«محمدرشید کرمی» در گفتوگو با ایسنا اظهار کرد: مرغ ارگانیک، به مرغی گفته میشود که دانه و آب مصرفیاش ارگانیک باشد و از هیچ نوع ماده غیرطبیعی، شیمیایی و افزودنی برای تغذیه و پرورش آن استفاده نشده باشد. علاوهبر این، مرغ ارگانیک نباید هیچ دارویی در طول دوران رشد دریافت کرده باشد. در واقع تولید ارگانیک طیور کار سختی است و هماکنون مرغداریهای استان تمایلی به این نوع از تولید ندارند.
این مسئول ادامه داد: مرغ سبز، مرغی است که در طول دوران رشد آنتیبیوتیک دریافت نکرده باشد. در واقع تولید این نوع طیور، جز در زمینه مصرف آنتیبیوتیک با تولید سایر مرغها تفاوتی ندارد، اما برای وارد نشدن عوامل بیماریزا، باید ضوابط بهداشتی و قرنطینهای به جد رعایت شود و در صورت نیاز به مصرف دارو، از چرخه تولید خارج شود.
وی تصریح کرد: عرضه مرغهای سبز با قیمتی بیشتر از مرغهای معمولی تا حدودی طبیعی است، چون مدیریت پرورش این مرغها بسیار حساس و دقیق است. همچنین تقاضای کم مصرفکنندگان، زمینه قیمت بیشتر را فراهم میکند. این در حالی است که خوشبختانه تقاضا برای تولید این نوع از مرغها رو به افزایش است.
کرمی افزود: البته نوع و دز آنتیبیوتیک برای درمان طیور، توسط دامپزشک تجویز میشود و کسانی که مرغهای بستهبندی شده و دارای پروانه بهداشتی و مهر استاندارد مصرف میکنند نباید از سلامت آن نگران باشند. در واقع اداره کل دامپزشکی، سلامت مرغهای بستهبندی را تائید میکند و بهتر است شهروندان از خرید مرغهای فلهای خودداری کنند.
مدیرکل دامپزشکی استان زنجان خاطرنشان کرد: استفاده از هورمون در مرغهای گوشتی شایعهای است که متأسفانه بدون سند و مدرک بین خانوادهها میچرخد. در واقع هورمونهای مخصوص دام و طیور بسیار گران هستند و استفاده از آنها قیمت مرغ را بهقدری افزایش میدهد که حتی برای تولیدکننده توجیه اقتصادی ندارد. اما استفاده از آنتیبیوتیک در میان مرغداران رایج است و کسانی که میخواهند مرغ مصرفیشان فاقد هر گونه ماده شیمیایی باشد میتوانند مرغ سبز مصرف کنند.