علاوه بر این، میکروبهای موجود در پلستیفرها به خصوص پلستیفرهای خوراکی میتواند به راحتی آب اقیانوسها را آلوده کند.
در واقع انسانها نمیدانند که با ریختن پلاستیک و مواد اضافه خود به آب دریاها و اقیانوسها چه اثرات جبرانناپذیری را به سلامتی خود و جانداران دیگر وارد میکنند.
آلودگی پلستیفرها در چند سال اخیر به یکی از نگرانیهای مهم که سلامتی افراد بسیاری را تهدید می کند تبدیل شده است.
گزارش شده است که در هر کیلومتر مربع حدود 3500 قطعه پلاستیکی یافت میشود و اخیرا گزارش شده است که مقدار این پلاستیکهای شناور بر روی آبها به بیش از 5.25 تریلیون قطعه و وزن آن به بیش از 268000 تن افزایش یافته است.
به همین علت افزایش تولید مواد پلاستیکی باعث افزایش آلودگی آبها توسط پلستیفرها شده است.
میکروبهای موجود در این پلستیفرها کمتر از 5 میلیمتر است و به راحتی دیده نمیشود و از طریق منابع مختلفی تولید میشود.
برخی بقایای پلاستیکهای بزرگتر، برخی مربوط به پوشاک، برخی مربوط به زبالهها، برخی مربوط به مواد غیرقابل بازیافت، برخی از خمیردندانها ومواد شوینده بوجود میآیند.