الزامات قانونی ایمن سازی معادن اجرایی نمی شود

«ابوالفضل اشرف منصوری»، کار‌شناس ایمنی و حوادث کار، در رابطه با حادثه مرگ کارگر معدن شن و ماسه در خلخال در اثر سقوط از ارتفاع در گفتگو با ایلنا گفت: مساله ایمن سازی و رعایت اصول ایمنی در معادن بسیار حائز اهمیت است.
 
اشرف منصوری در رابطه با بحث ایمنی درمعادن شن و ماسه گفت: معادن شن و ماسه با توجه به برداشت‌های مستمر یا انفجار‌ها در حال تغییر شکل دادن متناوب هستند و بنابراین باید به طور مستمر، در سکوی کار یا ارتفاع محل کار کارگر، اصلاحاتی انجام شود.
 
وی ادامه داد: با اجرای این اصلاحات باید سکوی کار براساس پستی بلندی‌ها و شکل جدید کار تغییر شکل داده و پایدار بماند تا از بروز حوادث مرگبار سقوط از ارتفاع جلوگیری شود.
 
وی افزود: علاوه بر این در بخش معدن علت بروز حوادث مرگبار، به طور مشخص عدم استفاده کارگر از تجهیزات ایمنی و یا عدم نظارت مستمر کارفرما است.
 
عضو انجمن صنفی کارگری مسئولیت حفاظت فنی، ایمنی و بهداشت کار در ادامه فقر شدید آموزش ایمنی را یکی دیگر از معضلات بخش معدن دانست و گفت: در استانداردهای بین المللی آمده است کلاس‌های آموزش جمعی ایمنی (TBM) باید حداقل هفته‌ای یک بار در معادن برگزار شود که این مساله در ایران هرگز اجرایی نشده است.
 
وی در ادامه با بیان این مطلب که در بحث ایمنی مسئولیت اصلی با کارفرماست گفت: مواد ۸۵ و ۹۱ قانون کار به طور مشخص به اصول ایمنی اختصاص دارد.
 
وی ادامه داد: گرچه ماده ۸۵ قانون کار، هم کارگر و هم کارفرما را ملزم به رعایت دستورالعمل‌های ایمنی نموده است اما در ماده ۹۱ به صراحت وظایف کلیدی کارفرما مشخص شده است.
 
اشرف منصوری در رابطه با وظایف قانونی کارفرما افزود: تجهیز کارگاه‌ها، نظارت مستمر بر تجهیزات و همچنین ارائه آموزش ایمنی به کارگران برعهده کارفرماست. وی نقض الزامات قانونی ماده ۹۱ را از تبعات سودجویی صاحبان سرمایه و کارفرمایان دانست و گفت: متاسفانه غفلت از سلامت نیروی انسانی و بی‌توجهی به رعایت اصول ایمنی در بخش‌هایی مثل معادن به قیمت جان انسان‌ها تمام می‌شود.
 
این کار‌شناس ایمنی و حوادث کار در ادامه به وظایف قانونی بازرسان اداره کار اشاره کرد و گفت: بازرسان اداره کار در هر محدوده وظیفه نظارت دارند و باید نواقص کارگاه‌ها را در فرم‌های خاص اعلام نواقص ایمنی به کارفرما اعلام کنند یا در شرایط پرخطر باید اقدام به تعطیلی کارگاه‌ها نمایند.
 
وی در پایان گفت: در مورد معدن خلخال باید بررسی شود که آخرین بازرسی چه زمانی صورت گرفته وطی این بازرسی، چه نقایصی توسط کار‌شناس اداره کار اعلام شده است.
 


استخدامسلامت ایمنی و محیط زیستhseاستخدام hseالزامات قانونی ایمن سازی معادن اجرایی نمی شود


نام *

دیدگاه شما *

  برای ارسال دیدگاه بدون نیاز به تایید، ابتدا وارد شوید یا ثبت نام کنید.

  دیدگاه‌ها

هیچ نظری ثبت نشده است. اولین نظر را شما بدهید.

9088

تعداد اعضا

6227

بازدید امروز

7373

بازدید دیروز

16

متخصصین آنلاین

5

میهمان آنلاین

25481998

کل بازدیدها

تماس با ما

نام *

ایمیل *

متن پیام *

ارسال

نرم افزار اندروید سایت

مجوزها

logo-samandehi
مرجع متخصصان سلامت ایمنی و محیط زیست HSEEXPERT Copyright © 2011- "HSEEXPERT.com" . All rights reserved. Designed by TAMDATA