مشاور رییس جمعیت هلال احمر در حوزه جوانان ضمن تشریح اقدامات این سازمان در زمینه ورود به مسایل زیست محیطی، از برنامهریزیهای انجام شده جهت افزایش شمار کانونهای دانشآموزی و تربیت "دانشآموز آماده در روزهای سخت" خبر داد.
دکتر وحید قبادیدانا در گفتوگو با خبرنگار سرویس سلامت خبرگزاری دانشجویان ایران (ایسنا)،ضمن اشاره به تفاهم نامه سه جانبه میان جمعیت هلال احمر، سازمان حفاظت از محیط زیست و فدراسیون بینالمللی صلیب سرخ گفت: در چارچوب این تفاهمنامه فعالیتهایی در ارتباط با بهبود وضعیت محیط زیست، کاهش ریزگردها و آلایندهها، درختکاری و حفاظت از درختان در جمعیت هلال احمر آغاز شده و این موضوع به نوعی ورود جمعیت هلال احمر به مسایل زیست محیطی است.
وی در این باره ادامه داد: در این زمینه سازمان جوانان مسوولیت سازماندهی و آموزش جوانان را در ارتباط با حساسسازی آنها و آگاهی بخشی در زمینه عوامل مخرب محیط زیست و همچنین حفظ محیط زیست بر عهده دارد و برنامههایی را در این راستا مد نظر دارد. محیط زیست یکی از چالشهای ملی و بینالمللی است که در برنامه پنج ساله سازمان جوانان به آن اهمیت داده شده و یکی از اولویتها بعد از مباحثی مانند حوادث و بلایا و خشونت است. همچنین فعالیت در زمینه بحران آب و کم آبی هم مد نظر سازمان جوانان جمعیت هلال احمر قرار دارد و در این زمینه نیز برنامه خوبی طراحی شده است.
قبادیدانا افزود: با توجه به اینکه تغییر دانش، نگرش و رفتار در سنین پایینتر میتواند به نحو شایستهتری اتفاق افتد، این سرمایهگذاری در کانونهای غنچههای هلال در پیش دبستانیها و مهدکودکها و همچنین کانونهای دانش آموزی در سراسر کشور آغاز شده و البته از حمایت رییس جمعیت نیز برخوردار است. در این راستا تفاهم نامهای نیز میان جمعیت هلال احمر و وزارت آموزش و پرورش منعقد شد.
امسال شمار مدارس دارای کانونهای دانشآموزی به 20هزار مورد میرسد
به گفته وی، اکنون شورای هماهنگی تشکلهای دانش آموزی در وزارت آموزش و پرورش و همچنین در استانهای سراسر کشور شکل گرفته است. طبق مصوبه شورای عالی انقلاب فرهنگی نیز چهار تشکل رسمی اجازه فعالیت در مدارس را دارند؛ انجمن اسلامی دانشآموزان، بسیج دانش آموزی، سازمان دانش آموزی و سازمان جوانان هلال احمر. بر همین اساس کانونهای دانش آموزی در عرصه ارتقای دانش وآگاهی و همچنین در عرصه فعالیتهای داوطلبانه در قالب کانونهای دانش آموزی فعالیت خواهند داشت.
قبادیدانا به راهاندازی 8000 کانون دانشآموزی در مدارس کشور در سال گذشته اشاره کرد و گفت: در سال جاری نیز برنامه این است که 12هزار مدرسه اضافه شده و در مجموع در شروع دو سال اول این طرح، 20هزار مدرسه دارای کانون دانش آموزی خواهند شد.
دانش آموز آماده در روزهای سخت...
وی در ادامه صحبتهایش طرح "دادرس" در کانونهای دانش آموزی را مورد اشاره قرار داد و افزود: "دادرس" یکی از طرحهایی است که در کانونهای دانش آموزی اجرا میشود و موضوع "دانش آموز آماده در روزهای سخت" را پیگیری میکند. در قالب این طرح مهارتهای امداد و کمکهای اولیه، حمل مصدوم، چادر زنی، اطفا حریق و CPR (احیا قلبی – عروقی) به تیمهای 14 نفره دانش آموزی آموزش داده میشود. این دانش آموزان در قالب المپیادهایی در سطح شهرستان، استان و سپس کشوری با یکدیگر به رقابت خواهند پرداخت. در ماه جاری نیز بخش استانی این المپیاد برگزار میشود و پس از آن نوبت به مرحله کشوری میرسد.
کانونهای دانشجویی از دیگر برنامههای اصلی سازمان جوانان
قبادیدانا یکی دیگر از برنامههای اصلی سازمان جوانان جمعیت هلال احمر را فعالیت کانونهای دانشجویی خواند و در این باره گفت: به دنبال تفاهمنامهای که با وزارتخانههای بهداشت و علوم و همچنین دانشگاه آزاد اسلامی منعقد کردهایم، کانونهای دانشجویی در دانشگاههای سراسر کشور فعال شده است و میتواند زمینه مناسبی برای فعالیت دانشجویان باشد.
وی افزود: در هفته هلال احمر رییس جمهور فرمودند که انتظار داریم تعداد اعضای جمعیت هلال احمر افزایش و فعالیتهای سازمان جوانان توسعه یابد. امیدواریم با فعال شدن کانونهای دانشجویی و دانش آموزی بتوانیم اعضای فعال سازمان جوانان را از یک میلیون نفر به دو میلیون نفر در سال آینده ارتقا دهیم. البته اکنون حدود 2میلیون نفر عضو داوطلب و جوان در مجموعه هلال احمر عضو هستند.