خبرنگاران و آتش‌نشانان در معرض این بیماری هستند!

یک عضو هیات علمی دانشگاه علوم پزشکی تبریز با تاکید بر اینکه مشاغل پراسترس عامل بسیار موثری در بروز بیماری آرتریت روماتوئید است، گفت: به طور کلی استرس روحی و جسمی عامل اصلی بسیاری از بیماری‌ها است؛ به همین دلیل افرادی که دارای شغل‌های پر استرس مانند خبرنگاری، آتش نشانی و پزشکان بیشتر از دیگران در معرض ابتلا به این بیماری هستند.

دکتر التفات جمالی در گفت‌وگو با خبرنگار سرویس سلامت خبرگزاری دانشجویان ایران (ایسنا) - منطقه دانشگاه علوم پزشکی تهران، با بیان اینکه هنوز علت قطعی و دقیق بروز این بیماری مشخص نشده است، گفت: آرتریت روماتوئید یک بیماری سیستمی است؛ بطوری که سیستم ایمنی بدن بر علیه خود فعالیت می‌کند و در طولانی مدت‌ مفصل‌ به‌ همراه‌ عضلات‌، غشاهای‌ پوشاننده‌ و غضروف‌ تخریب می‌شوند. همچنین این بیماری گاهی‌ چشم‌ و رگ‌های خونی را‌ نیز درگیر می‌کند.

این متخصص ارتوپدی یادآور شد: این بیماری در همه سنین ممکن است ایجاد شود، اما بیشتر شیوع آن در بین سنین 25 تا 50 سالگی است. شروع این بیماری آهسته و ناگهانی است که با علائمی مانند درد، تورم، گرمی، درد در هنگام حرکت، محدودیت حرکت مفصل‌، درد به‌ هنگام‌ لمس و خشکی صبحگاهی‌ مفاصل در افراد بروز می‌کند.

وی با اشاره به اینکه بیماران مبتلا به آرتریت روماتوئید به سرما، کاهش درجه حرارت و رطوبت حساس می‌شوند، خاطرنشان کرد: به طور کلی روند این بیماری به سمت ناتوان کردن و عدم توانایی بیمار است؛ به همین دلیل نحوه تشخیص این بیماری بستگی به میزان دقت در بررسی‌های بالینی و آزمایشات دارد که باید با دقت بیشتری انجام شود تا بتوان از پیشرفت این بیماری جلوگیری کرد.

این عضو هیات علمی دانشگاه علوم پزشکی تبریز اظهار کرد: بیشتر مفاصل‌ بین بند انگشتان، مفاصل کف دست‌، مچ‌ دست‌، آرنج‌، پا، مچ‌ پا و گاهی اوقات مهره‌های گردنی نیز درگیر می‌شوند. در موارد شدیدتر، این بیماری منجر به تغییر شکل‌ مفصل‌ به‌ طور دایمی، از کار افتادگی‌، کم خونی متوسط و پوکی استخوان در بیمار می‌شود.

جمالی، آرتریت روماتوئید را یک بیماری پیشرونده دانست و تصریح کرد: این عارضه ممکن است در زمان‌هایی تشدید یا کاهش یابد که با تشخیص‌ زود هنگام‌ و دارو درمانی می ‌توان‌ درد بیمار را کاهش داد و از بروز ناتوانی‌ و معلولیت‌ جلوگیری کرد.

وی در پایان توصیه کرد: ورزش و فعالیت بدنی برای بهبود نشانه‌های بیماری می‌تواند بسیار کمک کننده باشد؛ به همین دلیل باید به قدرت عضلانی و حرکت مفاصل تا حد امکان کمک شود. همچنین نرمش در آب گرم می‌تواند از خشک شدن مفاصل جلوگیری کند.



اخبارسلامت ایمنی و محیط زیستhseاخبار hseخبرنگاران و آتش‌نشانان در معرض این بیماری هستند!


نام *

دیدگاه شما *

  برای ارسال دیدگاه بدون نیاز به تایید، ابتدا وارد شوید یا ثبت نام کنید.

  دیدگاه‌ها

هیچ نظری ثبت نشده است. اولین نظر را شما بدهید.

9008

تعداد اعضا

2391

بازدید امروز

20678

بازدید دیروز

7

متخصصین آنلاین

6600

میهمان آنلاین

25368028

کل بازدیدها

تماس با ما

نام *

ایمیل *

متن پیام *

ارسال

نرم افزار اندروید سایت

مجوزها

logo-samandehi
مرجع متخصصان سلامت ایمنی و محیط زیست HSEEXPERT Copyright © 2011- "HSEEXPERT.com" . All rights reserved. Designed by TAMDATA