استفاده از دودکش نامناسب عامل 73 درصد تلفات

محمدرضا یوسفی پور روز یکشنبه در نشست خبری با تشریح حوادث ناشی از صنعت گاز در کشور اظهارداشت: با وجود این که از سال 82 مسوولیت مربوط به لوله کشی های گاز داخل ساختمان به سازمان نظام مهندسی واگذار شده است اما شرکت ملی گاز همچنان فرهنگسازی و کاهش سوانح مربوط به این بخش را دنبال می کند.  
 
وی افزود: برای فرهنگ سازی جهت بهینه سازی مصرف گاز و کاهش سوانح همه سازمان ها و دستگاه های ذیربط باید مشارکت داشته باشند.  
 
وی با اشاره به آمار ناشی از حوادث مربوط به گاز اظهارداشت: در سال 92 تعداد 1744 سانحه رخ داد ما در سال 93 تعداد حوادث به 1539 مورد کاهش یافت.  
 
وی در بخش دیگی از اظهارات خود با اشاره به سهم استان های مختلف در حوادث ناشی از گاز اظهارداشت: برای مقایسه دقیق سوانح در استان ها، شاخص های متعدد مانند تعداد جمعیت، تعداد مشترکین خانگی، تعداد حوادث و میزان سرمای هوا در نظر گرفته می شود.  
 
وی خاطرنشان کرد: براساس این شاخص ها استان خراسان شمالی دارای بیشترین حوادث مربوط به گاز است و پس از آن استان های سمنان و خوزستان قرار دارند.  
 
وی ادامه داد: اگرچه استان تهران دارای بیشترین جمعیت و بیشترین مشترک خانگی است اما براساس شاخص های یادشده از استان های کم حادثه به شمار می رود. 
 
 کاهش 36 درصدی تلفات ناشی از گاز گرفتگی
 
وی با تاکید بر نقش فرهنگ سازی در این زمینه، اظهارداشت: در سال گذشته به علت فرهنگ سازی در کشور، تعداد حوادث مربوط به بخش خانگی کاهش خوبی یافت به طوری که مرگ ناشی از مسمومیت مونوکسید کربن 36 درصد و تلفات ناشی از آتش سوزی بیش از 10 درصد کاهش یافت.  
 
وی با بیان اینکه در سال گذشته تعداد 212 نفر به علت گاز گرفتگی فوت کردند، افزود: سهم دودکش نامناسب در گاز گرفتگی 73 درصد، عدم تخلیله نامناسب 13 درصد، نقص وسایل گازسوز 9 درصد و استفاده از وسایل پخت و پز برای گرم کردن محیط پنج درصد بوده است.  
 
وی توصیه کرد: در آپارتمان های کوچک که زیر 60 متر، در صورت استفاده از پکیج، تهویه مناسب تعبیه شود.  
 
مدیر ایمنی و بهداشت شرکت ملی گاز همچنین با هشدار نسبت به استفاده از بخاری های بدون دودکش، گفت: از این نوع بخاری ها فقط باید در واحدهای تجاری و اداری که در طول روز دارای رفت و آمد بالایی داشته و تهویه هوا در آن به خوبی انجام می شود، استفاده کرد و نصب آنها در منازل مسکونی، حمام و اتاق خواب ممنوع است.  
 
یوسفی پور در بخش دیگری از این نشست خبری، با اشاره به نقش رو به گسترش گاز در سبد انرژی جهان، اظهار داشت: بر اساس پیش بینی ها تا سال 2040 حدود 70 انرژی مورد نیاز جهان از طریق گاز تامین خواهد شد.  
 
وی خاطر نشان کرد: اگر ایران نتواند میزان مصرف گاز خود را مدیریت کند، در آینده از صادرکننده به واردکننده گاز تبدیل خواهد شد.  
 
مدیر ایمنی و بهداشت شرکت ملی گاز اضافه کرد: در صورت ادامه روند فعلی مصرف، منابع متعارف گاز دنیا تا 60 سال و منابع غیرمتعارف (شیل گس) تا 233 سال دیگر عمر خواهند داشت.  
 
یوسفی پور با اشاره به سرمایه گذاری آمریکا برای توسعه منابع نامتعارف شیل گس در آمریکا، گفت: با توجه به افزایش تولید گاز در آمریکا، این کشور پایانه های واردات گاز خود را به پایانه های صادراتی تبدیل کرده و قصد دارد که به صادرکننده بزرگ گاز (ال.ان.جی) تبدیل شود.(ایرنا)


اخبارسلامت ایمنی و محیط زیستhseاخبار hseاستفاده از دودکش نامناسب عامل 73 درصد تلفات


نام *

دیدگاه شما *

  برای ارسال دیدگاه بدون نیاز به تایید، ابتدا وارد شوید یا ثبت نام کنید.

  دیدگاه‌ها

هیچ نظری ثبت نشده است. اولین نظر را شما بدهید.

9127

تعداد اعضا

795

بازدید امروز

9301

بازدید دیروز

18

متخصصین آنلاین

254

میهمان آنلاین

25739523

کل بازدیدها

تماس با ما

نام *

ایمیل *

متن پیام *

ارسال

نرم افزار اندروید سایت

مجوزها

logo-samandehi
مرجع متخصصان سلامت ایمنی و محیط زیست HSEEXPERT Copyright © 2011- "HSEEXPERT.com" . All rights reserved. Designed by TAMDATA