به گزارش روز شنبه ایرنا از سازمان غذا و دارو، هدایت حسینی افزود: در زمان حاضر 450 واحد لبنی فعال ، 108 واحد تولید فرآورده های گوشتی و 88 واحد تولید روغن در کشور فعالیت می کنند.
حسینی گفت : برنامه های بسیار خوبی در سال گذشته برای ارتقای سلامت محصولات داشتیم که امسال نیز این برنامه ها با جدیت در حال پیگیری و انجام است که در این خصوص می توان به ارتقا سلامت روغن ها، لبنیات و کاهش باقیمانده سموم اشاره کرد.
وی گفت: سرانه مصرف نمک از 12 گرم باید به پنج گرم برسد، همچنین چربی از 50 گرم باید به 35 برسد که برنامه ریزی ها انجام شده و در حال انجام است.
حسینی افزود: در همین راستا کاهش نمک را در محصولاتی از جمله پنیر، سوسیس و کالباس، چیپس، نان های صنعتی و سنتی خواهیم داشت، همچنین شکر نیز در نوشیدنی های میوه ای ، یخی ، نوشابه های گازدار و فرآورده های کاکائویی کاهش ، خواهد یافت.
وی خاطر نشان کرد: کاهش چربی در دسرهای چرب، خامه و سس هم از دیگر برنامه های این سازمان است که در حال انجام است.
مدیر کل اداره غذا، آشامیدنی، آرایشی و بهداشتی سازمان غذا و دارو گفت: در زمینه کاهش اسیدهای چرب ترانس و اشباع نیز درسال گذشته ضوابطی ابلاغ شد که میزان اسیدهای چرب ترانس در روغن های خوراکی مصرف خانوار باید حداکثر دو درصد باشد و در صنعت و در مصرف شیرینی و شکلات نیز تا 10 درصد طبق استانداردهای جهانی مجاز است که در سازمان غذا و دارو این رقم پنج درصد تعیین و ابلاغ شده است.
حسینی ادامه داد: یکی دیگر از مهم ترین برنامه های این سازمان غنی سازی مواد غذایی است که می توان به غنی سازی نمک ، غنی سازی آهن با اسید فولیک، و با توجه به کمبود ویتامین D ، غنی شدن برخی محصولات غذایی با این ویتامین نیز در حال انجام است که در این زمینه به دنبال غنی سازی لبنیات و نان هستیم.
حسینی گفت: کمیته های فعال نیز در این اداره کل تشکیل شده که می توان به کمیته ارتقا سلامت برنج اشاره کرد و اعضای این کمیته از وزارت جهاد کشاورزی، وزارت بهداشت و نمایندگانی از کمیسیون بهداشت مجلس شورای اسلامی حضور دارند.
منبع : خبرگزاری ایرنا