به گزارش خبرنگار اجتماعی ایرنا، مهرزاد حمیدی روز چهارشنبه در مراسم زنگ نمادین سلامت در مدرسه راضیه شکرابی شهر ری افزود: دو درصد مدارس کشور از دستورالعمل بوفه سالم تخطی داشتند که دستورات لازم به آنها داده شده است.
این مقام مسوول در وزارت آموزش و پرورش تاکید کرد: لازم است دامنه امنیت غذایی در سال آینده در مدارس افزایش یابد.
وی ادامه داد: باید برای دانش آموزان به فکر لقمه سالم باشیم و از سوی دیگر باید بتوانیم موضوع غذاهای جایگزین خوراکی های مضر را با صنایع غذایی دنبال کنیم.
وی یادآور شد: در سال تحصیلی جدید کمپین تبلیغاتی سلامت در مدارس اجرا می شود که هدف از اجرای آن آگاهی بخشی به دانش آموزان در خصوص غذاهای سالم و ایمن است.
مدیر کل دفتر سلامت آموزش و پرورش گفت: هم اکنون 12.5 میلیون دانش آموز در 105 هزار مدرسه مشغول تحصیل هستند.
زنگ نمادین سلامت با رویکرد پایگاه های تغذیه سالم امروز -چهارشنبه - با حضور سیدحسن هاشمی وزیر بهداشت، درمان و آموزش پزشکی، مسوولان آموزش و پرورش و نمایندگان سازمان جهانی بهداشت در مدرسه راضیه شکرآبی شهرری به صدا درآمد.
بر اساس آیین نامه شرایط مواد خوراکی سالم در تعریف مواد خوراکی سالم و با ارزش چنین آمده است: مواد خوراکی ،ضمن تامین حدود300 تا 500 کالری از انرژی مورد نیاز دانش آموزان به عنوان میان وعده ، مطابق با استانداردهای بهداشتی تهیه و با داشتن شرایط بهداشتی در پایگاه تغذیه(بوفه) سالم به دانش آموزان فروخته می شود.
مطابق این آیین نامه فهرست مواد غذایی قابل عرضه در بوفه مدارس باید در محلی در معرض دید دانش آموزان و کارکنان مدرسه باشد. خشکبار و خرما، انواع ماست، میوه بسته بندی، نوشیدنی ها، بیسکوئیت از انواع مواد خوراکی بسته بندی به شمار می آیند که دارای پروانه ساخت از وزارت بهداشت، علامت استاندارد و تاریخ تولید و انقضا هستند .همچنین لقمه هایی که در بوفه ها به فروش می رسد باید در بسته بندی های یک نفره باشد. خیار و گوجه ، شسته و ضد عفونی شود و تخم مرغ نیز با پوست در اختیار دانش آموزان قرار گیرد.
مطابق این آیین نامه، انواع پفک، انواع یخمک، چیپس، آدامس، شکلات، پاستیل، سالاد الویه، فلافل، سوسیس و کالباس از جمله مواد غذایی به شمار می آیند که فروش آنها در بوفه مدارس ممنوع است.
منبع : خبرگزاری ایرنا