به گزارش گروه فضای مجازی خبرگزاری فارس به نقل از باشگاه خبرنگاران، بیماری های واگیردار در دوره های مختلف از زندگی بشر همیشه خطرناک بوده و انسان های زیادی را به کام مرگ فرستاده اند. این بیماری ها گاهی به سرعت در بین تعداد زیادی از افراد شیوع پیدا کرده و باعث شده است که افراد زیادی جان خود را از دست بدهند. این بیماری ها در دورانی بر تاریخ بشریت نیز تاثیر گذاشته و باعث تغییر آن شدند.
تیفوس
تیفوس یک بیماری حاد تبدار ناشی از یک باکتری منتقله از حشرات است. این بیماری دارای سرایت فرد به فرد نیست و از طریق حشرات و موشها منتقل می شود. علائم این بیماری شامل: تب ، لرز ، سر درد و لاغری شدید است . اولین مورد گزارش شده از این بیماری در جریان محاصره قلعه " Moorish Granada " در سال 1489 توسط اسپانیا است. در این نبرد اسپانیایی ها 3000 نفر را بر اثر شلیک دشمن و 17 هزار نفر را بر اثر بیماری تیفوس از دست دادند. این بیماری در طول جنگهای داخلی انگلستان ، و جنگهای ناپلئون در روسیه انسان های زیادی را به کام مرگ فرستاد. بنا بر شاهدت مورخین این بیماری سربازان بیشتری را در مقایسه با آنان که با گلوله های روسی رو به رو شدند به کشتن داد.
ابولا
ابولا (Ebola) گاه به گاه بهطور مرگباری در میان انسانها و میمونها در آفریقا شایع میشود. این ویروس با ایجاد تب شدید و خونریزی بیمار را از پا درمی آورد و خیلی سریع گسترش مییابد.در سال ۱۹۷۶ ابولا حدود 300 نفر را مبتلا کرد و با شیوع آن از هر ۱۰ نفر مبتلا به بیماری ۹نفر مردند. بار دیگر در سال ۱۹۹۵ ابولا شایع شد و این بار ۸۰ درصد مبتلایان کشته شدند. این بیماری عمدتا در کشورهای آفریقایی که دارای امکانات مناسب پزشکی نیستند دیده می شود و باعث مرگ و میر و ضعف شدید بسیاری از کشورهای آفریقایی شده است.
مالاریا
این بیماری مرگبار که توسط پشه " آنفلوس" پخش می شود هر ساله به ابتلای 400 میلیون نفر و مرگ میلیون ها نفر در هر سال در جهان می شود. این بیماری یکی از معروفترین بیماری های ناشی از گزش در جهان است و هنوز واکسن و داروی درمانی مطمئنی برای آن وجود ندارد.
آنفلونزای اسپانیایی
شیوع بیماری آنفولانزا در سال 1918 میلادی که به عنوان " آنفولانزای اسپانیایی " شناخته می شود در سال 1918 در قاره اروپا شیوع پیدا کرد. این ویروس از جمله زیر مجموعه های آنفولانزای خوکی بود. نکته جالب در مورد این بیماری این بود که عمده قربانیان این بیماری جوانان و افراد میان سال بودند. این بیماری تا سال 1920 میلادی در نقاط مختلف دنیا شایع بود و بنا بر آمار مختلف بین 20 تا 100 میلیون نفر را به کام مرگ فرستاد.
تب زرد
تب زرد یک بیماری با نشانه هایی مثل تب و لرز ، اسهال و استفراغ ، کمبود ضربان قلب و در نهایت مرگ بیمار است. بر اساس آمار منتشر شده توسط سازمان بهداشت جهانی سالانه چیزی در حدود 30 هزار نفر به علت ابتلا به این بیماری در جهان جان خود را از دست می دهند. یکی از موارد معروف شیوع این بیماری در سال 1793 در سال ایالت پنسیلوانیا آمریکا بوده است که در طول آن 10 هزار نفر تنها در شهر فیلادلفیا جان خود را از دست دادند.
فلج اطفال
فلج اطفال یک بیماری ویروسی واگیردار است. این بیماری به سیستم اعصاب مرکزی بدن انسان حمله کرده و نشانه هایی مثل درد سر ، گردن ، کمر ، تب ، استفراغ و در نهایت فلج و مرگ قربانی دارد. در سال 1952 شیوع بیماری فلج اطفال در ایالات متحده به فلج شدن 20 هزار نفر و مرگ 3 هزار نفر منجر شد. نهایتا پس از این شیوع این بیماری واکسنی برای آن ساخته شده و به ایجاد مصونیت در برابر این بیماری منجر شد.
جوان امروز